ειδική αγωγή σεμινάριο
Οι εκπαιδευτικοί καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα δικαστήρια της Ευελπίδων τη Δευτέρα 26/9 - «Όχι στον αυταρχισμό του υπουργείου Παιδείας και την δικαστική προσφυγή ενάντια στην Απεργία-Αποχή»

Ηχηρό «όχι» λένε οι εκπαιδευτικοί του Ζ' Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε Θεσσαλονίκης «Ο Φίλιππος», για τη δικαστική προσφυγή ενάντια στην απεργία αποχή από μέντορες-συντονιστές.

Οι εκπαιδευτικοί καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα δικαστήρια της Ευελπίδων τη Δευτέρα στις 12.30 το μεσημέρι.

«Καλούμε όλους τους συναδέλφους  σε όλες τις σχολικές μονάδες να ολοκληρώσουν καθολικά τη συλλογή των υπογραφών, να πρωτοκολλήσουν το σχετικό έντυπο με τις υπογραφές και να το αποστείλουν στο e-mail του Συλλόγου μας. Όπως σημειώνεται από την Ομοσπονδία και τη νομική μας σύμβουλο: η απεργία -αποχή ισχύει κανονικά μέχρι την κοινοποίηση  της όποιας τυχόν αρνητικής  απόφασης και ως εκ τούτου, δεν προχωράμε σε κανένα ορισμό μεντόρων και ενδοσχολικών συντονιστών», αναφέρουν οι εκπαιδευτικοί στην ανακοίνωσή τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

ΘΕΜΑ: ΟΧΙ στον αυταρχισμό του υπουργείου Παιδείας και την δικαστική προσφυγή ενάντια στην Απεργία-Αποχή από μέντορες-συντονιστές! Στάση Εργασίας την Δευτέρα 26/9 και συγκέντρωση εκπαιδ. σωματείων 12.30μ.μ., άγαλμα Βενιζέλου

Συνάδελφοι/ισσες,

Συνεχίζοντας τον σημαντικό αγώνα της προηγούμενης χρονιάς, τη μάχη κατά της αξιολόγησης, καλούμαστε επιπλέον φέτος, συμμετέχοντας στην ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ που κήρυξε ο κλάδος, να βρεθούμε απέναντι στη λογική των μεντόρων, των ενδοσχολικών συντονιστών και των εκπαιδευτικών ομίλων απλήρωτης υπερωριακής εργασίας, που στρώνουν το δρόμο της ατομικής αξιολόγησης και διαμορφώνουν κάστες αξιολογητών, εσωτερικούς μηχανισμούς ελέγχου και κατηγοριοποίησης  μέσα στους συλλόγους διδασκόντων. Από τις πρώτες κιόλας μέρες που κυκλοφόρησε και ήδη σε πολλές σχολικές μονάδες η δήλωση της απεργίας-αποχής υπογράφεται ομόφωνα ή με συντριπτική πλειοψηφία από τους/τις εκπαιδευτικούς.

Καθώς λοιπόν η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως και η κυβέρνησή της δεν κατάφεραν να βρουν τους πρόθυμους που αναζητούσαν στα σχολεία και με άλλη μια ολοκληρωτικού τύπου πρακτική,  παρέδωσε εξώδικο για την απεργία αποχή της ΔΟΕ στις 11.30 της Πέμπτης 22/9 το πρωί και ορίστηκε δικάσιμος στις 13.00 το μεσημέρι!  Η δικαιοσύνη  τους για τα συμφέροντα της πολιτικής εξουσίας κινείται με αστραπιαία ταχύτητα! Τελικά η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε για την Δευτέρα 26/9.
Τώρα είναι η ώρα να βγούμε στον δρόμο! Η Κεραμέως, πατώντας στον νομό Χατζηδάκη, αποπειράται να βγάλει, τρίτη φορά, μια ακόμη απεργία των εκπαιδευτικών παράνομη! Να μην περιμένουμε στιγμή!

Συνάδελφοι/ισσες

-ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ- ΑΠΟΧΗΣ. Καλούμε όλους τους συναδέλφους  σε όλες τις σχολικές μονάδες να ολοκληρώσουν καθολικά τη συλλογή των υπογραφών, να πρωτοκολλήσουν το σχετικό έντυπο με τις υπογραφές και να το αποστείλουν στο e-mail του Συλλόγου μας. Όπως σημειώνεται από την Ομοσπονδία και τη νομική μας σύμβουλο: η απεργία -αποχή ισχύει κανονικά μέχρι την κοινοποίηση  της όποιας τυχόν αρνητικής  απόφασης και ως εκ τούτου, δεν προχωράμε σε κανένα ορισμό μεντόρων και ενδοσχολικών συντονιστών.

-ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ που κήρυξε η ΔΟΕ τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022 από τις 11:30 μέχρι 13:15 για το πρωινό και από 13:15 έως τις 17:30 για το ολοήμερο.

-ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ των εκπαιδευτικών σωματείων της Θεσσαλονίκης, τη ΔΕΥΤΕΡΑ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, 12.30μ.μ., στο άγαλμα Βενιζέλου.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΓΡΑΠΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ: Αιτήσεις, ΎΛΗ και εξ αποστάσεως προετοιμασία

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr