ntoyntoyka
Alexandros Michailidis / SOOC
Στους δρόμους οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί τη Μεγάλη Δευτέρα για τη μείωση της υπηρέτησης στην οργανική θέση - Κινητοποίηση και στο Ηράκλειο Κρήτης

Κινητοποίηση νεοδιόριστων εκπαιδευτικών αναμένεται να πραγματοποιηθεί τη Μεγάλη Δευτέρα και στο Ηράκλειο Κρήτης, παράλληλα με την αντίστοιχη στο υπουργείο Παιδείας.

Η Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών Ηρακλείου καλεί στη συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας στις 11.

Σημειώνει μάλιστα χαρακτηριστικά: «Οι νεοδιόριστοι που αναγκάστηκαν να εργαστούν για 10 έως 15 χρόνια ως αναπληρωτές στις εσχατιές της χώρας, λόγω των αντιλαϊκών μνημονιακών μέτρων, επιβεβαιώνοντας στην πράξη την πίστη τους στο δημόσιο σχολείο, έχουν το αναφαίρετο δικαίωμα της μετάθεσης ή απόσπασής τους και της ικανοποίησης των βασικών αναγκών της προσωπικής και οικογενειακής ζωής τους».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

• ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΩΝ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΓΙΑ  ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑΣ ΜΕΤΑΘΕΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΠΑΣΗΣ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΕΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥΣ.

• ΝΑ  ΑΡΘΟΥΝ ΟΙ ΦΡΑΓΜΟΙ ΠΟΥ ΘΕΤΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟΙ ΝΟΜΟΙ(4589/19 και 4722/20) ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΠΙΤΑΣΣΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΩΝ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΩΝ ΓΙΑ ΔΥΟ ΕΤΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥΣ.

• ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΙΡΑΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ (ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΑΠΡΙΛΗ και ώρα 11πμ)

• ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΠΑΛΗ ΜΑΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ

• ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ-ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ διατρανώνει την κατηγορηματική αντίθεσή της στην κατάργηση του δικαιώματος των νεοδιορίστων για την υποβολή αίτησης μετάθεσης ή απόσπασης μετά τη λήξη του πρώτου έτους του διορισμού τους, κατάργηση που επιβάλλουν οι αντιλαϊκοί νόμοι (4589/19 και 4722/20).

Το αντιδραστικό αυτό μέτρο αίρει μια βασική εργασιακή κατάκτηση του εκπαιδευτικού κινήματος, καταδικάζοντας τους νεοδιόριστους σε διετή παραμονή στην περιοχή του διορισμού τους, επιτείνοντας έτσι τις συνθήκες της διαβίωσής τους λόγω της δραματικής  αύξησης του κόστους ζωής και της αντίστοιχης μείωσης της αγοραστικής δύναμης του μισθού, ο οποίος για τους νεοδιόριστους είναι ακόμη πιο χαμηλός λόγω των πολλαπλών κρατήσεων.

Με την άρση της δυνατότητας μετάθεσης ή απόσπασης στο πρώτο έτος του διορισμού τους, οι συνάδελφοι βρίσκονται αντιμέτωποι- μετά την εργασιακή περιπλάνηση και την ελαστική απασχόλησή τους κατά τη πολυχρονη αδιοριστία τους - με οξυμμένα οικονομικά και οικογενειακά προβλήματα. Γιατί οι περισσότεροι αναγκάζονται να ζουν μακριά από τις οικογένειές τους, με χαμηλό μισθό και με ένα κύμα ανατιμήσεων σε βασικά αγαθά που εξανεμίζει τις πενιχρές αποδοχές τους.

Οι νεοδιόριστοι που αναγκάστηκαν να εργαστούν για 10 έως 15 χρόνια ως αναπληρωτές στις εσχατιές της χώρας, λόγω των αντιλαϊκών μνημονιακών μέτρων, επιβεβαιώνοντας στην πράξη την πίστη τους στο δημόσιο σχολείο, έχουν το αναφαίρετο δικαίωμα της μετάθεσης ή απόσπασής τους και της ικανοποίησης των βασικών αναγκών της προσωπικής και οικογενειακής ζωής τους.

  • ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ
  • ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΘΕΣΗΣ Η ΤΗΣ ΑΠΟΣΠΑΣΗΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΟΥΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΕΤΟΥΣ ΤΟΥ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥΣ ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΙΟΥΝΙΟ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εκπαιδευτικοί: Νέος υπολογισμός της μισθοδοσίας από 1 Μαρτίου λόγω τροποποίησης φόρου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 1/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

καταληψη σχολείου
Ζάκυνθος: Η Εισαγγελία ζητάει ονόματα μαθητών παραμονή της πανελλαδική απεργίας
«Δίνουμε απάντηση στην απόπειρα τρομοκράτησης με μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση στις 28/2 στις 9.30πμ στην πλ. Αγ. Μάρκου»
Ζάκυνθος: Η Εισαγγελία ζητάει ονόματα μαθητών παραμονή της πανελλαδική απεργίας
Άννα Διαμαντοπούλου
Διαμαντοπούλου για ιδιωτικά ΑΕΙ: ΝΔ και ΠΑΣΟΚ συμφωνούν στην ουσία της μεταρρύθμισης
Διαμαντοπούλου: Έχει δημιουργηθεί ένας μύθος ότι είναι κάτι φοβερό -Αυτό γίνεται πάνω από 25 χρόνια
Διαμαντοπούλου για ιδιωτικά ΑΕΙ: ΝΔ και ΠΑΣΟΚ συμφωνούν στην ουσία της μεταρρύθμισης
Πολάκης
Η παρέμβαση του Π. Πολάκη στη Βουλή: Ήμουν σκληρός στην Ολομέλεια θα είμαι πιο σκληρός και με ονόματα και διευθύνσεις
Όσοι με τον κόπο τους καταφέρνουν να μπουν στα Δημόσια Πανεπιστήμια αποτελούν τον ανθό της ελληνικής νεολαίας και όχι οι δήθεν, οι «σπρωχνόμενοι», οι...
Η παρέμβαση του Π. Πολάκη στη Βουλή: Ήμουν σκληρός στην Ολομέλεια θα είμαι πιο σκληρός και με ονόματα και διευθύνσεις