pistopoihsh agglikwn LTE golearn AEP
ΟΙΕΛΕ: «Οι δεκάδες χιλιάδες των ιδιωτικών εκπαιδευτικών θα δώσουν σύντομα τις απαντήσεις τους σε όσους υποβοηθούν με την εσκεμμένη απουσία τους τη βάναυση εργασιακή τους εκμετάλλευση»

Αλυσίδα φροντιστηρίων η οποία διαφημίζει την παροχή 60λεπτης διδακτικής ώρας (και μάλιστα αντιπαραθετικά ως προς τη νόμιμη 45λεπτη διάρκεια…) καταγγέλλει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ)

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, με τον τρόπο αυτό οι εργοδότες κερδίζουν για κάθε ώρα 15 διδακτικά λεπτά για τα οποία δεν καταβάλουν αποδοχές και ασφαλιστικές εισφορές, καθώς μετατρέπουν τη διδακτική ώρα παρανόμως σε 60λεπτη.

Η ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ

Το μεγάλο έλλειμμα εποπτείας στο χώρο των Φροντιστηρίων και των Κέντρων Ξένων Γλωσσών έχει αποθρασύνει ορισμένους μεγαλοϊδιοκτήτες που χωρίς αιδώ παραβιάζουν τη νομιμότητα. Μόλις λάβαμε από πολίτες έγγραφο φροντιστηρίου της γνωστής αλυσίδας «Διακρότημα»  όπου διαφημίζεται ως παροχή η 60λεπτη διδακτική ώρα (και μάλιστα αντιπαραθετικά ως προς τη νόμιμη 45λεπτη διάρκεια…).

Σύμφωνα με το άρθρο 30 του Ν. 4415/2016, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει:

«Η διδακτική ώρα για τα Φροντιστήρια και τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών αντιστοιχεί σε χρονική διάρκεια σαράντα πέντε (45) λεπτών της ώρας».

Ψιλά γράμματα όλα αυτά τόσο για τους κυβερνώντες όσο και για τους επιχειρηματίες της εκπαίδευσης που, εκμεταλλευόμενοι το πράσινο φως που τους δίνει η ανυπαρξία των εποπτικών αρχών, κάνουν ό,τι θέλουν στην κυριολεξία.

Για ποιο λόγο πολλοί από τους ιδιοκτήτες στους χώρους αυτούς παραβιάζουν τη συγκεκριμένη διάταξη; Με τον τρόπο αυτό οι εργοδότες κερδίζουν για κάθε ώρα 15 διδακτικά λεπτά για τα οποία δεν καταβάλουν αποδοχές και ασφαλιστικές εισφορές, καθώς μετατρέπουν τη διδακτική ώρα παρανόμως σε 60λεπτη. Αν υπολογιστεί ότι χονδρικά οι ώρες λειτουργίας των Φροντιστηρίων και των Κέντρων Ξένων Γλωσσών είναι 7 ημερησίως (από τις 3 έως τις 10), αντιλαμβάνεται κανείς ότι τα κέρδη των ιδιοκτητών και οι ταυτόχρονες απώλειες εργαζόμενων και δημόσιων ταμείων ανέρχονται μηνιαίως σε εκατομμύρια ευρώ! Ταυτόχρονα πλήττονται και οι (όχι πολλοί…) επιχειρηματίες που τηρούν τη νομιμότητα με αποτέλεσμα να ναρκοθετείται ο υγιής ανταγωνισμός.

Μεγάλες οι ευθύνες της Γ.Γ. Εργασίας κ. Στρατινάκη που γνώριζε εδώ και δύο χρόνια για το θέμα

Στη συνάντηση κλιμακίου της ΟΙΕΛΕ με την Γ.Γ. Εργασίας κ. Στρατινάκη προ 2 περίπου ετών τέθηκε, μεταξύ άλλων θεμάτων, το συγκεκριμένο ζήτημα και υπήρξε η διαβεβαίωση ότι θα ελεγχθεί η εν λόγω επιχείρηση. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ της 25/9/2020:

Δόθηκαν συγκεκριμένα στοιχεία για την ανερυθρίαστη δημόσια παρουσίαση της συγκεκριμένης παρανομίας από συγκεκριμένες εκπαιδευτικές μονάδες, όπως το «Διακρότημα», μια από τις μεγαλύτερες αλυσίδες Φροντιστηρίων, που σε ραδιοφωνικά spots και στην ίδια την ιστοσελίδα τους διαφημίζουν απροκάλυπτα την 60λεπτη διδακτική ώρα! Υπήρξε δέσμευση για άμεση παρέμβαση των υπηρεσιών του Υπουργείου σε συγκεκριμένες παραβιάσεις.

Δυστυχώς, οι δεσμεύσεις για έλεγχο στη συγκεκριμένη αλυσίδα δεν τηρήθηκαν ποτέ, καθώς φαίνεται ότι η επιρροή των επιχειρηματιών είναι ισχυρότερη από την αναγκαιότητα εφαρμογής του νόμου. Βεβαίως, δεν τηρήθηκε και καμιά άλλη από τις υπόλοιπες δεσμεύσεις που έδωσε στους εκπροσώπους της ΟΙΕΛΕ η κ. Στρατινάκη εκείνη την ημέρα…

Δεν πειράζει. Οι δεκάδες χιλιάδες των ιδιωτικών εκπαιδευτικών θα δώσουν σύντομα τις απαντήσεις τους σε όσους υποβοηθούν με την εσκεμμένη απουσία τους τη βάναυση εργασιακή τους εκμετάλλευση και τη ληστεία των δημόσιων ταμείων.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πάτε για μπάνιο; Παραλίες με ή χωρίς μωβ τσούχτρες σήμερα Κυριακή - Δείτε τον χάρτη

1000 ευρώ ΈΚΤΑΚΤΟ επίδομα σε 80000 ανέργους - Πώς θα τα πάρετε και πότε μέσω του GoLearn

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους δύο ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Ηγουμενίτσα: Αγοράκι έπαθε ηλεκτροπληξία σε λούνα παρκ - Ανεστάλη η λειτουργία του
«Λουκέτο» σε λούνα παρκ στην παραλία της Ηγουμενίτσας μετά από τον τραυματισμό ενός μικρού αγοριού από ηλεκτροπληξία
Ηγουμενίτσα: Αγοράκι έπαθε ηλεκτροπληξία σε λούνα παρκ - Ανεστάλη η λειτουργία του
Χίος: 1,6 εκ. ευρώ για την ανακατασκευή του 3ου Γυμνασίου από το υπ. Μετανάστευσης
Ν. Μηταράκης: “Σήμερα, ενώνουμε δυνάμεις και δημιουργούμε μία Χίο αντάξια της ιστορίας της, της προοπτικής της και των ανθρώπων της - Η ανακατασκευή...
Χίος: 1,6 εκ. ευρώ για την ανακατασκευή του 3ου Γυμνασίου από το υπ. Μετανάστευσης