ειδική αγωγή σεμινάριο
elme_evoias
Ξενάγηση της ΕΛΜΕ Ευβοίας στο Μουσείο Αρεθούσα, με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων

Στο Μουσείο Αρεθούσα ξεναγήθηκε η ΕΛΜΕ Ευβοίας, ώστε να τιμήσει με τον πιο ενδεδειγμένο τρόπο τη Διεθνή μέρα μουσείων.

elme_evoias

Μια ομάδα 30 περίπου εκπαιδευτικών, ύστερα από αίτημα της προέδρου της ΕΛΜΕ Χαράς Νίκα, που έγινε αποδεκτό από την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων νομού Ευβοίας κ. Σίμωση, ξεναγήθηκε στο νέο  Μουσείο Αρέθουσα, που εδώ και 4 χρόνια κοσμεί την πόλη τη Χαλκίδας, και από φέτος λειτουργεί με πλήρη ανάπτυξη των συλλογών του.

«Η εξαιρετική παρουσίαση των θεματικών ενοτήτων, των εκθεμάτων και των διαδραστικών εφαρμογών από την αρχαιολόγο κ. Φάλια Κίτσου, ενθουσίασε τους εκπαιδευτικούς, που έχουν ήδη αρχίσει να επισκέπτονται το χώρο με τους/τις μαθητές/τριές τους, αλλά έδειξαν και τεράστιο ενδιαφέρον για την εκπόνηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων από τη νέα σχολική χρονιά», τονίζεται στην ανακοίνωση των εκπαιδευτικών.

elme_evoias

Αναλυτικά: 

Με τον πιο ενδεδειγμένο τρόπο τίμησε φέτος η ΕΛΜΕ Εύβοιας τη Διεθνή μέρα μουσείων, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 18 Μαΐου και φέτος είχε τον εμβληματικό τίτλο «η δύναμη των Μουσείων». Μια ομάδα 30 περίπου εκπαιδευτικών, ύστερα από αίτημα της προέδρου της ΕΛΜΕ Χαράς Νίκα, που έγινε αποδεκτό από την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων νομού Ευβοίας κ. Σίμωση, ξεναγήθηκε στο νέο  Μουσείο Αρέθουσα, που εδώ και 4 χρόνια κοσμεί την πόλη τη Χαλκίδας, και από φέτος λειτουργεί με πλήρη ανάπτυξη των συλλογών του. 

Η εξαιρετική παρουσίαση των θεματικών ενοτήτων, των εκθεμάτων και των διαδραστικών εφαρμογών από την αρχαιολόγο κ. Φάλια Κίτσου, ενθουσίασε τους εκπαιδευτικούς, που έχουν ήδη αρχίσει να επισκέπτονται το χώρο με τους/τις μαθητές/τριές τους, αλλά έδειξαν και τεράστιο ενδιαφέρον για την εκπόνηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων από τη νέα σχολική χρονιά.  

Οι εκπαιδευτικοί είχαν  τη δυνατότητα να διατρέξουν μια μεγάλη χρονολογική περίοδο από τη Νεολιθική εποχή έως τα υστεροβυζαντινά χρόνια, μέσα από τις ενότητες της πολιτειακής οργάνωσης, της οικονομίας, των πολιτισμικών ταυτοτήτων και της λατρείας, ενώ μέσα από πανοραμικές φωτογραφίες, παρακολούθησαν τη σύνδεση του μουσείου με τον τόπο και τις δραστηριότητές που αναπτύχθηκαν στην ευρύτερη περιοχή. 

Η ΕΛΜΕ Εύβοιας  σε επόμενη φάση και σε συνεργασία με την Εφορεία αρχαιοτήτων, σχεδιάζει επίσκεψη και γνωριμία με τους Μεσαιωνικούς Πύργους της Εύβοιας, ξεκινώντας από τους πλησιέστερους στην πόλη, δυο Πύργους στην περιοχή Μύτικα και το Κάστρο Καστέλι στην περιοχή Φύλλα.  Οι δράσεις αυτές εντάσσονται στα σεμινάρια μουσειακής  εκπαίδευσης, που είχε διοργανώσει η ΕΛΜΕ πριν 3 χρόνια, με επισκέψεις στα μουσεία της πόλης-Μουσείο Αρέθουσα, Παλιό Αρχαιολογικό Μουσείο, Ρωμαϊκή παλαίστρα, Τζαμί Εμίρ Ζαδέ, Οικία Βαΐλου, Φρούριο Καράμπαμπα, Λαογραφικό Μουσείο, Εβραϊκή Συναγωγή, Εβραϊκό νεκροταφείο, νεκροταφείο Αγίου Ιωάννη και διήμερη επιμόρφωση με εκπόνηση εκπαιδευτικο-μουσειακού  υλικού και ευελπιστεί να διευρύνει από τη νέα σχολική χρονιά σε περισσότερους αρχαιολογικούς χώρους και τοπόσημα της περιοχής μας.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΒΟΜΒΑ Βορίδη: Τον Μάρτιο ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός ΑΣΕΠ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΓΡΑΠΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ: Αιτήσεις, ΎΛΗ και εξ αποστάσεως προετοιμασία

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ασεπ
Προσλήψεις: Γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Μάρτιο του 2023 για χιλιάδες θέσεις-Η διαδικασία
Από τον διαγωνισμό ΑΣΕΠ θα δημιουργηθεί μια «δεξαμενή» επιτυχόντων, από την οποία οι φορείς θα αντλούν το προσωπικό που αιτούνται αμέσως μετά την...
Προσλήψεις: Γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Μάρτιο του 2023 για χιλιάδες θέσεις-Η διαδικασία
Αφίσα απεργίας
Δικαστήριο: Τέλος στις εξουσιοδοτήσεις Γενικών Συνελεύσεων προς Δ.Σ για απεργία
Η ανάγνωση της απόφασης του δικαστηρίου που έκρινε παράνομη την απεργία της ΔΟΕ δίνει μήνυμα σε όλους τους εργαζόμενους: Eως ακατόρθωτη πλέον απόφαση...
Δικαστήριο: Τέλος στις εξουσιοδοτήσεις Γενικών Συνελεύσεων προς Δ.Σ για απεργία
logariasmos revma
Λογαριασμοί ρεύματος: «Μπλόκο» σε όσους θέλουν να αλλάξουν πάροχο αλλά έχουν οφειλές
Όσοι έχουν χρέη θα επισημαίνονται με «κόκκινη» ένδειξη και με «πράσινη» όσοι έχουν εξοφλήσει ή κάνει διακανονισμό στις οφειλές του λογαριασμού...
Λογαριασμοί ρεύματος: «Μπλόκο» σε όσους θέλουν να αλλάξουν πάροχο αλλά έχουν οφειλές