pistopoihsh agglikwn LTE golearn AEP
γονείς μαθητών, μαθητές
«Ανεπαρκή και αναποτελεσματικά τα μέτρα για το άνοιγμα σχολείων» - Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Ηρακλείου καλεί στην πικετοφορία στις 20/1

«Τα στοιχεία δείχνουν ότι τα μέτρα είναι ανεπαρκή και αναποτελεσματικά», τονίζει η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Ηρακλείου σε ανακοίνωσή της και τονίζει πως η κυβέρνηση έχει διαψευσθεί καθώς τα σχολεία δεν άνοιξαν με επιτυχία.

Συνεχίζει υπογραμμίζοντας ότι στο Ηράκλειο την πρώτη βδομάδα νόσησαν και απουσίασαν πάνω από 220 εκπαιδευτικοί και πάνω από 800 μαθητές. «Τα σχολεία δεν άνοιξαν με επιτυχία. Πάνω από 30.000 κρούσματα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας με τις απουσίες των μαθητών να φτάνουν στο 20 – 30% στις μικρότερες τάξεις λόγω του φόβου και της ανασφάλειας που νιώθουν πολλοί γονείς».

Μια εβδομάδα μετά το άνοιγμα των σχολείων, «η κυβέρνηση επιμένει να μην παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την υγεία και τη μόρφωση των παιδιών μας», όπως αναφέρει.

Παράλληλα, η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Ηρακλείου, καλεί στην πικετοφορία που θα πραγματοποιηθεί στις 20 Ιανουαρίου, στις 18:00 στην πλατεία Ελευθερίας.

Αναλυτικά:

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΙΚΕΤΟΦΟΡΙΑ 20/01, 18:00 στην πλ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Μία βδομάδα συμπληρώθηκε μετά το άνοιγμα των σχολείων και παρά τα δεκάδες χιλιάδες κρούσματα σε μαθητές και γονείς η κυβέρνηση επιμένει να μην παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την υγεία και τη μόρφωση των παιδιών μας. Αντίθετα, επιμένουν σε μέτρα που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία – σωματική και ψυχική – των παιδιών μας, των δασκάλων και καθηγητών τους αλλά και τη δική μας.

Η κυβέρνηση έχει διαψευσθεί πλήρως. Τα σχολεία δεν άνοιξαν με επιτυχία. Πάνω από 30.000 κρούσματα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας με τις απουσίες των μαθητών να φτάνουν στο 20 – 30% στις μικρότερες τάξεις λόγω του φόβου και της ανασφάλειας που νιώθουν πολλοί γονείς.

Στο Ηράκλειο την πρώτη βδομάδα νόσησαν και απουσίασαν πάνω από 220 εκπαιδευτικοί και πάνω από 800 μαθητές. Τα στοιχεία δείχνουν ότι τα μέτρα είναι ανεπαρκή και αναποτελεσματικά. Επιβεβαιώνεται ότι τα αιτήματα των γονέων, των εκπαιδευτικών και των μαθητών είναι επίκαιρα και αναγκαία για την προστασία της υγείας και της μόρφωσης των παιδιών.

Ως γονείς στεκόμαστε δίπλα στα παιδιά μας που αγωνίζονται για να βελτιώσουν το σχολείο, που αγωνίζονται για μέτρα προστασίας της υγείας της δικής τους και των καθηγητών τους, για τη δική μας υγεία.

Η οργή και η αγανάκτησή μας ,όπως και η ταλαιπωρία για ένα δωρεάν rapid test, μεγαλώνει. Είναι ενδεικτικές οι σημερινές εικόνες ντροπής και θυμού με ατελείωτες ουρές στα μειωμένα σημεία δωρεάν ελέγχου τα οποία κλείνουν στις 15:00. Οι ουρές συνεχίζονται στα φαρμακεία και στα διαγνωστικά εργαστήρια, όπου αναγκαζόμαστε να βάλουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη επιβαρύνοντας κι άλλο τον οικογενειακό μας προϋπολογισμό – σα να μην έφτανε η ακρίβεια, οι αυξήσεις στη ΔΕΗ, οι μάσκες υψηλής προστασίας, τα φροντιστήρια κλπ.

Εδώ και τώρα απαιτούμε:

• Έστω και τώρα να ληφθούν μέτρα για την αραίωση των μαθητών στις τάξεις.
    • Δωρεάν μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλα τα σχολεία με ευθύνη του ΕΟΔΥ Δωρεάν Rapid test.
    • και μοριακά τεστ(PCR) όπως και παροχή των ειδικών μασκών.
    • Τουλάχιστον ένα σημείο για δωρεάν Rapid Test για όλους ανά Δημοτικό Διαμέρισμα και διεύρυνση
    • ωραρίου 9:00 – 21:00 με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
    • Άμεση πρόσληψη εκπαιδευτικών ώστε να καλύπτονται τα κενά των εκπαιδευτικών που νοσούν ή
    • βγαίνουν σε άδεια για λόγους υγείας.
    • Άμεση πρόσληψη νοσηλευτικού προσωπικού και σύνδεση των σχολικών μονάδων με την
    • Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.
    • Άμεσες και μόνιμες προσλήψεις προσωπικού καθαριότητας.
    • Καμπάνια εμβολιασμού επιστημονικά τεκμηριωμένη μέσα στα σχολεία.
    • Να καταργηθεί η ελάχιστη βάση εισαγωγής και η τράπεζα θεμάτων.

Τώρα εμείς οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και όλοι οι εργαζόμενοι να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Μέσα από συλλογικές διαδικασίες και συζήτηση, συνεδριάσεις ΔΣ Συλλόγων Γονέων, 15μελή μαθητών, σωματεία εργαζομένων, φοιτητικών συλλόγων, Γενικές Συνελεύσεις, να πάρουμε αποφάσεις διεκδίκησης μέτρων προστασίας και μόρφωσης τώρα.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Το πιο γρήγορο τεστ ευφυΐας στον κόσμο: Δείτε με τρεις ερωτήσεις αν έχετε IQ πάνω απ’ το μέσο όρο

ΑΣΕΠ: Ποια σεμινάρια Πανεπιστημίων μοριοδοτούν στους Πίνακες ΕΙΔΙΚΗΣ αλλά και ΓΕΝΙΚΗΣ - ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Πίνακες αναπληρωτών ΕΑΕ: Προλαβαίνετε να πάρετε 11 μόρια έως τις 23 Μαϊου