ειδική αγωγή σεμινάριο
Το μοναδικό τμήμα ένταξης σε νηπιαγωγείο της Νέας Σμύρνης δεν λειτουργεί ακόμη και η «Δ Διεύθυνση απάντησε ευθαρσώς ότι δεν πρόκειται να λειτουργήσει γιατί δεν υπάρχει εκπαιδευτικός για να σταλεί», καταγγέλλουν εκπαιδευτικοί

Βρισκόμαστε στη μέση της σχολικής χρονιάς και το μοναδικό τμήμα ένταξης σε νηπιαγωγείο της Νέας Σμύρνης δεν λειτουργεί ακόμη, καταγγέλλει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής.

Μάλιστα, «από τη Δ Διεύθυνση, μας απαντήθηκε ευθαρσώς, ότι δεν πρόκειται να λειτουργήσει γιατί δεν υπάρχει εκπαιδευτικός για να σταλεί», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

«Η περίπτωση του 6ου Νηπιαγωγείου δεν είναι μοναδική. Είναι όμως ΑΚΡΑΙΑ. Αποδεικνύει ξεκάθαρα ότι η υπομονή και το φιλότιμό μας, η διάθεση των εκπαιδευτικών να "βάλουμε πλάτη" για να λύσουμε προβλήματα, εκλαμβάνεται από τους υπεύθυνους ως δυνατότητα να διαιωνίζονται τα προβλήματα», σημειώνει ο ΣΕΠΕ Νέας Σμύρνης.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

Το ΜΟΝΑΔΙΚΟ τμήμα ένταξης σε νηπιαγωγείο της Νέας Σμύρνης  δεν λειτουργεί ακόμη!

Δεν έχει πάτο η αδιαφορία και η αναλγησία!

Στο 6ο Νηπιαγωγείο Νέας Σμύρνης, υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια το μοναδικό ΤΕ σε νηπιαγωγείο. Οι αιτήσεις που έχουν γίνει από άλλα νηπιαγωγεία, είτε δεν έχουν εγκριθεί είτε δεν έχουν λειτουργήσει. 

Σήμερα, βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να καταγγείλουμε, ότι δεν λειτουργεί ούτε το ΤΕ του 6ου Νηπιαγωγείου, ένα ΤΕ που είχε λειτουργήσει ανελλιπώς όλα τα προηγούμενα χρόνια. 

Μάλιστα, από τη Δ Διεύθυνση, μας απαντήθηκε ευθαρσώς, ότι δεν πρόκειται να λειτουργήσει γιατί δεν υπάρχει εκπαιδευτικός για να σταλεί!

Η κατάσταση στο 6ο Νηπιαγωγείο είναι συνολικά τραγική. Οι δύο (2) μόνιμες νηπιαγωγοί που υπηρετούν εκεί, από την αρχή της χρονιάς φέτες έχουν αντιμετωπίσει απίστευτες δυσκολίες με ελάχιστη στήριξη από τους υπεύθυνους. 

Από τις 4 Οκτωβρίου μέχρι τις 21 Νοεμβρίου, το νηπιαγωγείο έμεινε χωρίς ολοήμερο, αφού η τρίτη μόνιμη συναδέλφισσα πήρε μακροχρόνια άδεια (όπως δικαιούται).

Στις 16 Νοεμβρίου ήρθε επιτέλους μια συναδέλφισσα παράλληλης στήριξης, για δύο παιδιά. Πήρε άδεια τοκετού στις 21 Δεκεμβρίου (όπως δικαιούται) και καμιά αναπλήρωση δεν  υπήρξε. 

Στις 17 Φεβρουαρίου, ήρθε συναδέλφισσα για Αγγλικά, η οποία πήρε επίσης άδεια (όπως δικαιούται) χωρίς να προβλέπεται αναπλήρωση.

