nipiagogeio
«Η επιχείρηση «απλήρωτη εργασία» που σχεδιάζουν να εφαρμόσουν και στο δημόσιο τομέα, με πρόβα τζενεράλε στην εκπαίδευση, ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!»

Στο ζήτημα των απλήρωτων υπερωριών νηπιαγωγών, αναφέρεται ανακοίνωση της ΔΙΕΞΟΔΟΣ Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ του Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. "Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ".

Η παράταξη καταγράφει τις θετικές εξελίξεις των απλήρωτων υπερωριακών αποζημιώσεων των νηπιαγωγών που εργάζονται σε τετραθέσια νηπιαγωγεία, μετά τη μηνυτήρια αναφορά του Συλλόγου κατά του Δ/ντή Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Ολη η ανακοίνωση

Στην εκπνοή της σχολικής χρονιάς και μετά από τρεις παραστάσεις διαμαρτυρίας, δύο εξώδικες καταγγελίες και την πρόσφατα κατατεθείσα μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Αθηνών από τον Σύλλογό μας, ο αγώνας για την πληρωμή των δεδουλευμένων υπερωριών των νηπιαγωγών των 4/θεσίων Νηπιαγωγείων του Συλλόγου μας που ξεκίνησε ο Σύλλογός μας «Ο Περικλής» με πρόταση και πρωτοβουλία της ΔΙΕΞΟΔΟΣ Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ δικαιώνεται!

Η Διεύθυνση Π.Ε. Β΄ Αθήνας προχωρά με έγγραφο προς συγκεκριμένα νηπιαγωγεία -ως όφειλε εδώ και δέκα μήνες- τις διαδικασίες για να αποδοθούν οι υπερωριακές αποζημιώσεις στις νηπιαγωγούς που εργάστηκαν πέραν του διδακτικού τους ωραρίου για να λειτουργήσει ομαλά το πρόγραμμα των 4/θεσίων Νηπιαγωγείων.

Σκυφτοί , δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα…, λέει ο ποιητής

Ο Διευθυντής Π.Ε. Β΄ Αθήνας δεν είχε κανέναν ηθικό ενδοιασμό να αφήσει απλήρωτες τις συναδέλφισσες. Κινήθηκε για άλλη μια φορά πιστά στη γραμμή των σχεδιασμών της κυβέρνησης για υπερεκμετάλλευση της εργασίας των εργαζομένων (βλέπε ν. Χατζηδάκη) την οποία διαπιστώσαμε άλλωστε στο χώρο της εκπαίδευσης με την τηλεργασία /τηλε-«εκπαίδευση» και τη διάρρηξη των ορίων εργάσιμου και ιδιωτικού χρόνου, τα απογευματινά σεμινάρια, τα ηλεκτρονικά μηνύματα με εντολές και οδηγίες εκτός εργασιακού ωραρίου κ.λ.π. Έσπευσε ωστόσο να δρομολογήσει τις διαδικασίες, προ των πυλών της απόδοσης σε αυτόν (πειθαρχικών- ποινικών) ευθυνών και ενόψει βεβαίως των κρίσεων για νέους Διευθυντές Εκπαίδευσης!

Αξιοσημείωτο είναι ταυτόχρονα το γεγονός ότι όλο αυτό το διάστημα η πλειοψηφία στο Δ.Σ. της ΔΟΕ ( ΔΑΚΕ – ΔΗΣΥ – ΑΕΕΚΕ- ΕΡΑ – ΑΣΕ /ΠΑΜΕ ) εκώφευσε συστηματικά, παρά τις επαναλαμβανόμενες εκκλήσεις του Συλλόγου μας να παρέμβει και να στηρίξει τη διεκδίκηση της πληρωμής των υπερωριών των συναδελφισσών μας, τόσο με τη συνδικαλιστική αδιαφορία της όσο και με την παντελή απουσία νομικής στήριξης. Να επισημάνουμε επίσης ότι η πλειοψηφία του Δ.Σ της Δ.Ο.Ε. αδιαφόρησε παρότι γνωρίζει ότι αντίστοιχο πρόβλημα υπάρχει στους περισσότερους συλλόγους.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το δηλώσαμε εξ αρχής, το επαναλαμβάνουμε και τώρα: οι συνάδελφοί μας, στον Σύλλογό μας, θα πληρωθούν για τις υπερωρίες που έχουν εργαστεί και θα πληρωθούν στο ακέραιο!

