sfagi distomou
Επισκέψεις μαθητών και μαθητριών σχολείων της Αθήνας και της Βοιωτίας στο Μαυσωλείο και το Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού στο Δίστομο

Mαθητές και μαθήτριες από 5 σχολεία της Αθήνας και της Βοιωτίας επισκέφθηκαν με τους εκπαιδευτικούς τους το Μαυσωλείο και το Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού Διστόμου τις τρεις τελευταίες εργάσιμες ημέρες, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών τους προγραμμάτων.

Οι περίπου 750 μαθητές και μαθήτριες συνδύασαν έτσι την εκδρομή τους με την απόκτηση γνώσεων από το πεδίο της νεότερης ελληνικής ιστορίας και ιδιαίτερα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας που έκαναν οι Γερμανοί ναζί στο Δίστομο με την Σφαγή των 228 κατοίκων του μέσα και από βιωματικές δράσεις.

Τα σχολεία που επισκέφθηκαν το Δίστομο (όπως και το παρακείμενο ονομαστό βυζαντινό μοναστήρι του Οσίου Λουκά και την Κρύα της Λιβαδειάς) είναι το δημοτικό σχολείο Αλιάρτου Βοιωτίας, το 52ο Γυμνάσιο Κολωνού, το 7ο Γυμνάσιο Αχαρνών, το 4ο Λύκειο Γλυφάδας και το Γυμνάσιο-Λύκειο Μαραθώνα.

Το Σάββατο ξεκινούν οι πολυήμερες εκδηλώσεις μνήμης για την Σφαγή της 10ης Ιουνίου 1944 με αφιέρωμα στους δικαστικούς αγώνες για την Δικαίωση - θα μιλήσουν και Έλληνες δικαστές, οι αποφάσεις των οποίων έμειναν στην Ιστορία του τόπου μας καθώς δικαίωσαν τους προσφεύγοντες συγγενείς των σφαγιασθέντων Διστομιτών.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Εργαζόμενοι συνταξιούχοι
Δεύτερη σύνταξη έως 300 ευρώ: Τι αλλάζει με τα επαγγελματικά ταμεία
Νέο σχέδιο του υπουργείου Εργασίας ανοίγει τον δρόμο για συμπληρωματικές παροχές σε εργαζόμενους και ελεύθερους επαγγελματίες
Δεύτερη σύνταξη έως 300 ευρώ: Τι αλλάζει με τα επαγγελματικά ταμεία
babiniotis
Μπαμπινιώτης: «Γιατί είναι λάθος η έκφραση "2 βαθμοί υπό του μηδενός"»
Ο καθηγητής Γιώργος Μπαμπινιώτης επισημαίνει τα «μαργαριτάρια» της τηλεόρασης που «βγάζουν μάτι» και εξηγεί ποια πασίγνωστη έκφραση είναι λάθος
Μπαμπινιώτης: «Γιατί είναι λάθος η έκφραση "2 βαθμοί υπό του μηδενός"»
panellinies-panelladikes2019-epal3.jpg
Πανελλαδικές 2026: Τα δύο «αουτσάιντερ» του Μηχανογραφικού με τεράστια απορρόφηση
Δύο «υποτιμημένες» σχολές με μεγάλες προοπτικές καριέρας – Οι επιλογές που λίγοι υποψήφιοι εξετάζουν
Πανελλαδικές 2026: Τα δύο «αουτσάιντερ» του Μηχανογραφικού με τεράστια απορρόφηση