Νέο κάλεσμα σε μαζική αποχή από τις ηλεκτρονικές εκλογές των αιρετών
«Στις 5 Νοέμβρη θα ψηφίσουν και τα δέντρα. Με τη δική μας συναίνεση; Ούτε να το σκέφτονται», σημειώνουν οι εκπαιδευτικοί, καλώντας σε μαζική αποχή από τις ηλεκτρονικές εκλογές για την ανάδειξη αιρετών

Σε μαζική αποχή από τις ηλεκτρονικές εκλογές για την ανάδειξη αιρετών καλεί ο Α' Σύλλογος Αθηνών ΠΕ.

«Στις 5 Νοέμβρη θα ψηφίσουν και τα δέντρα. Με τη δική μας συναίνεση; Ούτε να το σκέφτονται», σημειώνει το σωματείο των εκπαιδευτικών.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

Στις 5 Νοέμβρη θα ψηφίσουν και τα δέντρα!

Με τη δική μας συναίνεση; Ούτε να το σκέφτονται!

    Δε συμμετέχουμε - απέχουμε από τις ηλεκτρονικές «εκλογές»-παρωδία για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια της 5ης Νοεμβρίου
    Ο αυταρχισμός και η προσπάθεια χειραγώγησης δε θα περάσουν
    Δίνουμε και πάλι ηχηρή απάντηση στο Υπουργείο Παιδείας και την κυβέρνηση

Ο Α΄ Σύλλογος Αθηνών καταγγέλλει την απαράδεκτη και βαθιά αντιδημοκρατική Φ.350/99/124100/Ε3-10/10/2022 του ΥΠΑΙΘ που καθορίζει ότι η εκλογή των αιρετών εκπροσώπων των Υπηρεσιακών Συμβουλίων θα διεξαχθεί αποκλειστικά με ηλεκτρονική ψηφοφορία. Οι εφορευτικές επιτροπές είναι πλήρως ελεγχόμενες από την διοίκηση, χωρίς καμία δυνατότητα ελέγχου της διαδικασίας, αφού σύμφωνα με τις πρωτοφανείς διατάξεις της εγκυκλίου, κανείς δεν θα έχει πρόσβαση στη λίστα ψηφισάντων, δηλαδή κανείς δεν θα μπορεί να ελέγξει πόσοι και ποιοι ψήφισαν! Πρόκειται για μια διαδικασία διάτρητη, ανοιχτή σε κάθε προσπάθεια νόθευσης του αποτελέσματος. Δεν διασφαλίζεται ούτε η μυστικότητα της ψηφοφορίας (ποιος μπορεί να μιλά ακόμα για μυστικότητα σε ηλεκτρονικές διαδικασίες μετά το σκάνδαλο των υποκλοπών), ούτε η ταυτοπροσωπία, ούτε ο έλεγχος και η διαφάνεια στα αποτελέσματα, με δυο λόγια, καμία από τις στοιχειώδεις προϋποθέσεις μιας δημοκρατικής διαδικασίας. Έτσι ώστε, αύριο-μεθαύριο, ο μέντορας, ο διευθυντής, ο σύμβουλος, να μπορεί να εκβιάσει τον αξιολογούμενο να ανοίξει τον υπολογιστή και να ψηφίσει μπροστά του! Αυτό το εφιαλτικό μέλλον μας ετοιμάζουν, που έρχεται από την εποχή που σε αυτόν τον τόπο ψήφιζαν και τα δέντρα!

Το Υπ. Παιδείας επιδιώκει:

Α)    την επιβολή του νόμου Χατζηδάκη και μάλιστα αμιγώς με ηλεκτρονικές εκλογές καταργώντας κάθε δια ζώσης διαδικασία – επιχειρεί με τον πιο αυταρχικό τρόπο να ακυρώσει κάθε συλλογική ζωντανή διαδικασία και συνδικαλιστική δράση,

Β)    την καθυπόταξη του ανυπότακτου εκπαιδευτικού κινήματος προκειμένου να υλοποιήσει την αντιεκπαιδευτική πολιτική αφού δυσκολεύεται λόγω της σθεναρής αντίστασης της συντριπτικής πλειοψηφίας των συναδέλφων,

Γ)    την καθιέρωση μιας διαδικασίας εκλογής οργάνων που είναι απαξιωτική για την ίδια τη συνδικαλιστική δράση με στόχο να γενικευτεί και στις εκλογές των σωματείων.

