kerameos-mitsotakis
ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / INTIME NEWS
«Περισσότερα από τα μισά ολοήμερα υπολειτούργησαν, μιας και τα κενά ήταν τεράστια ενώ κάθε τρεις και λίγο ολοήμερα έκλειναν για να καλυφθούν κενά του πρωινού προγράμματος»

«Mόνο ως ανέκδοτο μπορεί να ακουστεί η λύση που εξήγγειλαν ο Πρωθυπουργός και η Υπουργός Παιδείας σε ημερίδα για το δημογραφικό για επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των ολοήμερων στα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά σχολεία και Παιδικούς Σταθμούς έως τις 6 μ.μ.» επισημαίνει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ. Σεφέρης».

«Είναι ακόμα πιο προκλητικό  ότι η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει σταθερά στον δρόμο της υποβάθμισης και απαξίωσης του ολοήμερου, ενώ αρνείται πεισματικά να ικανοποιήσει τα αιτήματα των εκπαιδευτικών σωματείων που θα αναβάθμιζαν πραγματικά την λειτουργία του» προσθέτει.

«Περισσότερα από τα μισά ολοήμερα υπολειτούργησαν, μιας και τα κενά ήταν τεράστια ενώ κάθε τρεις και λίγο ολοήμερα έκλειναν για να καλυφθούν κενά του πρωινού προγράμματος» τονίζει.

Στη συνέχεια, διαμηνύει: «Ξεκαθαρίζουμε προς την κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ ότι κάθε απόπειρα να εφαρμόσει τα σχέδιά της εις βάρος των ίδιων των μαθητών μας αλλά και εις βάρος των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών, με ακόμα μεγαλύτερη ελαστικοποίηση της εργασίας, μετακινήσεις για συμπλήρωση ωραρίου και αύξηση του εργάσιμου χρόνου, θα βρει τον κλάδο απέναντι».

Η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ. Σεφέρης»:

Στις κυβερνητικές εξαγγελίες σε σχέση με τη λειτουργία του Ολοήμερου απαντάμε με τον αγώνα μας για μια ζωή με δικαιώματα, μόνιμη και σταθερή εργασία, ολόπλευρη μόρφωση, αθλητισμό, πολιτισμό, δημιουργία, ελεύθερο και δημιουργικό χρόνο μαζί με τα παιδιά μας!

Αυτή την περίοδο που οι λαϊκές οικογένειες, τα νέα ζευγάρια κυριολεκτικά στενάζουν κάτω από το βάρος της ακρίβειας, των ενοικίων, των ανατιμήσεων στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, της αύξησης των τιμών των καυσίμων, της ενεργειακής φτώχειας, πραγματικά μόνο ως ανέκδοτο μπορεί να ακουστεί η λύση που εξήγγειλαν ο Πρωθυπουργός και η Υπουργός Παιδείας σε ημερίδα για το δημογραφικό για επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των ολοήμερων στα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά σχολεία και Παιδικούς Σταθμούς έως τις 6 μ.μ, παρουσιάζοντάς την μάλιστα ως λύση στο δημογραφικό πρόβλημα της χώρας!

Είναι ακόμα πιο προκλητικό  ότι η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει σταθερά στον δρόμο της υποβάθμισης και απαξίωσης του ολοήμερου, ενώ αρνείται πεισματικά να ικανοποιήσει τα αιτήματα των εκπαιδευτικών σωματείων που θα αναβάθμιζαν πραγματικά την λειτουργία του, με ανακοινώσεις – πυροτέχνημα επιδιώκοντας να ρίξει «στάχτη στα μάτια» των εργαζομένων.

Αποδεικνύεται ότι  δεν έχει καμία αγωνία για την παιδαγωγική διάσταση της λειτουργίας του ολοήμερου και το μόνο που την ενδιαφέρει είναι «κάπου να βρίσκονται τα παιδιά» την ώρα που οι γονείς θα πρέπει να εργάζονται σε συνθήκες γαλέρας, με ωράρια λάστιχο και ζωή χωρίς δικαιώματα!

Μάλλον η κυβέρνηση ξεχνά σε ποιους απευθύνεται διότι οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς και οι μαθητές ζούμε μέσα στα σχολεία και γνωρίζουμε πολύ καλά πως οι προτάσεις αυτές καμία σχέση δεν έχουν με την κάλυψη των εκπαιδευτικών και παιδαγωγικών αναγκών των μαθητών μας.

Και πώς θα μπορούσε άλλωστε να είναι διαφορετικά, τη στιγμή που:

Τα σχολεία τη φετινή χρονιά λειτούργησαν με περισσότερους από 50.000 συμβασιούχους, που με μια βαλίτσα στο χέρι αναπλήρωναν τους εαυτούς τους.

Περισσότερα από τα μισά ολοήμερα υπολειτούργησαν, μιας και τα κενά ήταν τεράστια ενώ κάθε τρεις και λίγο ολοήμερα έκλειναν για να καλυφθούν κενά του πρωινού προγράμματος.

Στις περισσότερες περιπτώσεις τα παιδιά διαβάζουν, τρώνε και μελετούν για την επόμενη μέρα στο ίδιο θρανίο από τις 8.15 έως τις 16.00 και ήδη είναι εξοντωμένα.

Οι μαθητές μας στοιβάζονται σε 25άρια τμήματα, είτε σε ένα από τα χιλιάδες κοντέινερς που έχουν φυτρώσει στις αυλές είτε σε σχολεία που στην πλειοψηφία τους ξεπερνούν την 30ετία.

