ειδικη αγωγή
Κινητοποιήσεις
Menelaos Myrillas / SOOC
Την άμεση ανάκληση της απόλυσης του συνδικαλιστή γιατρού Νικόλα Σκούφογλου από τον Ευαγγελισμό, ζητά η ΕΛΜΕ Πειραιά

Την ανάκληση της απόλυσης του συνδικαλιστή γιατρού  Νικόλα Σκούφογλου από τον Ευαγγελισμό, ζητά η ΕΛΜΕ Πειραιά, με ανακοίνωσή της.

Οι εκπαιδευτικοί, κάνουν λόγο για εξόφθαλμη περίπτωση διάκρισης στον χώρο εργασίας και εκδικητικής απόλυσης από μέρους της διοίκησης.

«Σε μια περίοδο όπου δίνονται κίνητρα σε γιατρούς που υπηρετούν σε παράταση ειδικότητας να παραμείνουν στις θέσεις τους, ο Διοικητής του Ευαγγελισμού εκδικείται τον συνάδελφο για τις κινητοποιήσεις της περασμένης χρονιάς, ενάντια στην περικοπή μισθού του ίδιου και δεύτερου συναδέλφου», τονίζεται χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά

Καταγγέλλουμε την απόλυση του ορθοπεδικού και συνδικαλιστή Νικόλα Σκούφογλου από το νοσοκομείο του Ευαγγελισμού. Είναι ο μοναδικός γιατρός σε παράταση ειδικότητας στον οποίο αρνήθηκε την ανανέωση της σύμβασης ο Διοικητής του νοσοκομείου. Το γεγονός ότι η εισήγηση του Διευθυντή του τμήματος και του Διευθυντή του χειρουργικού τομέα, που είναι εκ θέσεως αυτοί που γνωρίζουν καλύτερα τις ανάγκες στην κλινική, ήταν υπέρ της ανανέωσης, δεν αφήνει κανένα περιθώριο για προσχήματα σχετικά με τους λόγους της απόλυσης. Ο Διοικητής, σε μια κατάφωρη ενέργεια κατάχρησης εξουσίας και παράβασης καθήκοντος, θεωρεί ότι έχει δικαίωμα στο να κρίνει "ποιος χωράει".

Πρόκειται για εξόφθαλμη περίπτωση διάκρισης στον χώρο εργασίας και εκδικητικής απόλυσης από μέρους της διοίκησης. Σε μια περίοδο όπου δίνονται κίνητρα σε γιατρούς που υπηρετούν σε παράταση ειδικότητας να παραμείνουν στις θέσεις τους, ο Διοικητής του Ευαγγελισμού εκδικείται τον συνάδελφο για τις κινητοποιήσεις της περασμένης χρονιάς, ενάντια στην περικοπή μισθού του ίδιου και δεύτερου συναδέλφου (για υποκειμενικούς λόγους που περιλάμβαναν τις κατηγορίες περί «απρεπούς και επιθετικής συμπεριφοράς» και «απείθειας» προς τον τότε Αναπληρωτή Διοικητή. Το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Ευαγγελισμός είχε καταγγείλει επανειλημμένως τον αυταρχισμό της Διοίκησης του Νοσοκομείου και την επιβολή εξοντωτικής χρηματικής ποινής στους δύο συναδέλφους.

Απαιτούμε μαζικές προσλήψεις υγειονομικών στο δημόσιο σύστημα υγείας, με μόνιμες και αξιοπρεπείς εργασιακές σχέσεις. Δεν διαπραγματευόμαστε την ελευθερία των εργαζομένων και των συνδικαλιστών να μιλάνε και να διεκδικούν, χωρίς την απειλή της τιμωρίας από οποιαδήποτε διοίκηση.

Απαιτούμε την ανάκληση της απόφασης του διοικητή του Ευαγγελισμού και τη συνέχιση της παράτασης του συναδέλφου.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Διορισμοί Εκπαιδευτικών: Όλα τα ονόματα εδώ

Αιτήσεις για το ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ 1000 ευρώ σε 80000 ανέργους ΕΔΩ

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