Και βέβαια, τα παιδιά τα οποία έπρεπε να είναι στο ΤΕ, έχουν μείνει χωρίς στήριξη και μένει μόνο το φιλότιμο των νηπιαγωγών και οι υπεράνθρωπες προσπάθειες τους να στηρίξουν επιπλέον πρόγραμμα μέσα στην τάξη. 

Γνωρίζουμε ότι έχουμε να κάνουμε με ένα Υπουργείο Παιδείας που επιχειρεί να περικόψει τις υποστηρικτικές δομές. Φέτος, υπήρξε μεγάλο πρόβλημα και με την έλλειψη νοσηλευτών/τριων με χαρακτηριστική περίπτωση αυτή του 7ου Δημοτικού. 

Η έλλειψη αναπλήρωσης σε περίπτωση ασθένειας εκπαιδευτικού είναι πλέον κανόνας και υπάρχει πλήρης αδιαφορία των υπεύθυνων. Η αναπλήρωση ειδικοτήτων και παράλληλης στήριξης, απλά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Όλο και πιο συχνά, γονείς αναγκάζονται να βάλουν το χέρι στην τσέπη για να εξασφαλίσουν στα παιδιά τους τη στήριξη που οφείλει να παρέχει το κράτος. 

Η περίπτωση του 6ου Νηπιαγωγείου δεν είναι μοναδική. Είναι όμως ΑΚΡΑΙΑ. Αποδεικνύει ξεκάθαρα ότι η υπομονή και το φιλότιμό μας, η διάθεση των εκπαιδευτικών να «βάλουμε πλάτη» για να λύσουμε προβλήματα, εκλαμβάνεται από τους υπεύθυνους ως δυνατότητα να διαιωνίζονται τα προβλήματα. 

Απαιτούμε από το Υπουργείο Παιδείας να κάνει άμεσα τις απαραίτητες προσλήψεις για να καλυφθούν ΟΛΑ τα κενά.

Ζητάμε από τη ΔΟΕ να αναδείξει το πρόβλημα των κενών και να απαιτήσει την κάλυψή τους.

Απαιτούμε από τη Δ Διεύθυνση να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να λυθεί ΤΩΡΑ το πρόβλημα με το ΤΕ του 6ου Νηπιαγωγείου.

Καλούμε την Ένωση Γονέων Νέας Σμύρνης να παρέμβει και να στηρίξει το αίτημα.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΒΟΜΒΑ Βορίδη: Τον Μάρτιο ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός ΑΣΕΠ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΓΡΑΠΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ: Αιτήσεις, ΎΛΗ και εξ αποστάσεως προετοιμασία

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Το άγχος στην εγκυμοσύνη μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρο τοκετό
Οι ερευνητές μελέτησαν, σχεδόν, 200 έγκυες, οι οποίες αξιολογήθηκαν μέσω ερωτηματολογίων και ψυχολογικών τεστ σχετικά με τον βαθμό του άγχους τους
Το άγχος στην εγκυμοσύνη μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρο τοκετό
Ο διαβήτης κατά την κύηση είναι αρκετά... ύπουλος - Τι μπορεί να προκαλέσει
Νέα έρευνα συσχετίζει τον διαβήτη εγκυμοσύνης με υψηλό κίνδυνο για καρδιαγγειακές και αγγειοεγκεφαλικές παθήσεις.
Ο διαβήτης κατά την κύηση είναι αρκετά... ύπουλος - Τι μπορεί να προκαλέσει
stefanidi
Η χρυσή ολυμπιονίκης Κατερίνα Στεφανίδη: «Μας λένε ξεκάθαρα στη μούρη μας, όχι».
«Στον Τομ Χανκς βέβαια έδωσαν το ελληνικό διαβατήριο, αφού προφανώς έχει προσφέρει περισσότερα στην Ελλάδα…»
Η χρυσή ολυμπιονίκης Κατερίνα Στεφανίδη: «Μας λένε ξεκάθαρα στη μούρη μας, όχι».