ntoyntoyka
Alexandros Michailidis / SOOC
Στους δρόμους οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί τη Μεγάλη Δευτέρα για τη μείωση της υπηρέτησης στην οργανική θέση - Κινητοποίηση και στο Ηράκλειο Κρήτης

Κινητοποίηση νεοδιόριστων εκπαιδευτικών αναμένεται να πραγματοποιηθεί τη Μεγάλη Δευτέρα και στο Ηράκλειο Κρήτης, παράλληλα με την αντίστοιχη στο υπουργείο Παιδείας.

Η Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών Ηρακλείου καλεί στη συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας στις 11.

Σημειώνει μάλιστα χαρακτηριστικά: «Οι νεοδιόριστοι που αναγκάστηκαν να εργαστούν για 10 έως 15 χρόνια ως αναπληρωτές στις εσχατιές της χώρας, λόγω των αντιλαϊκών μνημονιακών μέτρων, επιβεβαιώνοντας στην πράξη την πίστη τους στο δημόσιο σχολείο, έχουν το αναφαίρετο δικαίωμα της μετάθεσης ή απόσπασής τους και της ικανοποίησης των βασικών αναγκών της προσωπικής και οικογενειακής ζωής τους».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

• ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΩΝ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΓΙΑ  ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑΣ ΜΕΤΑΘΕΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΠΑΣΗΣ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΕΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥΣ.

• ΝΑ  ΑΡΘΟΥΝ ΟΙ ΦΡΑΓΜΟΙ ΠΟΥ ΘΕΤΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟΙ ΝΟΜΟΙ(4589/19 και 4722/20) ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΠΙΤΑΣΣΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΩΝ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΩΝ ΓΙΑ ΔΥΟ ΕΤΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥΣ.

• ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΙΡΑΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ (ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΑΠΡΙΛΗ και ώρα 11πμ)

• ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΠΑΛΗ ΜΑΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ

• ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ-ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ διατρανώνει την κατηγορηματική αντίθεσή της στην κατάργηση του δικαιώματος των νεοδιορίστων για την υποβολή αίτησης μετάθεσης ή απόσπασης μετά τη λήξη του πρώτου έτους του διορισμού τους, κατάργηση που επιβάλλουν οι αντιλαϊκοί νόμοι (4589/19 και 4722/20).

Το αντιδραστικό αυτό μέτρο αίρει μια βασική εργασιακή κατάκτηση του εκπαιδευτικού κινήματος, καταδικάζοντας τους νεοδιόριστους σε διετή παραμονή στην περιοχή του διορισμού τους, επιτείνοντας έτσι τις συνθήκες της διαβίωσής τους λόγω της δραματικής  αύξησης του κόστους ζωής και της αντίστοιχης μείωσης της αγοραστικής δύναμης του μισθού, ο οποίος για τους νεοδιόριστους είναι ακόμη πιο χαμηλός λόγω των πολλαπλών κρατήσεων.

Με την άρση της δυνατότητας μετάθεσης ή απόσπασης στο πρώτο έτος του διορισμού τους, οι συνάδελφοι βρίσκονται αντιμέτωποι- μετά την εργασιακή περιπλάνηση και την ελαστική απασχόλησή τους κατά τη πολυχρονη αδιοριστία τους - με οξυμμένα οικονομικά και οικογενειακά προβλήματα. Γιατί οι περισσότεροι αναγκάζονται να ζουν μακριά από τις οικογένειές τους, με χαμηλό μισθό και με ένα κύμα ανατιμήσεων σε βασικά αγαθά που εξανεμίζει τις πενιχρές αποδοχές τους.

Οι νεοδιόριστοι που αναγκάστηκαν να εργαστούν για 10 έως 15 χρόνια ως αναπληρωτές στις εσχατιές της χώρας, λόγω των αντιλαϊκών μνημονιακών μέτρων, επιβεβαιώνοντας στην πράξη την πίστη τους στο δημόσιο σχολείο, έχουν το αναφαίρετο δικαίωμα της μετάθεσης ή απόσπασής τους και της ικανοποίησης των βασικών αναγκών της προσωπικής και οικογενειακής ζωής τους.

  • ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ
  • ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΘΕΣΗΣ Η ΤΗΣ ΑΠΟΣΠΑΣΗΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΟΥΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΕΤΟΥΣ ΤΟΥ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥΣ ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΙΟΥΝΙΟ.
Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες 2023: Τα θέματα και οι λύσεις στη Νεοελληνική Γλώσσα

Παν.Αιγαίου - GoLearn: 12 Ιουνίου ξεκινούν τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια εκπαιδευτικών

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής - Μόνο 12€ το μήνα

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
Πρυτανικές εκλογές Παν. Μακεδονίας: Η συγκρότηση του Συμβουλίου Διοίκησης και η Πρόσκληση για τη θέση Πρύτανη
Η Διαπιστωτική Πράξη συγκρότησης του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και η πρόσκληση  εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υποβολή...
Πρυτανικές εκλογές Παν. Μακεδονίας: Η συγκρότηση του Συμβουλίου Διοίκησης και η Πρόσκληση για τη θέση Πρύτανη
πανελληνιες
Πανελλαδικές 2023: Τα θέματα της Έκθεσης και οι... καταργημένες κοινωνικές επιστήμες
Πανελλαδικές 2023: Τα παιδιά καλούνται να κατανοήσουν κείμενα, να επιλύσουν γλωσσικές ασκήσεις, να παράξουν λόγο, για κοινωνικά φαινόμενα την ουσία...
Πανελλαδικές 2023: Τα θέματα της Έκθεσης και οι... καταργημένες κοινωνικές επιστήμες
πανελληνιες
Πανελλήνιες 2023: Στην έκθεση φέτος κάποια παιδιά έγραψαν... από καρδιάς!
Πανελλήνιες 2023: Ο Π. σκέφτηκε τον πατέρα του που όλη μέρα δίνει διαταγές στη μητέρα του θεωρώντας πως οι οικιακές εργασίες είναι «προνόμιο» της...
Πανελλήνιες 2023: Στην έκθεση φέτος κάποια παιδιά έγραψαν... από καρδιάς!
panelladikes_exetaseis.jpg
Πανελλήνιες 2023 - Θέμα Ν. Γλώσσας: Ένοχος ο … Αριστοτέλης για τις γυναικοκτονίες!
Πανελλήνιες 2023 - Νεοελληνική Γλώσσα: Το αποτέλεσμα είναι να  καταπνίγεται ο αυθορμητισμός και να εθίζονται οι μαθητές στην ανειλικρίνεια και την...
Πανελλήνιες 2023 - Θέμα Ν. Γλώσσας: Ένοχος ο … Αριστοτέλης για τις γυναικοκτονίες!