evaggelismos giatroi
Aris Oikonomou/SOOC
Άμεση ανάκληση της απόλυσης του γιατρού Νικόλα Σκούφογλου από το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» ζητά και η A' ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής

Να ανακληθεί αμέσως η απόλυση του γιατρού Νικόλα Σκούφογλου από το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» ζητά και η A' ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής.

«Πρόκειται για εξόφθαλμη περίπτωση διάκρισης στον χώρο εργασίας και εκδικητικής απόλυσης. Σε μια περίοδο που δίνονται κίνητρα σε γιατρούς που υπηρετούν σε παράταση ειδικότητας να παραμείνουν στις θέσεις τους, ο Διοικητής του Ευαγγελισμού εκδικείται τον συνάδελφο για τις κινητοποιήσεις της περασμένης χρονιάς», σημειώνεται σχετικά.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Να ανακληθεί αμέσως η απόλυση του γιατρού Νικόλα Σκούφογλου από τον Ευαγγελισμό

Καταγγέλλουμε την απόλυση του ορθοπεδικού γιατρού και συνδικαλιστή Νικόλα Σκούφογλου από το νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Ο συνάδελφος είναι ο μοναδικός γιατρός σε παράταση ειδικότητας στον οποίο αρνήθηκε την ανανέωση της σύμβασης ο Διοικητής του νοσοκομείου, ενώ η εισήγηση του Διευθυντή του τμήματος και του Διευθυντή του χειρουργικού τομέα, που είναι εκ θέσεως αυτοί που γνωρίζουν καλύτερα τις ανάγκες στην κλινική, ήταν υπέρ της ανανέωσης.

Ο Διοικητής, κομματικό στέλεχος χωρίς να έχει ουδεμία σχέση με την Υγεία, σε μια κατάφωρη ενέργεια κατάχρησης εξουσίας και παράβασης καθήκοντος, θεωρεί ότι έχει δικαίωμα στο να κρίνει "ποιος χωράει".

Πρόκειται για εξόφθαλμη περίπτωση διάκρισης στον χώρο εργασίας και εκδικητικής απόλυσης. Σε μια περίοδο που δίνονται κίνητρα σε γιατρούς που υπηρετούν σε παράταση ειδικότητας να παραμείνουν στις θέσεις τους, ο Διοικητής του Ευαγγελισμού εκδικείται τον συνάδελφο για τις κινητοποιήσεις της περασμένης χρονιάς (ενάντια στην περικοπή μισθού του ίδιου και δεύτερου συναδέλφου για λόγους που περιλάμβαναν τις κατηγορίες περί «απρεπούς και επιθετικής συμπεριφοράς» και «απείθειας» προς τον τότε Αναπληρωτή Διοικητή, επειδή οι δύο γιατροί επεσήμαναν την αυταρχική συμπεριφορά του Αναπληρωτή Διοικητή και τις ελλείψεις του νοσοκομείου κατά την περίοδο της πανδημίας...)

  • Απαιτούμε μαζικές προσλήψεις υγειονομικών στο δημόσιο σύστημα υγείας, με μόνιμες και αξιοπρεπείς εργασιακές σχέσεις.
  • Η συνδικαλιστική ελευθερία είναι αδιαπραγμάτευτη και δεν εκχωρείται στην οποιαδήποτε διοίκηση.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Συναγερμός ΕΦΕΤ: Ανάκληση σε πασίγνωστη φέτας λόγω Λιστέριας

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

PISA
Ελληνική PISA 2026: Οδηγίες στους Διευθυντές για τις εξετάσεις σε 600 σχολεία
Στις 20 Μαΐου η διεξαγωγή των διαγνωστικών εξετάσεων για μαθητές Στ’ Δημοτικού και Γ’ Γυμνασίου – Η διαδικασία επιλογής των θεμάτων
Ελληνική PISA 2026: Οδηγίες στους Διευθυντές για τις εξετάσεις σε 600 σχολεία
education 1280
Οι εργασιακές συνθήκες των εκπαιδευτικών ως βασικός παράγοντας για δημιουργικό εκπαιδευτικό έργο
«Ο εκπαιδευτικός βρέθηκε ξαφνικά σε ένα άλλο σχολείο με τα όριά του διαπερατά στη λειτουργία του»
Οι εργασιακές συνθήκες των εκπαιδευτικών ως βασικός παράγοντας για δημιουργικό εκπαιδευτικό έργο