«Αντιπαιδαγωγικό το μέτρο για 27 μαθητές ανά τμήμα» λένε οι εκπαιδευτικοί της Ζακύνθου

Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί στα σχολεία της Ζακύνθου, καθώς το πλήθος των τμημάτων ορίζεται επί της ουσίας χωρίς ακριβή στοιχεία, αφού οι εγγραφές στα σχολεία γίνονται ακόμη και το Σεπτέμβρη, ενώ εκκρεμεί και η διαδικασία επανεξέτασης των παραπεμπόμενων μαθητών.

«Οι κυβερνήσεις αδιαφορώντας επί της ουσίας για τις ανάγκες των μαθητών και την υγειονομική ασφάλεια αυτών και των εκπαιδευτικών έχουν θεσμοθετήσει και διατηρούν το αντιπαιδαγωγικό μέτρο για 27 μαθητές ανά τμήμα δίνοντας μάλιστα το δικαίωμα στον εκάστοτε Διευθυντή Β/θμιας Εκπ/σης να προσαυξάνει τον αριθμό αυτό κατά 10%» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Ζακύνθου.

Οι εκπαιδευτικοί ζητούν συγκρότηση τμημάτων με 15 μαθητές ανά τμήμα Γενικής Παιδείας σε Γυμνάσια και Λύκεια, 10 ανά εργαστήριο των ΕΠΑΛ, 10 ανά κατεύθυνση, για λόγους υγειονομικούς και εκπαιδευτικούς, καμία μείωση τμημάτων σε κανένα σχολείο και ο καθορισμός των τμημάτων να γίνεται Σεπτέμβρη και μετά την ολοκλήρωση της επανεξέτασης των παραπεμπόμενων μαθητών.

Η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Ζακύνθου για τη συγκρότηση τμημάτων στα σχολεία:

Πάγια θέση του συνδικαλιστικού κινήματος είναι η συγκρότηση τμημάτων να γίνεται έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στις στοιχειώδεις ανάγκες των μαθητών: 20 μαθητές ανά τμήμα Γενικής Παιδείας, 15 στα εργαστήρια των ΕΠΑΛ και 10 ανά τμήμα κατεύθυνσης. Ειδικά μάλιστα για την περίοδο της πανδημίας που διανύουμε το συνδικαλιστικό κίνημα για εκπαιδευτικούς και υγειονομικούς λόγους απαιτούσε ακόμη μεγαλύτερη αραίωση των μαθητών.

Αντιθέτως, οι κυβερνήσεις αδιαφορώντας επί της ουσίας για τις ανάγκες των μαθητών και την υγειονομική ασφάλεια αυτών και των εκπαιδευτικών έχουν θεσμοθετήσει και διατηρούν το αντιπαιδαγωγικό μέτρο για 27 μαθητές ανά τμήμα δίνοντας μάλιστα το δικαίωμα στον εκάστοτε Διευθυντή Β/θμιας Εκπ/σης να προσαυξάνει τον αριθμό αυτό κατά 10%. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με το ότι τα τμήματα των σχολείων πρέπει να καθοριστούν μέσα στο καλοκαίρι οδήγησε φέτος, όπως και κάθε χρόνο, σε μεγάλη αναστάτωση τις σχολικές μονάδες και τους συναδέλφους, καθώς το πλήθος των τμημάτων ορίζεται επί της ουσίας χωρίς ακριβή στοιχεία, αφού οι εγγραφές στα σχολεία γίνονται ακόμη και το Σεπτέμβρη, ενώ εκκρεμεί φυσικά και η διαδικασία επανεξέτασης των παραπεμπόμενων μαθητών.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ζακύνθου απαιτεί:

Συγκρότηση τμημάτων με 15 μαθητές ανά τμήμα Γενικής Παιδείας σε Γυμνάσια και Λύκεια, 10 ανά εργαστήριο των ΕΠΑΛ, 10 ανά κατεύθυνση, για λόγους υγειονομικούς και εκπαιδευτικούς.

Καμία μείωση τμημάτων σε κανένα σχολείο σε σχέση με την προηγούμενη σχολική χρονιά

Ο καθορισμός των τμημάτων να γίνεται Σεπτέμβρη και μετά την ολοκλήρωση της επανεξέτασης των παραπεμπόμενων μαθητών και με βάση τις απαιτήσεις του συνδικαλιστικού κινήματος

Το ΔΣ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Αποκτήστε όλη την ύλη μαζι με εξπρες προετοιμασία μόνο 200 ευρώ

ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ 400 ευρώ επίδομα σε 150000 εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 20 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα