Επαναλειτουργούν σήμερα και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί ΟΑΕΔ
Να μπει ένα τέλος στην καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων των Νηπιαγωγών στη Β΄Αθήνας και στην υποβάθμιση του Νηπιαγωγείου, ζητούν οι εκπαιδευτικοί

Στην Α΄φάση θα προσληφθεί αναπληρώτρια νηπιαγωγός στη Β’ Αθήνας,  η οποία θα εργάζεται σε δύο σχολεία, σύμφωνα με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ. Σεφέρης».

Όπως αναφέρει, σε κάθε νηπιαγωγείο διευρυμένου προγράμματος θα τοποθετηθεί μισή νηπιαγωγός και όχι μία, ενώ δεν θα πληρωθεί αν δεν εργάζεται τουλάχιστον 2 ημέρες στο διευρυμένο πρόγραμμα.

«Πέρα από το πηγαινέλα των συναδέλφων Νηπιαγωγών από Νηπιαγωγείο σε Νηπιαγωγείο, δεν θα υπάρξει  ….καμία συμπαρουσία 2 εκπαιδευτικών διότι το ωρολόγιο πρόγραμμα δε μπορεί να βγει με τους εκπαιδευτικούς να πηγαίνουν 3 μέρες στο 1 σχολείο και 2 στο άλλο. Το ωράριο των υπολοίπων καταστρατηγείται και ανατρέπεται η οικογενειακή και προσωπική τους ζωή, διότι άλλοτε οι Νηπιαγωγοί των ολοήμερων τμημάτων θα σχολάνε 4  και άλλοτε 5.30» επισημαίνει.

Οι εκπαιδευτικοί ζητούν από τη Διεύθυνση Β΄Αθήνας να κάνει τις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών χωρίς παρανομίες, χωρίς απειλές όπως ορίζει η ΥΑ  μία σε κάθε νηπιαγωγείο και χωρίς να καταστρατηγείται το ωράριο όλων των εκπαιδευτικών. 

Τέλος, καλούν τη ΔΟΕ να πάρει θέση και να απαιτήσει να μην καταστρατηγούνται τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.

Η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ. Σεφέρης»:

Να μπει ένα τέλος στην καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων των Νηπιαγωγών στη Β΄Αθήνας και στην υποβάθμιση του Νηπιαγωγείου!

Μετά τη διαδικτυακή συνάντηση  που έγινε την Πέμπτη 1/9 από τη Διεύθυνση Β΄Αθήνας (Διευθυντή Εκπαίδευσης και Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων) ενημερωθήκαμε ότι στην Α΄φάση θα προσληφθεί αναπληρώτρια νηπιαγωγός,  η οποία θα εργάζεται σε δύο σχολεία (3 μέρες στο ένα και 2 μέρες στο άλλο).  Σύμφωνα με την ερμηνεία τους,  παρά την ΥΑ (106006/Δ1/1-9-2022) και τις ανακοινώσεις του υπουργείου παιδείας σε κάθε νηπιαγωγείο διευρυμένου θα τοποθετηθεί μισή νηπιαγωγός και όχι μία!! Και μάλιστα δεν θα πληρωθεί αν δεν εργάζεται τουλάχιστον 2 ημέρες στο διευρυμένο πρόγραμμα.

Οι μεθοδεύσεις της Διεύθυνσης Β΄Αθήνας είναι απαράδεκτες και παράνομες ακόμα και σύμφωνα με αυτές τις ανακοινώσεις και  τις εξαγγελίες του υπουργείου Παιδείας.  Πέρα από το πηγαινέλα των συναδέλφων Νηπιαγωγών από Νηπιαγωγείο σε Νηπιαγωγείο, δεν θα υπάρξει  ….καμία συμπαρουσία 2 εκπαιδευτικών διότι το ωρολόγιο πρόγραμμα δε μπορεί να βγει με τους εκπαιδευτικούς να πηγαίνουν 3 μέρες στο 1 σχολείο και 2 στο άλλο. Το ωράριο των υπολοίπων καταστρατηγείται και ανατρέπεται η οικογενειακή και προσωπική τους ζωή, διότι άλλοτε οι Νηπιαγωγοί των ολοήμερων τμημάτων θα σχολάνε 4  και άλλοτε 5.30 .

