Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας από τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς για μείωση του χρόνου της υποχρεωτικής παραμονής στην οργανική θέση - Στήριξη από τον ΣΕΠΕ Κερατσινίου - Περάματος

Το αίτημα και την κινητοποίηση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών για μείωση του χρόνου της υποχρεωτικής παραμονής στην οργανική θέση από δύο σε ένα χρόνο ώστε να κατοχυρώνουν δικαίωμα μετάθεσης στηρίζει ο Σύλλογος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κερατσινίου - Περάματος «Νίκος Πλουμπίδης».

Για το ζήτημα πραγματοποιείται συγκέντρωση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών τη Δευτέρα 18 Απριλίου στις 11, στο υπουργείο Παιδείας.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Κερατσινίου-Περάματος «Νίκος Πλουμπίδης» ανταποκρινόμενο σε αίτημα νεοδιόριστων συναδέλφων εκπαιδευτικών που υποβλήθηκε στο σωματείο μας αποφασίζει: 

Α) στηρίζουμε και προσυπογράφουμε το αίτημα των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών συναδέλφων για υπηρέτηση μόνο για ένα χρόνο της οργανικής θέσης των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών και όχι δύο χρόνια ώστε να έχουν το δικαίωμα μετάθεσης. Οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί υποφέρουν έντονα από το κύμα της ακρίβειας που σαρώνει τη χώρα και αποτελεί αναγκαιότητα η μείωση της υπηρέτησης της οργανικής στον έναν χρόνο, όπως ίσχυε τα προηγούμενα χρόνια. 

Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ απορρίπτει το αίτημα που στηρίξαμε όλοι οι εκπαιδευτικοί από την πρώτη στιγμή και κωφεύει στο λογικό και δίκαιο αυτό αίτημά μας. 

Β) Καλούμε τη Δ. Ο. Ε. και τους Συλλόγους Εκπ/κών Π. Ε. της χώρας να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας για τη διεκδίκηση του παραπάνω αιτήματος με κινητοποίηση στο ΥΠΑΙΘ.

Από την πλευρά του σωματείου μας θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διεκδίκηση και ικανοποίηση του παραπάνω αιτήματος. 

Στηρίζουμε – συμμετέχουμε στην κινητοποίηση – συγκέντρωση διαμαρτυρίας των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών για το θέμα αυτό της ΔΕΥΤΕΡΑΣ 18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022 στις 11:00 π. μ. στο ΥΠΑΙΘ. 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

ΑΣΕΠ: Προ των πυλών τρεις νέοι διαγωνισμοί με 5.200 θέσεις

Νέο market pass για 40 ευρώ κάθε μήνα χωρίς αίτηση

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΑΠΟΓΝΩΣΗ
Εκπαίδευση υπό πίεση: Γιατί οι εκπαιδευτικοί θεωρούνται πλέον επαγγελματική ομάδα υψηλού κινδύνου
Η γνωστή φράση περί «λίγων ωρών δουλειάς», «πολλών αργιών» και «μεγάλων διακοπών» ίσως να ήταν κάποτε μια εύκολη κοινωνική ατάκα, σήμερα όμως...
Εκπαίδευση υπό πίεση: Γιατί οι εκπαιδευτικοί θεωρούνται πλέον επαγγελματική ομάδα υψηλού κινδύνου
πανελλαδικες
Πανελλήνιες εξετάσεις: Οι «σκληρές πόρτες» που αφήνουν εκτός χιλιάδες υποψήφιους
Tα μαθήματα που λειτουργούν διαχρονικά ως «φραγμοί» και οδηγούν σε μαζικές χαμηλές επιδόσεις
Πανελλήνιες εξετάσεις: Οι «σκληρές πόρτες» που αφήνουν εκτός χιλιάδες υποψήφιους
ekpaideytikoi_1242019.jpg
Εκπαιδευτικοί κατά διευθυντή σχολείου: Σοβαρές αιχμές για εμπλοκή μαθητών σε υπηρεσιακή διαμάχη
«Ο Διευθυντής του ΓΕΛ Μυκόνου συγκέντρωσε υπογραφές ανήλικων μαθητριών για θέματα που αφορούν τη δουλειά και την παρουσία εκπαιδευτικών στο σχολείο!»
Εκπαιδευτικοί κατά διευθυντή σχολείου: Σοβαρές αιχμές για εμπλοκή μαθητών σε υπηρεσιακή διαμάχη