ηλεκτρονικές εκλογές vote
Μαζική αποχή είναι η απάντηση των εκπαιδευτικών της Α’ Αθήνας στις ηλεκτρονικές εκλογές για την ανάδειξη αιρετών

Έξι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε. της Α’ Αθήνας συνεδρίασαν χτες για της ηλεκτρονικές εκλογές για ανάδειξη των αιρετών, που αναμένεται να πραγματοποιηθούν στις 5 Νοεμβρίου.

Πρόκειται για τους ΣΕΠΕ Α’ Αθήνας Αριστοτέλης, Ρόζα Ιμβριώτη, Α’ Σύλλογος, Αθηνά, Παρθενώνας και Ηλιούπολης «Παπαμαύρος».

Οι εκπαιδευτικοί αποφάσισαν να απέχουν μαζικά από κάθε διαδικασία  και θεωρούν «πολύ αρνητική εξέλιξη την πρόσφατα δημοσιευμένη απόφαση μιας  πλειοψηφίας  του Δ.Σ. της  ΔΟΕ που αποδέχεται συμμετοχή στις ηλεκτρονικές  εκλογές αιρετών κόντρα στην  προηγούμενη ομόθυμη απόφαση του κλάδου. Απαιτούμε την άμεση ανάκλησής της».

Επίσης, τονίζουν ότι στις 9 Νοεμβρίου θα απεργήσουν μαζί με όλους τους εργαζόμενους.

Η κοινή ανακοίνωση των εκπαιδευτικών

Αναλυτικά, η κοινή ανακοίνωση των 6 Συλλόγων της Α’ Αθήνας για αποχή από της ηλεκτρονικές εκλογές των αιρετών:

Την Πέμπτη 13/10/2022 πραγματοποιήθηκε κοινή συνεδρίαση των 6 συλλόγων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Α’ Αθήνας (Αριστοτέλης, Ρόζα Ιμβριώτη, Α’ Σύλλογος, Αθηνά, Παρθενώνας και Ηλιούπολης «Παπαμαύρος») με θέμα τις ηλεκτρονικές εκλογές για ανάδειξη αιρετών στις 5/11/2022.

Αποφασίστηκε ΑΠΟΧΗ από τις ηλεκτρονικές εκλογές και η συνυπογραφή του παρακάτω κειμένου, που έχει ήδη υπογραφεί από τους 4 Συλλόγους Ανατολικής Αττικής (Κώστας Σωτηρίου, Σωκράτης, Αλέξανδρος Δελμούζος, Γλυφάδας Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης).

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΙΡΕΤΩΝ /  ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ & ΑΠΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ο αυταρχισμός και η προσπάθεια χειραγώγησης δε θα περάσουν!

Δίνουμε και πάλι ηχηρή απάντηση στο Υπουργείο Παιδείας και την κυβέρνηση!

Συνεχίζουμε από εκεί που 2 χρόνια πριν, πάλι με τη δράση των συλλόγων μας και όλου του εκπαιδευτικού κινήματος ακυρώσαμε στην πράξη τις ηλεκτρονικές εκλογές αιρετών με μαζική απόχη του 95% των συναδέλφων και δεν αναγνωρίσαμε, δεν νομιμοποιήσαμε καμία εκλογή από μια τέτοια διάτρητη διαδικασία.

Θεωρούμε πολύ αρνητική εξέλιξη την πρόσφατα δημοσιευμένη απόφαση μιας  πλειοψηφίας  του Δ.Σ. της  ΔΟΕ που αποδέχεται συμμετοχή στις ηλεκτρονικές  εκλογές αιρετών κόντρα στην  προηγούμενη ομόθυμη απόφαση του κλάδου. Απαιτούμε την άμεση ανάκλησής της!

Διαπιστώθηκε από κοινού ότι συμμετοχή στις ηλεκτρονικές εκλογές :

νομιμοποιεί/υλοποιεί  το  νόμο Χατζηδάκη

ανοίγει το δρόμο επιβολής των ηλεκτρονικών διαδικασιών και στα σωματεία μας με στόχο την αποσάθρωσή τους

υπονομεύει τη δημοκρατία στην εκπαίδευση και το συνδικαλιστικό κίνημα

προάγει τη νοθεία και τον εκβιασμό καθώς αφαιρεί κάθε δυνατότητα όχι μόνο στα σωματεία να έχουν καταλόγους ψηφισάντων αλλά -το πρωτοφανές- ακόμα και στις ίδιες τις εφορευτικές επιτροπές!!

Αποφασίσαμε από κοινού ότι:

καταγγέλλουμε τη διαδικασία και ζητάμε άμεση απόσυρση της εγκυκλίου ηλεκτρονικών εκλογών

απαιτούμε αποκλειστικά δια ζώσης εκλογική διαδικασία

ακυρώνουμε στην πράξη με αποχή από κάθε διαδικασία

δεν καταθέτουμε ψηφοδέλτια ! Καλούμε όλες τις παρατάξεις και ενδεχόμενους μεμονωμένους υποψηφίους να μην καταθέσουν υποψηφιότητα

κανένας συνάδελφος/ισσα -μέλος μας να μην είναι υποψήφιος/α

δεν μπαίνουμε-δεν «κλικάρουμε»  στην ηλεκτρονική πλατφόρμα και στα μηνύματα που αφορούν τις ηλεκτρονικές εκλογές

καλούμε τις /τους συναδέλφους να μη συμμετέχουν ως εφορευτική επιτροπή και μάλιστα εκτός  μέρας και ωραρίου εργασίας! Και παρέχουμε πλήρη συνδικαλιστική κάλυψη για να μην αποδεχτούν διορισμό και καθήκοντα που αντιστρατεύονται τα συλλογικά μας συμφέροντα.

δε θα αναγνωρίσουμε κανέναν ψευδοαιρετό που θα δεχτεί να εκλεγεί από εκλογές-παρωδία στο βωμό της προσωπικής του ανέλιξης και προβολής υπηρετώντας  πελατειακές σχέσεις για πολιτικά και άλλα συμφέροντα. Δεν θα αποτελούν αιρετούς του κλάδου αλλά τα στηρίγματα της επιβολής της πολιτικής της Κεραμέως στον κλάδο.

δεν θα υπηρετήσουμε την πολιτική του ΥΠΑΙΘ -κανένας σύλλογος δε θα αναλάβει ευθύνη συγκέντρωσης ψηφοδελτίων και επικοινωνίας με τη Δ/νση Α’ Αθήνας.

Αφήνουμε έτσι το δρόμο ανοιχτό στον αγώνα για την αποκατάσταση των δημοκρατικών διαδικασιών και της ελεύθερης και ακηδεμόνευτης από το κράτος  συνδικαλιστικής δράσης.

Θα συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην αποτροπή της διαδικασίας ηλεκτρονικών εκλογών

ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΠΑΝΤΟΥ - Για να έχουμε σωματείο, συνδικάτο, αιρετούς

ΣΤΙΣ 5 ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ

ΚΑΙ ΣΤΙΣ 9 ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