«Ο νόμος Κεραμέως κρατά ομήρους τους νεοδιόριστους συναδέλφους αποτρέποντας τη μονιμοποίησή τους», τονίζουν οι εκπαιδευτικοί

Περί ομηρίας των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών, κάνει λόγο το Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών, αναφορικά με την απόφαση του Υπουργείου να μη μονιμοποιηθούν οι δόκιμοι εκπαιδευτικοί αν δεν αξιολογηθούν προηγουμένως.

«Κύριος υπεύθυνος αυτής της κωλυσιεργίας είναι το Υπουργείο Παιδείας, που σκόπιμα μεταθέτει τη μονιμοποίηση στο μέλλον,  σε μια προσπάθεια εκβιασμού και ομηρίας  των νεοδιόριστων συναδέρφων στο πλαίσιο της εφαρμογής των σχετικών διατάξεων του ν. 4823/21, που προβλέπουν αξιολόγηση, πριν την μονιμοποίηση των δόκιμων εκπαιδευτικών», τονίζουν οι εκπαιδευτικοί.

Αναλυτικά

Το Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών Π.Ε., με δημόσια παρέμβαση, από τις 14/10/22, είχε επισημάνει το ζήτημα της μη έκδοσης των διαπιστωτικών πράξεων μονιμοποίησης των νεοδιόριστων συναδέλφων της Ειδικής Αγωγής, οι οποίοι διορίστηκαν στις 19/8/20. Με βάση τη νομοθεσία, μόλις παρέλθει η διετής δοκιμαστική περίοδος το Υπουργείο Παιδείας και οι αρμόδιες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης θα πρέπει να προχωρήσουν στις διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης. Στην προκειμένη περίπτωση, όφειλαν οι υπηρεσίες να έχουν προχωρήσει στις σχετικές πράξεις έως τις 19/10/2022.

Κύριος υπεύθυνος αυτής της κωλυσιεργίας είναι το Υπουργείο Παιδείας, που σκόπιμα μεταθέτει τη μονιμοποίηση στο μέλλον,  σε μια προσπάθεια εκβιασμού και ομηρίας  των νεοδιόριστων συναδέρφων στο πλαίσιο της εφαρμογής των σχετικών διατάξεων του ν. 4823/21, που προβλέπουν αξιολόγηση, πριν την μονιμοποίηση των δόκιμων εκπαιδευτικών.

Η Κυβέρνηση και η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας εγκλωβίζουν τους νεοδιόριστους συναδέλφους, τους κρατούν δέσμιους μέσω της αυταρχικής ατομικής αξιολόγησης που στοχεύει στην κατάταξη, στην κατηγοριοποίηση και εν τέλει στην υποτέλεια. Είναι αδιανόητο οι νεοδιόριστοι συνάδελφοι, που εργάστηκαν ως αναπληρωτές εκπαιδευτικοί πάνω από 10 και 15 έτη, που γύρισαν σε κάθε γωνιά της χώρας να αντιμετωπίζονται με αυτό τον τρόπο.

Είναι ώρα, όμως, να αναλογιστούν τις ευθύνες τους ορισμένες συνδικαλιστικές δυνάμεις και στελέχη που στήριξαν την ατομική αξιολόγηση Κεραμέως, που διατυμπάνιζαν ότι δεν είναι αυτό το πρόβλημα της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών. Έστω και τώρα, να αναθεωρήσουν τη στάση τους  καθώς  ήδη είναι ορατές οι δυσμενείς συνέπειες της ατομικής αξιολόγησης στο εργασιακό μέλλον των δόκιμων συναδέρφων.

Ως Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών Π.Ε., στην αυριανή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΟΕ (29/11/22) προτείνουμε:

• Άμεση κινητοποίηση για το θέμα στο Υπουργείο Παιδείας (ενδεικτική ημερομηνία Παρασκευή 2 Δεκέμβριου) από τη ΔΟΕ, με την οργάνωση κινητοποιήσεων και στις κατά τόπους Διευθύνσεις Π.Ε. σε όλη τη χώρα.

• Η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ και οι αρμόδιες υπηρεσίες να σταματήσουν να παρανομούν και να εκδώσουν άμεσα τις διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης, καθώς έχει παρέλθει η διετής δοκιμαστική περίοδος για τους νεοδιόριστους της Ειδικής Αγωγής.

• Τον διαρκή αγώνα για την κατάργηση των αντιεκπαιδευτικών νόμων  Κεραμέως 4692/ 20 & 4823/21 .

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Αποκτήστε όλη την ύλη μαζι με εξπρες προετοιμασία μόνο 200 ευρώ

ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ 400 ευρώ επίδομα σε 150000 εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 20 ευρώ το μήνα