ΟΛΜΕ για καθυστέρηση μονιμοποιήσεων: «Δεν θα επιτρέψουμε οι συνάδελφοί μας, νεοδιόριστοι/ες εκπαιδευτικοί να μετατραπούν σε ομήρους του Υπουργείου και της Κυβέρνησης, με τέτοιες ενέργειες εις βάρος τους».

Να προχωρήσει άμεσα στις σχετικές διαδικασίες για την μονιμοποίηση των όλων των συναδέλφων Ειδικής Αγωγής που διορίστηκαν τον Αύγουστο του 2020, ζητά από το Υπουργέιο παιδείας η ΟΛΜΕ.

Η Ομοσπονδία τονίζει ότι συστυχώς πολλές ΔΔΕ, δεν έχουν προχωρήσει την συγκεκριμένη διαδικασία μονιμοποίησης, επικαλούμενες τηλεφωνική οδηγία του Υπουργείου  ενώ την ίδια στιγμή σε κάποιες άλλες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, οι εκπαιδευτικοί έχουν και τυπικά μονιμοποιηθεί.

«Το αποτέλεσμα είναι να παρατείνεται  μία κατάσταση ομηρίας και ανασφάλειας που καθιστά τους/τις συναδέλφους πιο ευάλωτους/ες σε πιέσεις, προκειμένου να δέχονται αδιαμαρτύρητα την αντιεκπαιδευτική πολιτική του υπουργείου, αυτήν που ο κλάδος μας στην συντριπτική του πλειοψηφία αντιμάχεται σθεναρά», υπογραμμίζει η ΟΛΜΕ.

Ολη η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ

Τον Αύγουστο του 2022 συμπληρώθηκε η προβλεπόμενη από τον νόμο διετία  των δόκιμων νεοδιόριστων συναδέλφων της Ειδικής Αγωγής. Με βάση τον νόμο 4589/2019 με  τον οποίο πραγματοποιήθηκαν  οι διορισμοί στην εκπαίδευση, θα έπρεπε να ολοκληρωθεί από τις Διευθύνσεις η μονιμοποίηση των εκπαιδευτικών αυτών.

Η σχετική πράξη μονιμοποίησης εκδίδεται από τους Διευθυντές Εκπαίδευσης, κατόπιν πρότασης του οικείου Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου μέσα σε δύο (2) μήνες από τη συμπλήρωση της δοκιμαστικής υπηρεσίας. Η δοκιμαστική περίοδος των νεοδιόριστων έληξε στις 19/8/2022, επομένως η διαπιστωτική πράξη μονιμοποίησης έπρεπε να είχε εκδοθεί το αργότερο έως τις 19/10/2022.

Δυστυχώς πολλές ΔΔΕ, δεν έχουν προχωρήσει την συγκεκριμένη διαδικασία μονιμοποίησης, επικαλούμενες τηλεφωνική οδηγία του Υπουργείου  ενώ την ίδια στιγμή σε κάποιες άλλες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, οι εκπαιδευτικοί έχουν και τυπικά μονιμοποιηθεί.

Το αποτέλεσμα είναι να παρατείνεται  μία κατάσταση ομηρίας και ανασφάλειας που καθιστά τους/τις συναδέλφους πιο ευάλωτους/ες σε πιέσεις, προκειμένου να δέχονται αδιαμαρτύρητα την αντιεκπαιδευτική πολιτική του υπουργείου, αυτήν που ο κλάδος μας στην συντριπτική του πλειοψηφία αντιμάχεται σθεναρά.

Δεν θα επιτρέψουμε οι συνάδελφοί μας, νεοδιόριστοι/ες εκπαιδευτικοί να μετατραπούν σε ομήρους του Υπουργείου και της Κυβέρνησης, με τέτοιες ενέργειες εις βάρος τους.

Απαιτούμε το ΥΠΑΙΘ να προχωρήσει άμεσα τις σχετικές διαδικασίες για την μονιμοποίηση  όλων των συναδέλφων Ειδικής Αγωγής που διορίστηκαν τον Αύγουστο του 2020.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Αποκτήστε όλη την ύλη μαζι με προετοιμασία μόνο 200 ευρώ

ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ 400 ευρώ επίδομα σε 150000 εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 20 ευρώ το μήνα