pistopoihsh agglikwn LTE golearn AEP
Ματαίωση του διαγωνισμού Pisa

Σύμφωνα με ενημερώσεις που έρχονται στο alfavita.gr:

Στα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη Σάμο και στην Ικαρία που είχαν οριστεί να πάρουν μέρος στο διαγωνισμό Pisa με συντονισμένες ενέργειες γονέων, μαθητών, και εκπαιδευτικών δεν έγιναν οι εξετάσεις.

Μαγνησία: Ακυρώθηκαν στο 14ο Δημοτικό Βόλου και στο 2ο Βελεστίνου 

12ο δημοτικο σχολειο Αθηνων: από τους 47 μαθητές της ΣΤ τάξης ήρθε ένας κι από τους 40 εκπαιδευτικούς οι 36 συμμετείχαν στη στάση του Α΄ Συλλόγου Αθηνών της ΑΔΕΔΥ!  

Επίσης στο 22ο Δημοτικό Πειραιά που είχε επιλεγεί για τις εξετάσεις της Ελληνικής PISA κανένα παιδί της Στ' δεν πήγε στο σχολείο σήμερα και η πλειονότητα των εκπαιδευτικών έκαναν στάση εργασίας! 

23ο Γυμνάσιο Αθήνας: πλήρης απονομιμοποίηση των εξετάσεων PISA, με την συμμετοχή... μίας μόνο μαθήτριας!

35ο δημοτικό σχολείο Αθήνας (Εξάρχεια): ακυρώθηκε

Στο Δημοτικό Σχολείο Λαγυνών (Λαγκαδάς Θεσσαλονίκης)  από τους 256 μαθητές ήρθαν 2 (Δ και Ε ΤΑΞΗ)  από την ΣΤ΄ κανένας. Οι εκπαιδευτικοί δήλωσαν στάση.

Στο Δημοτικό Σχολείο Τροιζηνίας Πόρου  ακυρώθηκαν οι εξετάσεις Pisa. 

Ακυρώθηκαν οι εξετάσεις στα 5 από τα 6 σχολεία στις περιοχές της Αθήνας που καλύπτει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ "Ο Αριστοτέλης"

Και στο Κερατσίνι οι εξετάσεις δεν έγιναν. Τα μισά παιδιά προσήλθαν στο σχολείο αλλά η πλειοψηφία των δασκάλων συμμετείχε στη στάση εργασίας και δεν υπήρχαν επιτηρητες

Τουλάχιστον στο ένα από τα τρία επιλεγμένα γυμνάσια στη ΔΔΕ Ρεθύμνου οι μαθητές δεν μπήκαν να δώσουν εξετάσεις PISA.

Οι εξετάσεις ακυρώθηκαν με καθολική στάση εργασίας από όλους τους εκπαιδευτικούς στο 12ο ΔΣ Κορυδαλλού και στο 4ο ΔΣ Αγ. Βαρβαρας.

Επίσης ακυρώθηκαν στο δημοτικό σχολείο στο Γαύριο της Άνδρου

Θεσσαλονίκη (ακυρώθηκαν): 3ο Δ.Σ. Αμπελοκήπων, 13ο Δ.Σ. Αμπελοκήπων, 
8ο Δ.Σ. Αμπελοκήπων, 1ο Δ.Σ. Συκεών

Χανιά:  Τέσσερα Δημοτικά Σχολεία έκλεισαν  με συμμετοχή των εκπαιδευτικών στη στάση εργασίας και τη συμπαράσταση των γονιών

Στάση εργασίας κήρυξε για σήμερα, Τετάρτη η ΑΔΕΔΥ για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση ενάντια στις εξετάσεις Pisa

Θυμίζουμε ότι πανελλαδική στάση εργασίας για σήμερα Τετάρτη, 18 Μαΐου 2022, από τις 8:00 πμ έως 11:00 πμ, για τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, έχει κηρύξει από χθες η ΑΔΕΔΥ.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως η στάση εργασίας πραγματοποιείται αφού ελήφθησαν υπόψη οι σχετικές αποφάσεις της ΔΟΕ και ΟΛΜΕ για απεργία – αποχή από τις εξετάσεις διαγνωστικού χαρακτήρα για τους μαθητές/μαθήτριες της ΣΤ’ Τάξης των Δημοτικών σχολείων και τους μαθητές/μαθήτριες της Γ’ Τάξης των Γυμνασίων σε θέματα ευρύτερων/γενικών γνώσεων των γνωστικών αντικειμένων της Νεοελληνικής Γλώσσας και των Μαθηματικών – “Ελληνικής PISA“, αλλά και το γεγονός ότι “η Υπουργός Παιδείας, επιδεικνύοντας πρωτοφανή αυταρχισμό, προσφεύγει για μία ακόμη φορά στα δικαστήρια κατά των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών”.

Υπενθυμίζουμε πως η απεργία-αποχή της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ κρίθηκε παράνομη και καταχρηστική μετά από  αγωγή ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, την οποία κατέθεσε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως κατά της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ) και της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ).

Η Ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ

Κήρυξη στάσης εργασίας για τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τετάρτη, 18 Μαΐου 2022

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αφού έλαβε υπόψη της τις σχετικές αποφάσεις της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ, καθώς και το γεγονός ότι η Υπουργός Παιδείας, επιδεικνύοντας πρωτοφανή αυταρχισμό, προσφεύγει για μία ακόμη φορά στα δικαστήρια κατά των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών, με ομόφωνη απόφασή της κηρύσσει πανελλαδική στάση εργασίας την Τετάρτη, 18 Μαΐου 2022, από τις 8:00πμ έως 11:00πμ, για τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, για την υπεράσπιση του δικαιώματός τους στην απεργία.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανέμορφοι καλοκαιρινοί προορισμοί χωρίς πλοίο

Έρχονται 3500 νέες προσλήψεις αναπληρωτών λόγω επέκτασης ωραρίου

1000 ευρώ ΈΚΤΑΚΤΟ επίδομα σε 80000 ανέργους - Πώς θα τα πάρετε και πότε μέσω του GoLearn

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους δύο ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

xarths me tsouxters
Παραλίες με ή χωρίς μωβ τσούχτρες την Κυριακή - Δείτε τον χάρτη (UPD)
Μωβ μέδουσες: Σε ποιες παραλίες βρίσκονται – Ο χάρτης με τις «κόκκινες» περιοχές - Όλα τα βήματα φροντίδας εάν σας τσιμπήσουν
Παραλίες με ή χωρίς μωβ τσούχτρες την Κυριακή - Δείτε τον χάρτη (UPD)
mpainten
ΗΠΑ: Νομοσχέδιο που εισάγει περιορισμούς στην οπλοκατοχή υπέγραψε ο Μπάιντεν
Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει προβλέψεις ώστε να μην καταλήγουν όπλα σε χέρια ανθρώπων που κρίνονται επικίνδυνοι και μπλοκάρει τις πωλήσεις όπλων σε...
ΗΠΑ: Νομοσχέδιο που εισάγει περιορισμούς στην οπλοκατοχή υπέγραψε ο Μπάιντεν