Σύρος: Στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα της μετατροπής του ΕΠΑΛ σε Πρότυπο
Το θέμα της μετατροπής του ΕΠΑΛ σε Πρότυπο τέθηκε με έμφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Σύρου από όλους τους αντιπροσώπους των εκπαιδευτικών φορέων

Συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Σύρου, τη Δευτέρα 6 Ιουνίου το ζήτημα της μετατροπής του ΕΠΑΛ Σύρου σε Πρότυπο ΕΠΑΛ, ύστερα από αίτημα της Πρωτοβουλίας Γονέων και Εκπαιδευτικών και της Α΄ ΕΛΜΕ Κυκλάδων

Στο Δημοτικό Συμβούλιο έγινε παρέμβαση του ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Κυκλάδων, καθώς και συναδέλφων από το ΕΠΑΛ Σύρου, ενάντια στη μετατροπή του μοναδικού ΕΠΑΛ του νησιού σε «Πρότυπο ΕΠΑΛ»

Στο ερώτημα προς την εκπρόσωπο του Υπουργείου Κ. Πισλή, γιατί ερήμωσε το ΕΠΑΛ Περάματος από εκπαιδευτικούς ύστερα από τη μετατροπή του σε Πρότυπο, δεν πήραμε καμία απάντηση. 

Καμία ουσιαστική απάντηση δεν δόθηκε ούτε στο ερώτημα πώς θα χωρέσουν όλα τα παιδιά στο Πρότυπο ΕΠΑΛ , εφόσον τίθενται βαθμολογικά κριτήρια για την εισαγωγή των μαθητών, τονίζει η Α΄ ΕΛΜΕ Κυκλάδων.


Το θέμα της μετατροπής του ΕΠΑΛ σε Πρότυπο τέθηκε με έμφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Σύρου από όλους τους αντιπροσώπους των εκπαιδευτικών φορέων και τονίστηκαν οι δυσμενείς συνέπειες που θα έχει η ενδεχόμενη μετατροπή για τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, του γονείς, για το ίδιο το σχολείο και βέβαια για την τοπική κοινωνία. 

«Συνεχίζουμε, στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Υπερασπιζόμαστε τον ενιαίο χαρακτήρα του Δημόσιου Σχολείου, το καθολικό δικαίωμα των μαθητών μας στη μόρφωση και στη γνώση, τα εργασιακά δικαιώματα και τις ελευθερίες των συναδέλφων μας...Συνεχίζουμε..» επισημαίνει η Α΄ ΕΛΜΕ Κυκλάδων στην ανακοίνωσή της.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης υπήρξε παρέμβαση από την Α΄ ΕΛΜΕ Κυκλάδων (στο 1:56 του βίντεο) καθώς και παρέμβαση του Προέδρου της Α΄ ΕΛΜΕ Κυκλάδων, Δ.Παπαδημητρίου (στο 2:15).

Σε τοποθέτηση προχώρησε και ο εκπαιδευτικός από το ΕΠΑΛ Σύρου και εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας Εκπαιδευτικών και Γονέων, Βαγγέλης Γερασιμάτος (στο 1:31).

Τέλος, τη δική του οπτική έδωσε ο εκπαιδευτικός του ΕΠΑΛ Σύρου κ.Βουτσίνος (στο 2:00).  

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!

Νηπιαγωγεία - Δημοτικά: Αυτό είναι το νέο μάθημα τον Σεπτέμβριο

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

apodixi
Γιατί οι αποδείξεις δεν έχουν θέση στο αυτοκίνητό σου
Μπορεί να φαίνεται ασήμαντο, αλλά η απλή συνήθεια να αφήνουμε αποδείξεις στο εσωτερικό του αυτοκινήτου μπορεί να αποδειχθεί πολύ πιο επικίνδυνη απ’...
Γιατί οι αποδείξεις δεν έχουν θέση στο αυτοκίνητό σου