Οι εκπαιδευτικοί, όπως και οι γονείς, βάλαμε πολλές φορές το χέρι στην τσέπη για να στηρίξουμε τους μαθητές μας, αφού οι σχολικές επιτροπές έχουν στεγνώσει και η κυβέρνηση ακολουθώντας τα βήματα όλων των προκατόχων της επιμένει στην επιλογή της υποχρηματοδότησης της Παιδείας. Και όλα αυτά όταν την τελευταία 12ετία έχουμε χάσει το 40% των εισοδημάτων μας και οι μισθοί μας παραμένουν καθηλωμένοι στα επίπεδα του 2010!

Ας αφήσουν λοιπόν κατά μέρος το υποκριτικό τους ενδιαφέρον! Εξάλλου αντίστοιχα μέτρα έχουν παρθεί σε διάφορες χώρες της ΕΕ, με μοναδικό στόχο, όπως αποδεικνύεται, την ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων. Άλλωστε ο ίδιος ο πρωθυπουργός παραδέχτηκε πως βασικός στόχος των εξαγγελιών του είναι η αύξηση του «οικονομικά ενεργού πληθυσμού», για να διασφαλιστεί η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και όχι φυσικά για να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες στη δουλειά, τη ζωή, τη μόρφωση!

Με το αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο, που έχουν διαμορφώσει όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις και απογείωσε η σημερινή με τον ν. Χατζηδάκη, έχουν κάνει λάστιχο τη ζωή των εργαζομένων, των γονιών και τώρα θέλουν να κάνουν λάστιχο και τη ζωή των μαθητών!

Δε θα το επιτρέψουμε! Αυτό το μέλλον σας το επιστρέφουμε!

Ξεκαθαρίζουμε προς την κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ ότι κάθε απόπειρα να εφαρμόσει τα σχέδιά της εις βάρος των ίδιων των μαθητών μας αλλά και εις βάρος των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών, με ακόμα μεγαλύτερη ελαστικοποίηση της εργασίας, μετακινήσεις για συμπλήρωση ωραρίου και αύξηση του εργάσιμου χρόνου, θα βρει τον κλάδο απέναντι.

Αυτό που πραγματικά έχουμε ανάγκη, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές είναι:

Σύγχρονη και ασφαλή σχολική στέγη, με όλες τις αναγκαίες υποδομές και εξοπλισμό για αθλητισμό, πολιτισμό, τέχνη, εργαστήρια, ξεκούραση κ.ο.κ.

Σύγχρονα αναλυτικά προγράμματα, που θα συμβάλλουν στην ολόπλευρη μόρφωση των μαθητών και όχι σκόρπιες εφήμερες δεξιότητες.

Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών ως αναγκαία προϋπόθεση, όχι μόνο για τη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών, αλλά και για την ίδια την εκπαιδευτική διαδικασία και λειτουργία των σχολείων.

Γενναία αύξηση της χρηματοδότησης για την Παιδεία από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Στελέχωση των σχολείων με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό σε καθαριότητα, τραπεζοκόμους κ.ά.

Στο δόγμα «είμαι εξάρτημα εγώ της μηχανής σας, κι ο γιος μου το ανταλλακτικό»  εμείς απαντάμε με τον αγώνα μας για μια ζωή με δικαιώματα, μόνιμη και σταθερή εργασία,   ολόπλευρη μόρφωση, αθλητισμό, πολιτισμό, δημιουργία, ελεύθερο και δημιουργικό χρόνο μαζί με τα παιδιά μας!

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                       Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΤΙΑΝΑ  ΛΙΑΚΟΥ                                            ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΜΕΡΤΖΟΓΛΟΥ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

xrisoxoidis
Χρυσοχοΐδης για Νομική: «Μόνο η σύλληψη αξίζει στους κουκουλοφόρους»
Οργή Χρυσοχοΐδη για την επίθεση στη Νομική – Βολές κατά των πανεπιστημιακών αρχών για αδράνεια στην εφαρμογή του νόμου
Χρυσοχοΐδης για Νομική: «Μόνο η σύλληψη αξίζει στους κουκουλοφόρους»
pinakas_ekpaideutikoi
Στα 15 ευρώ το παράβολο για τους πίνακες ΑΣΕΠ – Οργή στους αναπληρωτές
Αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση της κυβέρνησης να πενταπλασιάσει το κόστος εγγραφής, με το Αυτόνομο ΔΙΚΤΥΟ να καταγγέλλει ότι τα πλεονάσματα χτίζονται...
Στα 15 ευρώ το παράβολο για τους πίνακες ΑΣΕΠ – Οργή στους αναπληρωτές
protomagia 2025
Ολοκληρώθηκαν οι απεργιακές συγκεντρώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά στο κέντρο της Αθήνας -Δείτε εικόνες
Με γαρύφαλλα, υψωμένες γροθιές και συνθήματα στις συγκεντρώσεις για την Πρωτομαγιά
Ολοκληρώθηκαν οι απεργιακές συγκεντρώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά στο κέντρο της Αθήνας -Δείτε εικόνες
filologoi_1.jpg
Πόλεμοι, λιτότητα και ερείπια στο Δημόσιο Σχολείο: Οι φιλόλογοι καταγγέλλουν την πολιτική υποβάθμισης
Μόνο οι αγώνες θα φέρουν τη λύση, δηλώνει η Ένωση, καταγγέλλοντας την υποβάθμιση σχολείων, νοσοκομείων και την απουσία μέτρων ασφάλειας στους χώρους...
Πόλεμοι, λιτότητα και ερείπια στο Δημόσιο Σχολείο: Οι φιλόλογοι καταγγέλλουν την πολιτική υποβάθμισης