«Δεν θα ανεχτούμε άλλο τις αυθαίρετες μετακινήσεις της Διεύθυνσης Π.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης όποτε της καπνίσει»

Η Διεύθυνση Π.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης ζητάει ξαφνικά από τις διευθύνσεις των σχολικών μονάδων τα κενά για να επανατοποθετήσει από την αρχή όλες και όλους τους αναπληρωτ(ρι)ές, σύμφωνα με το Συντονιστικό Αναπληρωτών Αδιόριστων Εκπαιδευτικών.

«Αλλάξαμε 2 και 3 σχολεία πριν τον αγιασμό, ξεκινήσαμε με τις τάξεις μας, γνωρίσαμε τα παιδιά μας για την φετινή χρονιά, κάναμε συναντήσεις με γονείς, έχουμε νοικιάσει με διπλά και τριπλά ενοίκια, δεν θα ανεχτούμε άλλο τις αυθαίρετες μετακινήσεις της Διεύθυνσης όποτε της καπνίσει» τονίζουν οι αναπληρωτές.

«Η Κυβέρνηση που νομοθετεί τον αποκλεισμό μας από τους πίνακες όταν δεν παρουσιαζόμαστε ή όταν παραιτούμαστε γιατί φταίμε εμείς οι εργαζόμεν(ες)οι που διαταράσσουμε την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, αλλάζει εκατοντάδες εκπαιδευτικούς στα δημοτικά και νηπιαγωγεία 2 εβδομάδες αφού ξεκινήσαμε» προσθέτουν.

Οι εκπαιδευτικοί ζητούν να μη γίνει καμία βλαπτική μετακίνηση για εκπαιδευτικούς και παιδιά.

Η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Συντονιστικού Αναπληρωτών Αδιόριστων Εκπαιδευτικών:

Το απόλυτο μπάχαλο με τις τοποθετήσεις αναπληρωτ(ρι)ών στην Δυτική Θεσσαλονίκη

Η Διεύθυνση Π.Ε. θέλει να επανατοποθετήσει όλους τους αναπληρωτ(ρι)ές από την αρχή!

Εδώ και δύο εβδομάδες με ανακοίνωσή μας (Τζόγος του Υπουργείου με τις ζωές μας) αναλύσαμε το χάος που επικρατεί με τις τοποθετήσεις αναπληρωτ(ρι)ών σε όλη την Ελλάδα. Ξαφνικά ενημερωθήκαμε ότι η Διεύθυνση Π.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης ζητάει από τις διευθύνσεις των σχολικών μονάδων τα κενά για να επανατοποθετήσει από την αρχή όλες και όλους τους αναπληρωτ(ρι)ές!

Αλλάξαμε 2 και 3 σχολεία πριν τον αγιασμό, ξεκινήσαμε με τις τάξεις μας, γνωρίσαμε τα παιδιά μας για την φετινή χρονιά, κάναμε συναντήσεις με γονείς, έχουμε νοικιάσει με διπλά και τριπλά ενοίκια, δεν θα ανεχτούμε άλλο τις αυθαίρετες μετακινήσεις της Διεύθυνσης όποτε της καπνίσει. Η εκπαίδευση δεν είναι εργαλεία και βίδες να αλλάζουμε τα εξαρτήματα όποτε θέλουμε και μετά να αξιολογούμε αν φτιάχτηκε κάτι σωστά.

Η Κυβέρνηση που νομοθετεί τον αποκλεισμό μας από τους πίνακες όταν δεν παρουσιαζόμαστε ή όταν παραιτούμαστε γιατί φταίμε εμείς οι εργαζόμεν(ες)οι που διαταράσσουμε την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, αλλάζει εκατοντάδες εκπαιδευτικούς στα δημοτικά και νηπιαγωγεία 2 εβδομάδες αφού ξεκινήσαμε. Τόσο πολύ ενδιαφέρονται για την ζωή των σχολείων.

Δεν είμαστε αριθμοί που προσπαθούν να μας χωρέσουν στα υπολογιστικά τους φύλλα και να μας αλλάζουν όποτε θέλουν κελιά. Είμαστε εργαζόμεν(ες)οι με δικαιώματα και μάλιστα στον ευαίσθητο χώρο της εκπαίδευσης.

Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας και των μαθητ(ρι)ών μας κόντρα στις επικίνδυνες πολιτικές τους!

Απαιτούμε:

Καμία βλαπτική μετακίνηση για εκπαιδευτικούς και παιδιά. Να μην μετακινηθεί κανείς χωρίς τη θέλησή του. Κανείς δεν περισσεύει, ακόμα και σε σχολεία που η Διεύθυνση δεν «βλέπει» κενά εμείς απαιτούμε παντού

να σπάσουν τα πολυπληθή τμήματα

να δοθούν ΤΩΡΑ όλες οι ώρες για ενισχυτική διδασκαλία, ώστε να ικανοποιηθούν όλες οι ανάγκες του μαθητικού πληθυσμού (ιδιαίτερα μετά τα χρόνια της τηλε«εκπαίδευσης»)

Την στιγμή που σε όλη την Ελλάδα έχουν ζητηθεί χιλιάδες νέες προσλήψεις για τα κενά που υπάρχουν, να ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις βελτίωσης θέση των συναδέλφ(ισσων)ων που αιτηθούν ή που έχουν αιτηθεί.

Καλούμε όλες και όλους τους αναπληρωτ(ρι)ές και τα πρωτοβάθμια σωματεία να υπερασπιστούν τα δικαιώματά μας με παραστάσεις διαμαρτυρίας σε κάθε τοπική διεύθυνση που παρατηρούνται αντίστοιχες πρακτικές.

Ως εδώ με τις πολιτικές της ελαστικής εργασίας.

Είμαστε εκπαιδευτικοί εργαζόμεν(ες)οι και έχουμε δικαιώματα.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός: Οι πρώτες 227 ειδικότητες και η ύλη

Ανακοινώθηκε για Μάρτιο ο Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ - Αιτήσεις εδώ για προετοιμασία

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

μαθητες καλλιτεχνικα μεταφορά
Καλλιτεχνικά σχολεία: Να καταργηθεί ο περιορισμός απόστασης στις μεταφορές των μαθητών
Τίθεται θέμα ασφάλειας, κυρίως για την σωματική ακεραιότητα των ίδιων των μαθητών, όσο και για φθορές που μπορούν να προκληθούν στα αντικείμενα που...
Καλλιτεχνικά σχολεία: Να καταργηθεί ο περιορισμός απόστασης στις μεταφορές των μαθητών