Στα προβλήματα αυτά θα προσθέσουμε :

τα 25άρια πρωινά τμήματα που εκεί θα έπρεπε να υπάρχει η 2η Νηπιαγωγός ώστε να υπάρχει και μείωση του ωραρίου των Νηπιαγωγών ανάλογα με τα χρόνια υπηρεσίας (όπως γίνεται και στα δημοτικά)

τις ανύπαρκτες υποδομές των σχολείων με ούτε 1 ευρώ επιπλέον χρηματοδότηση  για τραπεζαρίες, αίθουσες ξεκούρασης, υποδομές και υλικό για την πραγματοποίηση των πρόσθετων δραστηριοτήτων

τις εκπαιδευτικές ανάγκες των νηπίων του Ολοήμερου Νηπιαγωγείου ως τις 5.30 που θα αλλάζουν 3-4  εκπαιδευτικούς στη διάρκεια της ημέρας  που θα     παίζουν, θα ζωγραφίζουν, θα  τρώνε δεκατιανό και μεσημεριανό  στο ίδιο τραπέζι εξοντωμένα ως τη λήξη της βάρδιας

το Ολοήμερο, που παραμένει προαιρετικό, ορίζοντας διαφορετικές ώρες αποχώρησης (16.00 και 17.30), δηλαδή ακόμα μεγαλύτερη διαφοροποίηση στο τι παρακολουθούν τα παιδιά και μέσα στο ίδιο σχολείο.

την ανύπαρκτη στελέχωση με ψυχολόγους και ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό σε όλα τα Νηπιαγωγεία.

το ελλιπές προσωπικό καθαριότητας που θα μοιράζονται  τα Νηπιαγωγεία με τα άλλα σχολεία και τους ανύπαρκτους τραπεζοκόμους

την ανύπαρκτη βοήθεια των παιδιών με εκπαιδευτικές ανάγκες που χρειάζονται παράλληλη στήριξη και μένουν αβοήθητα ως τις 5.30!!

τη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών για να καλύψει όλα τα έξοδα λειτουργίας των σχολείων (γραφική ύλη, θέρμανση, καθαριότητα, κτηριακές υποδομές)

•             τη λειτουργία του Διευρυμένου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου (πρόγραμμα ΕΣΠΑ με ημερομηνία λήξης το 2027 και χωρίς κανένα σχεδιασμό) που είναι κάπου να «παρκάρονται» τα παιδιά την ώρα που οι γονείς θα πρέπει να εργάζονται με ωράρια λάστιχο και ζωή χωρίς δικαιώματα και σε αυτούς προσθέτουμε τώρα και τους εκπαιδευτικούς των Νηπιαγωγείων.

Απαιτούμε από τη Διεύθυνση Β΄Αθήνας να κάνει τις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών χωρίς παρανομίες, χωρίς απειλές όπως ορίζει η ΥΑ  μία σε κάθε νηπιαγωγείο και χωρίς να καταστρατηγείται το ωράριο όλων των εκπαιδευτικών.  

Καλούμε τη ΔΟΕ να πάρει θέση και να απαιτήσει να μην καταστρατηγούνται τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.

Καλούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 7/9 στα γραφεία της Διεύθυνσης Β΄Αθήνας στις 13.30 με τα άλλα εκπαιδευτικά σωματεία της Β΄Αθήνας και τις Ενώσεις Γονέων να διεκδικήσουμε την σωστή και ομαλή λειτουργία των σχολείων με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ!

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΤΙΑΝΑ  ΛΙΑΚΟΥ                              ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΜΕΡΤΖΟΓΛΟΥ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο Πανεπιστημιακό Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ΜΟΝΟ 50Є εγγραφή (Αιτήσεις ως 8-12)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ σε ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΝ.ΠΑΤΡΩΝ και Παν.Λευκωσίας μέσω alfavita.gr ΕΔΩ

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

panellinies eksetaseis 2022
Πανελλήνιες 2024: Ολοι οι νέοι Συντελεστές Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (Ε.Β.Ε.)
Οι συντελεστές ΕΒΕ των σχολών, τμημάτων ή εισαγωγικών κατευθύνσεων, καθώς και των ειδικών μαθημάτων, μουσικών μαθημάτων και πρακτικών δοκιμασιών
Πανελλήνιες 2024: Ολοι οι νέοι Συντελεστές Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (Ε.Β.Ε.)
Γυναικοκτονία στη Σαλαμίνα
Γυναικοκτονία στη Σαλαμίνα: Έλαβε προθεσμία για την απολογία του ο 71χρονος - Δεν τον αναλαμβάνει κανένας δικηγόρος
Πήρε προθεσμία ως την Παρασκευή για την απολογία του
Γυναικοκτονία στη Σαλαμίνα: Έλαβε προθεσμία για την απολογία του ο 71χρονος - Δεν τον αναλαμβάνει κανένας δικηγόρος