Ο Α΄ Σύλλογος Αθηνών Π.Ε. πρωτοστάτησε μαζί με δεκάδες Συλλόγους Π.Ε. και ΕΛΜΕ όλο το προηγούμενο διάστημα ώστε να δώσουμε ηχηρή απάντηση στην κυβέρνηση (95% αποχή από τις προηγούμενες ηλεκτρονικές εκλογές, 85-90% απεργία – αποχή των συναδέλφων από την «αξιολόγηση» πέρσι και φέτος, σχεδόν καθολική επικράτηση των ενιαίων κειμένων της ΔΟΕ στα σχολεία,  ακύρωση των καμερών στη τάξη, ακύρωση της τηλεκπαίδευσης σε ημέρες χιονόπτωσης, μονιμοποίηση νεοδιόριστων συναδέλφων μετά από αγωνιστική παράσταση διαμαρτυρίας στην Α΄ Διεύθυνση Αθηνών κλπ). Πρωταγωνίστησε σε διαδικασίες συντονισμού των Συλλόγων ΠΕ και ΕΛΜΕ που οδήγησαν στα πρώτα μεγάλα εκπαιδευτικά συλλαλητήρια εντός της πανδημίας και στη συσπείρωση των 77 Συλλόγων ΠΕ και ΕΛΜΕ για κήρυξη απεργίας-αποχής από την αξιολόγηση. Καταφέραμε να ακυρώσουμε στην πράξη μέτρα, να συγκρουστούμε με τον αυταρχισμό του Υπουργείου Παιδείας. Απέναντι στη νέα προκλητική στάση του Υπουργείου Παιδείας καλούμε όλους τους συναδέλφους να σταθούμε για μια ακόμα φορά στο ύψος των περιστάσεων.

Δεν νομιμοποιούμε τις ηλεκτρονικές «εκλογές» – παρωδία!

Δεν συμμετέχουμε και δεν διευκολύνουμε τη διεξαγωγή τους με κανένα τρόπο, δεν ορίζουμε μέλη στις εφορευτικές επιτροπές.

    Καλούμε το ΥΠΑΙΘ να αποσύρει άμεσα την απαράδεκτη απόφαση για ηλεκτρονικές εκλογές και να προχωρήσει άμεσα σε δια ζώσης εκλογές με φυσική παρουσία και διασφάλιση της μυστικότητας της ψήφου.

    Καλούμε το Δ.Σ. της ΔΟΕ να ανακαλέσει την απαράδεκτη ανακοίνωση (αρ.πρ. 167/10-10-2022)  η οποία ακυρώνει την αγωνιστική στάση της Ομοσπονδίας στο συγκεκριμένο ζήτημα που είχε συσπειρώσει το 95% των συναδέλφων στις προηγούμενες ηλεκτρονικές ψευτοεκλογές. Επιτέλους, να καταδικάσουν τους σχεδιασμούς του ΥΠΑΙΘ, να ζητήσουν να αποσυρθεί η απόφαση για ηλεκτρονικές «εκλογές», να μην καταθέσουν υποψηφιότητες στο Υπουργείο και να καλέσουν σε αποχή όπως το 2020.

    Ο Α΄ Σύλλογος Αθηνών δεν συμμετέχει σε καμία διαδικασία από αυτές που προβλέπονται στην απαράδεκτη Υ.Α. της Κεραμέως (συγκέντρωση υποψηφιοτήτων για το ΠΥΣΠΕ, συμμετοχή σε εφορευτική επιτροπή κλπ.).

    Καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές δυνάμεις, τις συλλογικότητες και όλες τους συναδέλφους να μην καταθέσουν υποψηφιότητες, να μη συμμετέχουν στις ηλεκτρονικές «εκλογές» - παρωδία.

    Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς σε ΜΑΖΙΚΗ ΑΠΟΧΗ, σε ξεκάθαρο μήνυμα αγώνα και αξιοπρέπειας απέναντι στην κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας.

    Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας δεν πρόκειται να αναγνωρίσει τα νόθα αποτελέσματα και τους/τις «αιρετούς» που θα προκύψουν από αυτή την αντιδημοκρατική διαδικασία.

    Συμμετέχουμε, με βάση τις παραπάνω θέσεις, στη σύσκεψη Συλλόγων Π.Ε. της Α΄ Διεύθυνσης Αθήνας, την Πέμπτη 13/10, στις 16.30, στα γραφεία της ΔΟΕ.

ΣΤΙΣ 5 ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ 9 ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3