ειδική αγωγή σεμινάριο
Από την ΕΛΜΕ Κέρκυρας και άλλες ΕΛΜΕ

Για κλιμάκωση του αγώνα των εκπαιδευτικών εναντίον της αξιολόγησης κάνει λόγο η ΕΛΜΕ Κέρκυρας, η οποία κήρυξε στάση εργασίας (μονόωρη, δίωρη ή τρίωρη) για την ημέρα και κατά τον χρόνο σύγκλησης της ειδικής συνεδρίασης για κάθε σχολείο, που θα γίνει προκειμένου να εγκρίνουν οι εκπαιδευτικοί τις εκθέσεις αποτίμησης των σχεδίων δράσης που θα συνταχθούν και θα αναρτηθούν από τους συντονιστές των ομάδων, όπως επίσης και να καταθέσουν βαθμολογία για κάθε δράση.

Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας τονίζει ότι η στάση εργασίας που έχει προκηρύξει είναι απόλυτα νόμιμη και κανείς δεν μπορεί να μας υποχρεώσει να μην την κάνουμε

Όλη η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Κέρκυρας

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας παραμένει σταθερά και αταλάντευτα στον δρόμο του αγώνα για την υπεράσπιση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης, ενάντια στην κατηγοριοποίηση μαθητών, σχολείων και εκπαιδευτικών που επιχειρεί η κυβέρνηση, μέσω και της “αξιολόγησης”.

Είναι γνωστό ότι, σύμφωνα με τον Νόμο 4692/20 και την υπουργική εγκύκλιο της 10/9/2021 σχετικά με την εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση των σχολικών μονάδων, μέχρι τις 25 Ιουνίου καλούνται σε ειδικές συνεδριάσεις οι Σύλλογοι Διδασκόντων προκειμένου να εγκρίνουν τις εκθέσεις αποτίμησης των σχεδίων δράσης που θα συνταχθούν και θα αναρτηθούν από τους συντονιστές των ομάδων, όπως επίσης και να καταθέσουν βαθμολογία για κάθε δράση.

Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας προκηρύσσει στάση εργασίας (μονόωρη, δίωρη ή τρίωρη) για την ημέρα και κατά τον χρόνο σύγκλησης της ειδικής συνεδρίασης για κάθε σχολείο, για την κάλυψη των συναδέλφων, στην αποχή τους από αυτές τις διαδικασίες αξιολόγησης. Καλούμε τους συναδέλφους να ενημερώνουν τον Σύλλογο Διδασκόντων και τη Διεύθυνση του σχολείου, να δηλώνουν στάση εργασίας και να αποχωρούν από τις ειδικές αυτές συνεδριάσεις.

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι:

Υπενθυμίζουμε επίσης:

• Η στάση εργασίας που έχει προκηρύξει η ΕΛΜΕ, είναι απόλυτα νόμιμη και κανείς δεν μπορεί να μας υποχρεώσει να μην την κάνουμε.

• Η συνεδρίαση για την «αποτίμηση» έχει προθεσμία μέχρι τις 25 Ιουνίου και είναι «ειδική συνεδρίαση». Οφείλει, δηλαδή, να έχει ΜΟΝΟ αυτό ως θέμα και κανένα άλλο.

• Σύμφωνα με το νόμο, τα μέλη του Συλλόγου Διδασκόντων, πρέπει να λάβουν γνώση για τη συνεδρίαση, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 2 μέρες, πριν από τη σύγκλησή της.

• Οι συντονιστές εκπαίδευσης δεν έχουν κανένα δικαίωμα να αλλάξουν ή να επιβάλλουν στις ομάδες, ώστε να γραφτεί κάτι συγκεκριμένο στους δείκτες αξιολόγησης.

• Σε περίπτωση μη απαρτίας, ο/η Διευθυντής/ντρια, έχει δικαίωμα να συμπληρώσει μόνος/η του/της, την αποτίμηση.

Τέλος, η απόφαση αυτή, που έχουν λάβει και άλλες ΕΛΜΕ θα κοινοποιηθεί, τόσο στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, όσο και όλες τις ΕΛΜΕ της χώρας, για τη διαμόρφωση ενιαίας στάσης και μετώπου απέναντι στην αντιεκπαιδευτική πολιτική τη κυβέρνησης.

Ο αγώνας για την συνολική ανατροπή της αξιολόγησης θα συνεχιστεί και θα κλιμακωθεί.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Κακοκαιρία «Bogdan»: Μήνυμα από το 112 - «Αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις»

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΓΡΑΠΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ: Αιτήσεις, ΎΛΗ και εξ αποστάσεως προετοιμασία

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