ειδικη αγωγή
ekpaideutikoi_pisa
«Ακυρώσαμε στην πράξη τον διαγωνισμό τύπου “pisa” στον Σύλλογό μας» λέει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε Κερατσινίου - Περάματος «Νίκος Πλουμπίδης»

Οι εκπαιδευτικοί του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε Κερατσινίου - Περάματος «Νίκος Πλουμπίδης» χαιρετίζουν την αγωνιστική στάση των συναδέλφων του 15ου ΔΣ Κερατσινίου, που συμμετείχαν στην τρίωρη στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ, στην ημέρα διεξαγωγής των εξετάσεων «pisa».

ekpaideutikoi_pisa

«H απεργιακή κινητοποίηση που έγινε παρά τις απαγορεύσεις και η συμμετοχή στη στάση εργασίας, δείχνει ότι έχουμε τη δύναμη συλλογικά να επιβάλλουμε το δίκιο μας», τονίζει ο Σύλλογος.

Παράλληλα, επισημαίνει πως οργανωμένα και με συλλογικό τρόπο θα συνεχίζουν μαζί με τους γονείς των μαθητών να εναντιώνονται σε καθετί που προωθείται με κατεύθυνση την κατηγοριοποίηση των σχολείων, των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Αναλυτικά

Η πρώτη μάχη κερδήθηκε!

Οι Εκπαιδευτικοί  με τη συντριπτική συμμετοχή στη στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ ακυρώσαμε στην πράξη τον διαγωνισμό τύπου “pisa” στον Σύλλογό μας

Το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Κερατσινίου-Περάματος «Νίκος Πλουμπίδης» χαιρετίζει την αγωνιστική στάση των συναδέλφων του 15ου ΔΣ Κερατσινίου, οι οποίοι, στα πλαίσια του καλέσματος του συλλόγου, συμμετείχαν στην τρίωρη στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ, ακυρώνοντας στην πράξη τις εξετάσεις «pisa» στις οποίες θα διαγωνίζονταν τα δύο τμήματα της ΣΤ τάξης του σχολείου.

Χαιρετίζουμε και όσους εκπαιδευτικούς και γονείς στήριξαν εμπράκτως την απεργιακή κινητοποίηση του συλλόγου έξω από το σχολείο κατά την οποία αναρτήθηκε πανό με σύνθημα: « ΌΧΙ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ PISA! EΞΩ Ο ΟΟΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ! ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΑ ΜΟΡΦΩΝΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΕΞΟΝΤΩΝΕΙ!

Το ΔΣ του Συλλόγου είχε πάρει όλα εκείνα τα μέτρα, ώστε να υπάρξει πλατιά ενημέρωση σε εκπαιδευτικούς και γονείς  για τις αρνητικές επιπτώσεις των εξετάσεων τύπου «pisa»  στην εκπαιδευτική διαδικασία.
Ταυτόχρονα η απεργιακή κινητοποίηση που έγινε παρά τις απαγορεύσεις και η συμμετοχή στη στάση εργασίας, δείχνει ότι έχουμε τη δύναμη συλλογικά να επιβάλλουμε το δίκιο μας. Ήταν μια άμεση δυναμική απάντηση στην προσπάθεια τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών και ποινικοποίησης των αγώνων μετά και τη νέα προσφυγή της Υπουργού Παιδείας στα δικαστήρια, για να κηρυχθεί η απεργία των ΔΟΕ-ΟΛΜΕ παράνομη και καταχρηστική.

ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΜΑΣΤΕ!

Δηλώνουμε ότι οργανωμένα και με συλλογικό τρόπο θα συνεχίζουμε μαζί με τους γονείς των μαθητών μας να εναντιωνόμαστε σε καθετί που προωθείται με κατεύθυνση την κατηγοριοποίηση των σχολείων, των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Διεκδικούμε: Λιγότερα παιδιά στην τάξη, μόνιμο και σταθερό εκπαιδευτικό προσωπικό, δομές που θα υποστηρίζουν τις ειδικές ανάγκες των μαθητών μας , γενναία χρηματοδότηση, βιβλία και προγράμματα σπουδών που θα  κάνουν τα παιδιά να αγαπούν τη γνώση.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Μελέτη σοκ για την Όμικρον - Έως και 1.000 φορές αυξημένα τα σωματίδια του κορονοϊού που αποβάλλει ένας ασθενής

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό