pinakas
Διαμαρτύρονται για την τροπολογία που ορίζει την Κυριακή ως εργάσιμη στα φροντιστήρια

Την αντίθεσή του διατρανώνει ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Νομού Αττικής «Ο Βύρων» στην τροπολογία που θέλει να καθιερώσει ως εργάσιμη την Κυριακή στα φροντιστήρια με κινητοποίηση στο  υπουργείο Εργασίας σήμερα Τρίτη 19 Απρίλη στις 10 π.μ.

Η νέα κινητοποίηση είναι μέρος των αγωνιστικών πρωτοβουλιών και δράσεων που αποφασίστηκαν στην έκτακτη συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Απρίλη.

Όπως αναφέρει ο Σύλλογος, «η έκτακτη γενική συνέλευση έγινε την Κυριακή 17 Απρίλη, μετά την ψήφιση της τροπολογίας που προβλέπει τη λειτουργία φροντιστηρίων και απασχόληση προσωπικού την Κυριακή και κατά τις ημέρες αργίας, ειδικώς σε περιπτώσεις διεξαγωγής διαγωνισμάτων ή εξετάσεων, στο πλαίσιο του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εργασίας με τον προκλητικό  τίτλο ''Δουλειές ξανά''».

Κλιμάκωση με την απεργία της 1ης Μάη

Συνεχίζοντας ο Σύλλογος τονίζει: «Σύσσωμα καταδικάσαμε την ψήφισή της. Μεταφέρθηκε το αισιόδοξο κλίμα από την πρόσφατη απεργία στις 6 Απρίλη από τους χώρους δουλειάς και ορίστηκε νέος βηματισμός προς την υπογραφή Κλαδικής Σύμβασης Εργασίας, με κλιμάκωση την απεργία της 1ης Μάη».

Ο Σύλλογος αποφάσισε επίσης να συμμετάσχει στην απεργιακή συγκέντρωση την Κυριακή 1η Μάη, στο Σύνταγμα

Το επόμενο διάστημα θα προχωρήσει σε συσκέψεις ανά χώρο δουλειάς και σε συναντήσεις με εκπροσώπους των εργοδοτικών φορέων με αιτήματα:

-    Κατάργηση της νέας τροπολογίας του υπουργείου Εργασίας.
-    Κατάργηση όλων των διατάξεων που προβλέπουν τηλεκπαίδευση.
-    Υπογραφή Κλαδικής Σύμβασης με αυξήσεις μισθών.
-    Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ χωρίς όρους και προϋποθέσεις.


Από την πρώτη στιγμή εξέφρασαν την αντίθεσή τους

Υπενθυμίζεται ότι πριν την Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή17 Απρίλη ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Νομού Αττικής «Ο Βύρων» είχε προχωρήσει σε άμεση παρέμβαση με παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά στη Βουλή την Τετάρτη 13 Απριλίου.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν το Σωματείο Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Καθηγητών (ΣΕΦΚ) και αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ). Επίσης είχε κατατεθεί κοινό ψήφισμα του συλλόγου εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση «Ο Βύρωνας» και του σωματείου εργαζομένων στα φροντιστήρια καθηγητών (ΣΕΦΚ) για την απόσυρση της τροπολογίας αυτής και όλων των διατάξεων που προβλέπουν την τηλεκπαίδευση και έχει ήδη χρησιμοποιηθεί σαν όχημα για την καταπάτηση αργιών.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αποκάλυψη alfavita.gr: Τροχαίο σοκ με ΚΤΕΛ γεμάτο φοιτητές - «Αποκοιμήθηκε ο οδηγός»

Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Τις επόμενες εβδομάδες η ανακοίνωση - Πώς διαμορφώνεται ο αριθμός

Αλλαγές κορυφής στην εκπαίδευση της Αττικής: Χηρεύουν 3 θέσεις "κλειδιά"

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

χαρτζουλάκης
Συνέντευξη του διωκόμενου καθηγητή Δημήτρη Χαρτζουλάκη: "Μας περνάνε πειθαρχικό για να επιβάλλουν σιωπή στα σχολεία σε ένα φόντο φτώχειας και πολέμου"
«Η συμμετοχή στις συλλογικές αποφάσεις βαφτίζεται «παράβαση καθήκοντος».  Ενώ ανοίγει η συζήτηση της άρσης της μονιμότητας στο Δημόσιο, δηλαδή...
Συνέντευξη του διωκόμενου καθηγητή Δημήτρη Χαρτζουλάκη: "Μας περνάνε πειθαρχικό για να επιβάλλουν σιωπή στα σχολεία σε ένα φόντο φτώχειας και πολέμου"
εκπαιδευτικός
Η ενσυναίσθηση στο σχολικό περιβάλλον
Η ενσυναίσθηση είναι κάτι βαθύ: απαιτεί κατανόηση, παρατήρηση και συναισθηματική ωριμότητα, πράγματα που δεν είναι εύκολα, ειδικά για ένα παιδί.  
Η ενσυναίσθηση στο σχολικό περιβάλλον