pistopoihsh agglikwn LTE golearn AEP
Σχολείο
ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ / INTIME NEWS
Μία ακόμα ανακοίνωση γονέων για ασφαλή σχολεία από τον κορονοϊό και ουσιαστικά μέτρα προστασίας

Ασφαλή λειτουργία των σχολείων, με ουσιαστικά μέτρα ενάντια στον κορονοϊό ζητά ένας ακόμα σύλλογος γονέων.

Συγκεκριμένα ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών του Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Διρφύων ζητά μεταξύ άλλων αραίωση των μαθητών ανά τάξη και ανάκληση των φετινών συγχωνεύσεων στα σχολεία του δήμου μας.

Επιπλέον ζητά περισσότερες προσλήψεις εκπαιδευτικών και προσωπικού καθαριότητας.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗ ΟΧΙ ΕΣΤΙΕΣ ΥΠΕΡΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΙΟΥ

Την Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2021, στο Γυμνάσιο Ψαχνών έγινε συνάντηση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων από τον Δήμο Διρφύων Μεσσαπίων, καταθέτοντας ο κάθε εκπρόσωπος τα προβλήματα της δικής του σχολικής μονάδας. Τα προβλήματα είναι κοινά επί το πλείστον θα ακολουθήσει αναλυτική περιγραφή. Επισης κινητοποιουμαστε με πρώτη διαμαρτυρία στο κέντρο των Ψαχνών για την οποία θα ενημερωθείτε άμεσα για την ημερομηνία. 

Από το ξέσπασμα της πανδημίας εμείς οι γονείς ζητάμε επιτακτικά ανοιχτά σχολεία με όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα για τα παιδιά μας και γενικότερα για την εκπαιδευτική κοινότητα. Τρία χρόνια τώρα η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας δεν εφαρμόζουν κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας. Αντιθέτως κοροϊδεύουν τη σχολική κοινότητα ότι όλα «βαίνουν καλώς» τι στιγμή που και ο κάθε καλοπροαίρετος άνθρωπος αντιλαμβάνεται ότι κάτι τέτοιο δε συμβαίνει.

Παρά τον δεκαπλασιασμό σχεδόν των κρουσμάτων το 15ήμερο των διακοπών το Υπουργείο Παιδείας αρνείται να αφουγκραστεί τις ανάγκες εκατοντάδων χιλιάδων γονιών και επιμένει στην γνωστή συνταγή του στοιβάγματος 25 και 27 παιδιών ανά τάξη με μόνο μέσο προστασίας τις μάσκες και τα ανοικτά παράθυρα. Ούτε κουβέντα για αραίωση των παιδιών στα τμήματα με ταυτόχρονη πρόσληψη εκπαιδευτικών, για πρόσληψη του απαιτούμενου προσωπικού καθαριότητας. Για ανάληψη δηλαδή από μέρους του Υπουργείου της ευθύνης που του αναλογεί. Αντίθετα προχώρησε σε ακόμα μεγαλύτερη πύκνωση των μαθητών ανά τάξη με τις συγχωνεύσεις του Νοέμβρη.
Αποτέλεσμα αυτών των επιλογών ήταν τα 30.000 κρούσματα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων, τα δεκάδες κρούσματα μαθητών και εκπαιδευτικών μόνο στα σχολεία του δήμου μας.

Αλλά ακόμα και όσον αφορά την πρόληψη, πάλι φορτώνει στις πλάτες μας όχι μόνο την ευθύνη διενέργειας self, rapid και μοριακών τεστ αλλά και το κόστος για τα 2 τελευταία, την στιγμή μάλιστα που οι αυξήσεις στα τρόφιμα και το ρεύμα μας αναγκάζουν ήδη να βάζουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη για τα απαραίτητα.

Βαφτίζουν μέτρο πρόληψης το κατάπτυστο πρωτόκολλο του 50%+1 των παιδιών που θα νοσήσουν για το κλείσιμο ενός τμήματος δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο πόσο πολύ νοιάζονται για την υγεία των παιδιών μας. Ένα μέτρο που αποδείχθηκε στην πράξη μέτρο υπερ μετάδοσης του ιού, που ουσιαστικά οδηγεί στη μη λειτουργία του σχολείου καθώς γονείς και μαθητές δείχνοντας την αναγκαία «ατομική ευθύνη» αποφασίζουν από μόνοι τους να αυτοπεριοριστούν.