Η επιχείρηση «απλήρωτη εργασία» που σχεδιάζουν να εφαρμόσουν και στο δημόσιο τομέα, με πρόβα τζενεράλε στην εκπαίδευση, ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Στα πλαίσια του συνολικού μας αιτήματος για μείωση του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών της Α΄/θμιας στα πλαίσια της Β΄/θμιας, απαιτούμε άμεσα:

· Καθολική εφαρμογή της κλιμάκωσης του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών αναλόγως των χρόνων υπηρεσίας και σε όλα τα ολιγοθέσια δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία (εφαρμογή ανεξάρτητα από την οργανικότητα της σχολικής μονάδας) με απώτερο στόχο την εξίσωση με το ωράριο της Δευτεροβάθμιας για όλους τους εκπαιδευτικούς.

· Υπολογισμό στο διδακτικό ωράριο των νηπιαγωγών της υποδοχής-αποχώρησης των μαθητών και του διαλείμματος.

· Την απαράβατη εφαρμογή των διατάξεων του νόμου για τη μείωση του ωραρίου των νηπιαγωγών στα 4/θέσια και άνω νηπιαγωγεία , την τοποθέτηση επιπλέον συναδέλφου όπου αυτό είναι αναγκαίο για τη συμπλήρωση των πλεοναζουσών ωρών του ωρολογίου προγράμματος και την πληρωμή των δεδουλευμένων υπερωριών.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Ο αγώνας μας είναι συλλογικός. Με τη συμμετοχή μας και τη συσπείρωσή μας στο σωματείο μας γίνεται και νικηφόρος!

Ο Σύλλογος είμαστε ο καθένας από εμάς! είσαι ΕΣΥ! και έχεις τη δύναμη στα χέρια σου!

Να ξέρεις ότι: τη μη συμμετοχή σου στις διαδικασίες του Συλλόγου και στις εκλογές του Συλλόγου μας θα την ερμηνεύσουν ως επιβράβευση της κυβερνητικής πολιτικής και της υπουργού Παιδείας!

Δε θα τους δώσουμε τη χαρά! Όμως τον φόβο μας θα τον  έχουν!

Αλλάξαμε τους συσχετισμούς στον Σύλλογό μας.

Ώρα να τους αλλάξουμε και στη Δ.Ο.Ε.

Δίνουμε όλοι μαζί τη μάχη! Θα νικήσουμε!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 18/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

panselinos
Πανσέληνος – Ιούνιος 2024: Έρχεται το «Φεγγάρι της Φράουλας» και το θερινό ηλιοστάσιο
Tην Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024, θα λάβει χώρα το θερινό ηλιοστάσιο, δηλαδή η μεγαλύτερη ημέρα του έτους. Από την επόμενη ημέρα, δηλαδή από την Παρασκευή...
Πανσέληνος – Ιούνιος 2024: Έρχεται το «Φεγγάρι της Φράουλας» και το θερινό ηλιοστάσιο
παραλίες
Οι κρυμμένες παραλίες της Αττικής που αξίζει να ανακαλύψεις
Η αλήθεια είναι πως το «μπάνιο σε παραλία της Αθήνας» μοιάζει πολλές φορές με Γολγοθά. Κυρίως, γιατί όλοι συνηθίζουν να πηγαίνουν στις ίδιες...
Οι κρυμμένες παραλίες της Αττικής που αξίζει να ανακαλύψεις