Ειδική Αγωγή - ΟΛΜΕ: Οχι στην ομηρία νεοδιόριστων από το ΥΠΑΙΘ, μονιμοποίηση τώρα
ΟΛΜΕ για καθυστέρηση μονιμοποιήσεων: «Δεν θα επιτρέψουμε οι συνάδελφοί μας, νεοδιόριστοι/ες εκπαιδευτικοί να μετατραπούν σε ομήρους του Υπουργείου και της Κυβέρνησης, με τέτοιες ενέργειες εις βάρος τους». 

Να προχωρήσει άμεσα στις σχετικές διαδικασίες για την μονιμοποίηση των όλων των συναδέλφων Ειδικής Αγωγής που διορίστηκαν τον Αύγουστο του 2020, ζητά από το Υπουργέιο παιδείας η ΟΛΜΕ. 

Η Ομοσπονδία τονίζει ότι συστυχώς πολλές ΔΔΕ, δεν έχουν προχωρήσει την συγκεκριμένη διαδικασία μονιμοποίησης, επικαλούμενες τηλεφωνική οδηγία του Υπουργείου  ενώ την ίδια στιγμή σε κάποιες άλλες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, οι εκπαιδευτικοί έχουν και τυπικά μονιμοποιηθεί. 

«Το αποτέλεσμα είναι να παρατείνεται  μία κατάσταση ομηρίας και ανασφάλειας που καθιστά τους/τις συναδέλφους πιο ευάλωτους/ες σε πιέσεις, προκειμένου να δέχονται αδιαμαρτύρητα την αντιεκπαιδευτική πολιτική του υπουργείου, αυτήν που ο κλάδος μας στην συντριπτική του πλειοψηφία αντιμάχεται σθεναρά», υπογραμμίζει η ΟΛΜΕ.

Ολη η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ

Τον Αύγουστο του 2022 συμπληρώθηκε η προβλεπόμενη από τον νόμο διετία  των δόκιμων νεοδιόριστων συναδέλφων της Ειδικής Αγωγής. Με βάση τον νόμο 4589/2019 με  τον οποίο πραγματοποιήθηκαν  οι διορισμοί στην εκπαίδευση, θα έπρεπε να ολοκληρωθεί από τις Διευθύνσεις η μονιμοποίηση των εκπαιδευτικών αυτών. 

Η σχετική πράξη μονιμοποίησης εκδίδεται από τους Διευθυντές Εκπαίδευσης, κατόπιν πρότασης του οικείου Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου μέσα σε δύο (2) μήνες από τη συμπλήρωση της δοκιμαστικής υπηρεσίας. Η δοκιμαστική περίοδος των νεοδιόριστων έληξε στις 19/8/2022, επομένως η διαπιστωτική πράξη μονιμοποίησης έπρεπε να είχε εκδοθεί το αργότερο έως τις 19/10/2022.  

Δυστυχώς πολλές ΔΔΕ, δεν έχουν προχωρήσει την συγκεκριμένη διαδικασία μονιμοποίησης, επικαλούμενες τηλεφωνική οδηγία του Υπουργείου  ενώ την ίδια στιγμή σε κάποιες άλλες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, οι εκπαιδευτικοί έχουν και τυπικά μονιμοποιηθεί. 

Το αποτέλεσμα είναι να παρατείνεται  μία κατάσταση ομηρίας και ανασφάλειας που καθιστά τους/τις συναδέλφους πιο ευάλωτους/ες σε πιέσεις, προκειμένου να δέχονται αδιαμαρτύρητα την αντιεκπαιδευτική πολιτική του υπουργείου, αυτήν που ο κλάδος μας στην συντριπτική του πλειοψηφία αντιμάχεται σθεναρά. 

Δεν θα επιτρέψουμε οι συνάδελφοί μας, νεοδιόριστοι/ες εκπαιδευτικοί να μετατραπούν σε ομήρους του Υπουργείου και της Κυβέρνησης, με τέτοιες ενέργειες εις βάρος τους. 

Απαιτούμε το ΥΠΑΙΘ να προχωρήσει άμεσα τις σχετικές διαδικασίες για την μονιμοποίηση  όλων των συναδέλφων Ειδικής Αγωγής που διορίστηκαν τον Αύγουστο του 2020. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μήπως έχετε κλήσεις που αγνοείτε; Πώς να τις ελέγξετε online

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

λιάνη
Δ. Λιάνη Παπανδρέου για Αναστασία Αθήνη: «Στο πνευματικό επίπεδο έχω συγχωρήσει, στο πολιτικό όχι»
Η αντίδρασή της για τον θάνατο της Αναστασίας Αθήνη και η ενόχληση για την αναπαραγωγή του επεισοδίου του παρελθόντος
Δ. Λιάνη Παπανδρέου για Αναστασία Αθήνη: «Στο πνευματικό επίπεδο έχω συγχωρήσει, στο πολιτικό όχι»