pistopoihsh agglikwn LTE golearn
«Υπουργείο και Διευθύνσεις Εκπαίδευσης δεν προχωρούν στις απαραίτητες προσλήψεις προσωπικού, αλλά προτάσσουν την κάλυψη των κενών “εκ των έσω”»

Πάνω από 30 εκπαιδευτικοί του Συλλόγου «Ρόζα Ιμβριώτη» έλειψαν λόγω κορονοίού, ενώ άλλοι αρρώστησαν από άλλες ασθένειες ή πήραν κάποια άδεια που δικαιούνται.

Ωστόσο, σχεδόν κανένας δεν αναπληρώθηκε από την Α΄ Διεύθυνση Εκπαίδευσης στην Αθήνα.

«Υπουργείο και Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, αντί να προβούν άμεσα στις απαραίτητες προσλήψεις προσωπικού, προτάσσουν την κάλυψη των κενών «εκ των έσω» ή με προσλήψεις «σταγόνα στον ωκεανό» κι αυτές μετά από τις κινητοποιήσεις μας» τονίζει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Βύρωνα – Καισαριανής – Παγκρατίου «Ρόζα Ιμβριώτη».

«Είναι τραγικό να διαλύεται το ωρολόγιο πρόγραμμα των σχολείων, να κλείνουν ολοήμερα, να καταργούνται διδακτικές ώρες, εκπαιδευτικοί σε τμήματα ΖΕΠ και Ένταξης, αλλά και παράλληλης στήριξης να καλούνται να αναλαμβάνουν τάξεις, αφήνοντας αστήριχτους τους μαθητές τους. Τόσο πολύ ενδιαφέρεται το Υπουργείο Παιδείας για την ομαλή εκπαιδευτική διαδικασία» προσθέτει.

Τέλος, οι εκπαιδευτικοί ζητούν να καλυφθούν όλα τα κενά των εκπαιδευτικών και να ληφθούν στοχευμένα εκπαιδευτικά – παιδαγωγικά μέτρα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας σε μαθησιακό και ψυχοκοινωνικό επίπεδο, με ξεχωριστή μέριμνα για τους μαθητές Ειδικής Αγωγής.

Η ανακοίνωση

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Βύρωνα – Καισαριανής – Παγκρατίου «Ρόζα Ιμβριώτη»:

Να σταματήσουν τώρα οι συνάδελφοι Παράλληλης Στήριξης, Τμημάτων Ένταξης και Ζ.Ε.Π. να καλύπτουν τα κενά που προκύπτουν λόγω covid! Να σταματήσει η παραπέρα υποβάθμιση των ιδιαίτερων εκπαιδευτικών αναγκών των μαθητών Ειδικής Αγωγής και Ζ.Ε.Π.!! Προσλήψεις τώρα για κάλυψη των χιλιάδων κενών στα σχολεία!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, γονείς

Την πρώτη εβδομάδα ανοίγματος των σχολείων σε συνθήκες «κανονικότητας» κατά το Υπουργείο Παιδείας, πάνω από 7.500 εκπαιδευτικοί νοσούν ή είναι στενές επαφές και λείπουν από τα σχολεία. Τα χιλιάδες έκτακτα κενά έρχονται να προστεθούν στα πάνω από 5.500 στην Πρωτοβάθμια και πάνω από 3.500 στη Δευτεροβάθμια ακάλυπτα ως σήμερα λειτουργικά κενά. Το πρόβλημα δεν αντιμετωπίζεται με την ανακοίνωση από το ΥΠΑΙΘ τρίμηνων προσλήψεων αναπληρωτών που θα απολυθούν τον Απρίλιο. Άλλωστε διαφωνούμε κάθετα με παλιές και νέες ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Απαιτούμε κάλυψη κενών με διορισμούς και σε κάθε περίπτωση προσλήψεις πλήρους απασχόλησης.

Είναι ήδη γνωστό ότι στον Σύλλογό μας «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ» έλλειψαν την πρώτη εβδομάδα πάνω από 30 εκπαιδευτικοί λόγω covid αλλά και άλλοι συνάδελφοι, που αρρώστησαν από άλλες ασθένειες ή πήραν κάποια άδεια που δικαιούνται. Δεν αναπληρώθηκε από την Α΄ Διεύθυνση σχεδόν ΚΑΝΕΝΑΣ!