Θα γελούσαμε και με κάποιες άλλες ενέργειές τους, όπως ήταν η παροχή στους μαθητές των "μασκών αερόστατων", των "παγουρίνων μινιατούρες", τις περιβόητες μελέτες ότι στα σχολεία δε διασπείρεται ο ιός, με την υπόδειξη να φέρνουν οι μαθητές μαζί τους κουβέρτες διότι θα ανοίγουν τα παράθυρα των αιθουσών και άλλα…

Αλλά επειδή ο κόμπος έφτασε στο χτένι και ως Σύλλογοι Γονέων αρνούμαστε να αποδεχθούμε πως για 3η συνεχή χρονιά δεν δίνεται ούτε ένα ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό για την αναχαίτιση του ιού στα σχολεία μας, απαιτούμε εδώ και τώρα:

· Αραίωση των μαθητών ανά τάξη. Ανάκληση των φετινών συγχωνεύσεων στα σχολεία του δήμου μας.
· Άμεση πρόσληψη εκπαιδευτικού προσωπικού και επαρκούς προσωπικού καθαριότητας.
· Σταθερά κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στα Ψαχνά, με πρωινη και απογευματινή βάρδια ώστε να διενεργούνται δωρεάν rapid test.
· Μαζικά, δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία, με ευθύνη του ΕΟΔΥ. Δωρεάν rapid και μοριακά τεστ. Δωρεάν παροχή των ειδικών μασκών (KN95, FFP2).
· Ενίσχυση της μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία ώστε να μη στοιβάζονται κάθε μέρα από και προς το σχολείο.
· Ενίσχυση του Κ.Υ. Ψαχνών με μόνιμο προσωπικό και μέσα για τη συνέχιση της παροχής των πολύτιμων ιατρικών υπηρεσιών και της διενέργειας των εμβολιασμών.
 
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

____________ ___ Γενάρη,  ώρα ____ , γέφυρα Ψαχνών
 
Οι Σύλλογοι Γονέων ………………………………………………………………..

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Ποια σεμινάρια Πανεπιστημίων μοριοδοτούν στους Πίνακες ΕΙΔΙΚΗΣ αλλά και ΓΕΝΙΚΗΣ - ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Πίνακες αναπληρωτών ΕΑΕ: Προλαβαίνετε να πάρετε 11 μόρια έως τις 23 Μαϊου

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

apth grasidia omilia
Σπουδαστές ΙΕΚ: Διοργανώνουν φεστιβάλ την Παρασκευή 27 Μάη στο ΑΠΘ
Στα γρασίδια της Φιλοσοφικής δίνουν ραντεβού οι Σύλλογοι Σπουδαστών Δημόσιων ΙΕΚ (ΣΥΣΔΙΕΚ) και ο Σύλλογος Σπουδαστών Ιδιωτικών Σχολών (ΣΥΣΠΙΣ)...
Σπουδαστές ΙΕΚ: Διοργανώνουν φεστιβάλ την Παρασκευή 27 Μάη στο ΑΠΘ
Αναπληρωτές: Τι ισχύει για την αναρρωτική άδεια ειδικού σκοπού και άλλες άδειες
Μακρή: Η αναρρωτική άδεια ειδικού σκοπού λόγω των έκτακτων μέτρων για τον κορωνοϊό COVID-19 χορηγείται στους/στις αναπληρωτές/τριες εκπαιδευτικούς με...
Αναπληρωτές: Τι ισχύει για την αναρρωτική άδεια ειδικού σκοπού και άλλες άδειες
euosmos maxairi
Συγκλονίζει ο 11χρονος που μαχαίρωσαν στον Εύοσμο: Με βρίζουν, με χτυπάνε, κάντε κάτι
«Με ρωτούσαν γιατί βγήκε και τα είπε αυτά ο μπαμπάς σου. Με απείλησαν ότι αν το ξανακάνει, αν το ξαναπεί ο μπαμπάς σου μου είπαν εμείς θα σε χτυπάμε»
Συγκλονίζει ο 11χρονος που μαχαίρωσαν στον Εύοσμο: Με βρίζουν, με χτυπάνε, κάντε κάτι