Παράλληλη στήριξη - Καταγγελία: «Αλλού τοποθέτησαν την εκπαιδευτικό, αλλού βρίσκεται το παιδί που είχε αναλάβει»
«Παιδί έμεινε χωρίς πλήρη κάλυψη παράλληλης στήριξης σε αντίθεση με τη γνωμάτευση – απόφαση του ΚΕΔΑΣΥ»

Η αναπληρώτρια νηπιαγωγός Ρέτσα Ευτυχία τοποθετήθηκε ως εκπαιδευτικός παράλληλης στήριξης για ένα παιδί στο 13ο Νηπιαγωγείο Αμαρουσίου.

Ωστόσο, το παιδί έλαβε μεταγραφή στο 19ο Νηπιαγωγείο Αμαρουσίου, και αντί η εκπαιδευτικός να ακολουθήσει το νήπιο, βρέθηκε τοποθετημένη με εντελώς παράνομο και αυθαίρετο τρόπο στο 2ο Νηπιαγωγείο Μελισσίων.

Το παιδί βρίσκεται στο 19ο Νηπιαγωγείο Αμαρουσίου χωρίς πλήρη κάλυψη παράλληλης στήριξης σε αντίθεση με τη γνωμάτευση – απόφαση του ΚΕΔΑΣΥ, όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αμαρουσίου.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που η Διεύθυνση Π. Ε. Β΄ Αθήνας παρανομεί αυθαιρετώντας σε βάρος των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας, περικόπτοντας εκπαιδευτικούς παράλληλης στήριξης και καταστρατηγώντας εργασιακά δικαιώματα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών» επισημαίνει και ζητά την άμεση επανατοποθέτηση της νηπιαγωγού στο 19ο Νηπιαγωγείο Αμαρουσίου στο νήπιο που αρχικά τοποθετήθηκε.

Η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αμαρουσίου:

«Όχι στις αυθαιρεσίες και παρανομίες στις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης από τη Διεύθυνση Π. Ε. Β΄  Αθήνας».

Κατόπιν καταγγελίας της συναδέλφου αναπληρώτριας Νηπιαγωγού ΠΕ60 (παράλληλης στήριξης) κας Ρέτσα Ευτυχίας πληροφορηθήκαμε ότι ενώ αρχικά η συνάδελφος είχε τοποθετηθεί ως εκπαιδευτικός παράλληλης στήριξης σε νήπιο του 13ου Νηπιαγωγείου Αμαρουσίου κατόπιν αιτήσεώς της και με βάση τα μόρια που είχε στον πίνακα πρόσληψης των αναπληρωτών, μετά τη μεταγραφή του νηπίου στο οποίο είχε τοποθετηθεί στο 19ο Νηπιαγωγείο Αμαρουσίου αντί να ακολουθήσει το νήπιο στο 19ο Νηπιαγωγείο Αμαρουσίου με εντελώς παράνομο και αυθαίρετο τρόπο βρέθηκε τοποθετημένη στο 2ο Νηπιαγωγείο Μελισσίων ενώ το νήπιο στο οποίο είχε αρχικά τοποθετηθεί βρίσκεται στο 19ο Νηπιαγωγείο Αμαρουσίου χωρίς πλήρη κάλυψη παράλληλης στήριξης σε αντίθεση με τη γνωμάτευση – απόφαση του ΚΕΔΑΣΥ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Διεύθυνση Π. Ε. Β΄ Αθήνας παρανομεί αυθαιρετώντας σε βάρος των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας, περικόπτοντας εκπαιδευτικούς παράλληλης στήριξης και καταστρατηγώντας εργασιακά δικαιώματα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΜΑΣ κας Ρέτσα Ευτυχίας στο 19ο Νηπιαγωγείο Αμαρουσίου στο νήπιο που αρχικά τοποθετήθηκε, με βάση τη δήλωσή της και τη σειρά της στον πίνακα αλλά και τις κείμενες διατάξεις του νόμου.

Καλούμε το Δ. Σ. της Δ. Ο. Ε. να επιληφθεί του θέματος.

ΟΙ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ Π. Ε. Β΄ ΑΘΗΝΑΣ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Mitsotakis
Μητσοτάκης: Αναλαμβάνουμε τα έξοδα στέγασης φοιτητών σε ξενοδοχεία - Σε ποιες περιοχές θα ισχύει
Πότε θα αναλαμβάνει το κράτος τα έξοδα στέγασης φοιτητών σε ξενοδοχεία - Ποιου πανεπιστημίου τίτλοι σπουδών είναι διαθέσιμα μέσω gov. gr
Μητσοτάκης: Αναλαμβάνουμε τα έξοδα στέγασης φοιτητών σε ξενοδοχεία - Σε ποιες περιοχές θα ισχύει
peripoliko.jpg
Νέα στοιχεία για τη φονική συμπλοκή στη Φλώρινα: Ερωτική αντιζηλία πίσω από τη δολοφονία
Ο 32χρονος πλησίασε τον νεαρό από πίσω σε γνωστό καφέ της πόλης και τον μαχαίρωσε πολλές φορές ενώ τραυμάτισε σοβαρά τον φίλο του
Νέα στοιχεία για τη φονική συμπλοκή στη Φλώρινα: Ερωτική αντιζηλία πίσω από τη δολοφονία