Μέσα σε αυτές τις απαράδεκτες συνθήκες, Υπουργείο και Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, αντί να προβούν άμεσα στις απαραίτητες προσλήψεις προσωπικού, προτάσσουν την κάλυψη των κενών «εκ των έσω» ή με προσλήψεις «σταγόνα στον ωκεανό» κι αυτές μετά από τις κινητοποιήσεις μας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα δεκάδες εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής (Παράλληλη Στήριξη, Τμήματα Ένταξης), καθώς και εκπαιδευτικοί τμημάτων Ζ.Ε.Π. να «καλούνται», δηλαδή να «πιέζονται», να καλύπτουν κενά συναδέλφων οι οποίοι νοσούν από covid και να βρίσκονται υπεύθυνοι για ολόκληρα τμήματα. Ίδια πίεση ασκείται στη συνέχεια και στους υπόλοιπους συναδέλφους του σχολείου ή κλείνουν τμήματα με πρώτα θύματα τα ολοήμερα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις λαϊκές οικογένειες, φυσικά την ευθύνη γι’ αυτό φέρει στο ακέραιο κυβέρνηση και ΥΠΑΙΔ.

Υπενθυμίζουμε ξανά ότι, με το πρόσχημα της «συμπερίληψης», τα τελευταία χρόνια έγιναν άγριες περικοπές σε δομές Ειδικής Αγωγής. Η μόνη βοήθεια που παρέχεται σε μαθητές με διαγνωσμένες ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που φοιτούν στα γενικά σχολεία είναι οι θεσμοί της Παράλληλης Στήριξης και του Τμήματος Ένταξης, που βρίσκονται στα γενικά σχολεία, για να υποστηρίζουν αποκλειστικά αυτούς τους μαθητές. Το ίδιο ισχύει και με τα τμήματα Ζ.Ε.Π., οι εκπαιδευτικοί των οποίων παρέχουν εκπαιδευτική και κοινωνική στήριξη σε παιδιά προερχόμενα από ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες (πρόσφυγες..)

Είναι τραγικό να διαλύεται το ωρολόγιο πρόγραμμα των σχολείων, να κλείνουν ολοήμερα, να καταργούνται διδακτικές ώρες, εκπαιδευτικοί σε τμήματα ΖΕΠ και Ένταξης, αλλά και παράλληλης στήριξης να καλούνται να αναλαμβάνουν τάξεις, αφήνοντας αστήριχτους τους μαθητές τους. Τόσο πολύ ενδιαφέρεται το Υπουργείο Παιδείας για την ομαλή εκπαιδευτική διαδικασία.

Απαιτούμε:

Να καλυφθούν όλα τα κενά σε εκπαιδευτικούς εδώ και τώρα. Με ευθύνη του ΥΠΑΙΘ να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσλήψεις, ώστε να καλύπτονται άμεσα τα κενά των εκπαιδευτικών που νοσούν ή βγαίνουν σε άδεια για λόγους υγείας , για να μην σμπαραλιάζεται το ωρολόγιο πρόγραμμα των σχολείων. Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που εργάζονται τα τελευταία χρόνια στα σχολεία.

Στοχευμένα εκπαιδευτικά – παιδαγωγικά μέτρα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας σε μαθησιακό και ψυχοκοινωνικό επίπεδο, με ξεχωριστή μέριμνα για τους μαθητές Ειδικής Αγωγής. Γενίκευση των προγραμμάτων Ενισχυτικής Διδασκαλίας, Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης και διάθεση όλων των αναγκαίων ωρών σε φροντιστηριακά μαθήματα. Προσλήψεις σε όλες τις ειδικότητες του Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού. Κάλυψη όλων των κενών σε Παράλληλη Στήριξη, Τμήματα Ένταξης και Ειδικά Σχολεία. Δημιουργία νέων τμημάτων ένταξης. Πλήρης διεπιστημονική στελέχωση των ΚΕΔΑΣΥ. Αναπροσαρμογή της σχολικής ύλης.

Εφόσον η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΔ δεν προχωρά σε προσλήψεις, ο Σύλλογος Διδασκόντων κάθε σχολείου πρέπει να προχωράει αναγκαστικά σε αναμόρφωση του προγράμματος του σχολείου για να μην καταπατώνται μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Μαθητής Λυκείου κατηγορείται για βιασμό συμμαθητριών του

ΑΣΕΠ: Ποια σεμινάρια Πανεπιστημίων μοριοδοτούν στους Πίνακες ΕΙΔΙΚΗΣ αλλά και ΓΕΝΙΚΗΣ - ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Πίνακες αναπληρωτών ΕΑΕ: Προλαβαίνετε να πάρετε 11 μόρια έως τις 23 Μαϊου