ειδικη αγωγή
elme_evoias
H EΛΜΕ Ευβοίας παρουσίασε την μουσική παράσταση - αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη με τίτλο «Την πόρτα ανοίγω το βράδυ»

Η Πολιτιστική Ομάδα της ΕΛΜΕ Εύβοιας, την Τετάρτη 29 Ιουνίου, παρουσίασε  στο χώρο του 1ου  Γυμνασίου Χαλκίδας μία μουσική παράσταση- αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη με τίτλο “Την πόρτα ανοίγω το βράδυ”.

Στην πρώτη της δημόσια έξοδο, μετά από τρία  χρόνια αναγκαστικού εγκλεισμού και αποξένωσης, η ομάδα της ΕΛΜΕ Εύβοιας  επέλεξε ως χώρο  της παράστασης ένα δημόσιο σχολείο, όχι μόνο γιατί  είναι ο χώρος, στον οποίο καθημερινά εργάζονται οι εκπαιδευτικοί,  αλλά και για να καταδείξει  τις πολλαπλές διαστάσεις και τις λειτουργίες που μπορεί να έχει  ο χώρος ενός σχολείου, σε μια εποχή  που οτιδήποτε δημόσιο και μαζί και το Δημόσιο Σχολείο, συκοφαντείται και βάλλεται. 

elme_evoias

«Η συνάντηση της ομάδας με το κοινό της πόλης έγινε   μέσα  από το αφιέρωμα στον μεγάλο συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, τον  συνθέτη που συνομίλησε με έναν  λόγιο και ταυτόχρονα λαϊκό τρόπο με όλους τους μεγάλους ποιητές, τον συνθέτη που σύστησε την ποίηση στους ανθρώπους του λαού  μέσα από τις εξαιρετικές μουσικές  συνθέσεις   του. Η παράσταση αυτή  είναι μια δουλειά που έγινε με υλικά την αγάπη και τη συλλογικότητα και  η οποία βρίσκεται εν εξελίξει», αναφέρει η ΕΛΜΕ Ευβοίας στο δελτίο τύπου.
    
Το αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη  ξεδιπλώνεται σαν ένα αφηγηματικό κουβάρι μέσα από  τραγούδια  και αποσπάσματα που προέρχονται από τα βιβλία: 1)Μίκη Θεοδωράκη, Οι δρόμοι του Αρχάγγελου, Αυτοβιογραφία, Π.Ε.Κ, 2021,  2)  Μίκης Θεοδωράκης, Μελοποιημένη ποίηση, Α΄ τόμος, τραγούδια,  εκδόσεις ΥΨΙΛΟΝ, Αθήνα  1997 3) Οδυσσέα Ελύτη,  Άξιον εστί, εκδόσεις  ΙΚΑΡΟΣ, Αθήνα 19748 4) Γ. Σεφέρης,  ΠΟΙΗΜΑΤΑ, [Μυθιστόρημα], εκδόσεις ΙΚΑΡΟΣ, Αθήνα  197810

Την Τετάρτη 29 Ιουνίου  παρουσιάστηκε  σε μια πρώτη μορφή και από τον  Σεπτέμβριο,  αφού  εμπλουτιστεί  με νέα στοιχεία, θα παρουσιαστεί  ξανά  στη Χαλκίδα,  καθώς και σε άλλες περιοχές της Εύβοιας. 

elme_evoias

«Το κοινό που παρακολούθησε την παράσταση ήταν πολυπληθές, πάνω από 250 άτομα, και το ζεστό και παρατεταμένο  χειροκρότημα έδειξε το μέγεθος της αποδοχής. Ήταν πραγματικά μια υπέροχη βραδιά, συγκινησιακά φορτισμένη, όχι μόνο από το περιεχόμενο της παράστασης, αλλά και από εκείνο το υπόγειο ρεύμα που πολλές φορές νιώθουμε να αναπτύσσεται και να μας συνδέει τους ανθρώπους όταν μοιραζόμαστε εμπειρίες», όπως αναφέρουν.    

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τραγική η κατάσταση στην Κέρκυρα για τους Εκπαιδευτικούς με την εξεύρεση κατοικίας

ΑΣΕΠ: Πιστοποίηση Αγγλικών χωρίς Speaking - Έκθεση σε 1 ημέρα: Υπάρχει και σαρώνει το ενδιαφέρον

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ειδικηαγωγή
Το εξ αποστάσεως (με ελληνικό ΦΕΚ) ΠΜΣ στην ΕΑΕ του Παν.Λευκωσίας (ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ)
ΜΕΣΩ ΤΟΥ ALFAVITA.GR συμπλήρωσε την παρακάτω φόρμα και διεκδίκησε υποτροφία στο μοριοδοτούμενο ΠΜΣ της Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και...
Το εξ αποστάσεως (με ελληνικό ΦΕΚ) ΠΜΣ στην ΕΑΕ του Παν.Λευκωσίας (ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ)
ΠΑΣΑΔ: Αίτημα επικαιροποίησης κενών ώστε να προσμετρηθούν οι άδειες των νεοδιόριστων
ΠΑΣΑΔ: Ζητά καταγραφή των αδειών των νεοδιόριστων και προσμέτρησή τους για την Α' φάση προσλήψεων αναπληρωτών
ΠΑΣΑΔ: Αίτημα επικαιροποίησης κενών ώστε να προσμετρηθούν οι άδειες των νεοδιόριστων
36χρονη καταγγέλλει το σύζυγό της: «Με κακοποιεί και με βιάζει επί 19 χρόνια»
Τις καταγγελίες επιβεβαίωσε και η κόρη τους η οποία επιπλέον κατήγγειλε ότι ο πατέρας ασκούσε σωματική βία και στην ίδια.
36χρονη καταγγέλλει το σύζυγό της: «Με κακοποιεί και με βιάζει επί 19 χρόνια»
Αναπληρωτές: Κάποιες Διευθύνσεις συμπεριέλαβαν κενά Ολοήμερων στην Α' φάση προσλήψεων, άλλες όχι!
ΠΑΣΑΔ - Ενημέρωση για Α' φάση αναπληρωτών:«Αν δεν υπάρξει κοινή γραμμή από όλες τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, θα παρατηρηθεί το φαινόμενο να γίνουν...
Αναπληρωτές: Κάποιες Διευθύνσεις συμπεριέλαβαν κενά Ολοήμερων στην Α' φάση προσλήψεων, άλλες όχι!