pistopoihsh agglikwn LTE golearn AEP
Η Β' ΕΛΜΕ Αθήνας αποφάσισε την κήρυξη απεργίας-αποχής από την αξιολόγηση - «Η δύναμή μας είναι η συλλογικότητα και ο αγώνας μας»

Την απόφαση για κήρυξη απεργίας - αποχής από τις διαδικασίες της αξιολόγησης αποφάσισε η Β' ΕΛΜΕ Αθήνας, στη συνεδρίαση του ΔΣ την Τρίτη 11 Ιανουαρίου, ενώ παράλληλα την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου θα καταθέσει εξώδικο στο υπουργείο Παιδείας και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α' Αθήνας. 

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν πως άμεσα θα σταλούν στις σχολικές μονάδες τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν οι εκπαιδευτικοί για τη συμμετοχή τους στην απεργία-αποχή.

«Συνεχίζουμε να παλεύουμε για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου, των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας, για τα εργασιακά μας δικαιώματα», υπογραμμίζει.

Μέχρι σήμερα 20 πρωτοβάθμια σωματεία ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ έχουν προκηρύξει απεργία-αποχή από την αξιολόγηση και η Β' ΕΛΜΕ Αθήνας, ζητά από την ΟΛΜΕ να καλέσει νέες Γενικές Συνελεύσεις και ΓΣ προέδρων και να κηρύξει απεργία-αποχή.

Αναλυτικά:

Η Β΄ΕΛΜΕ Αθήνας κηρύσσει Απεργία Αποχή από τις διαδικασίες της αξιολόγησης

Το ΔΣ της Β΄ΕΛΜΕ Αθήνας στη συνεδρίαση του, την Τρίτη 11/1/2022 αποφάσισε να κηρύξει Απεργία/Αποχή από τις διαδικασίες της αξιολόγησης. Η Απεργία/Αποχή του σωματείου μας κηρύσσεται με τη τήρηση όλων των νομίμων μέτρων και καλύπτει συνδικαλιστικά όλους τους συναδέλφους. Αύριο 12/1, καταθέτουμε εξώδικο προς το Υπουργείο Παιδείας και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας. 

Στέλνουμε σαφές μήνυμα ότι στον αυταρχικό κατήφορο του Υπουργείου Παιδείας η μόνη απάντηση είναι η συνέχιση του αγώνα ενάντια στην κατηγοριοποίηση των σχολικών μονάδων και την ιδιωτικοποίηση - διάλυση του δημόσιου σχολείου, ενάντια στην αξιολόγηση. Συνεχίζουμε τον αγώνα για την προώθηση των διεκδικήσεων των σωματείων μας. 

Άμεσα θα σταλούν στις σχολικές μονάδες τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε για τη συμμετοχή μας στην Απεργία/Αποχή του σωματείου μας, η δήλωση που χρειάζεται να καταθέσουμε στη σχολική μονάδα, το εξώδικο, το Γνωμοδοτικό υπόμνημα από τον δικηγόρο.

Η ισχύς της Α/Α θα αρχίσει μετά τον απαιτούμενο αριθμό ημερών που πρέπει να περάσουν βάσει του νόμου από την κατάθεση των εξωδίκων σε ΥΠΑΙΘ και ΔΔΕ Α΄ Αθήνας. Θα σας ενημερώσουμε για την ακριβή ημερομηνία. 

Καλούμε όλους/ες τους συναδέλφους/ισσες να συμμετάσχουν στην Α/Α του σωματείου μας, άσχετα με την ανάρτηση των σχεδίων δράσης που προβλέπεται μέχρι την Τετάρτη 12/1. Όλοι και όλες μπορούμε και χρειάζεται να συμμετάσχουμε στην Α/Α, αφού το επόμενο διάστημα προβλέπονται η υλοποίηση των σχεδίων δράσης, οι συνεδριάσεις των ομάδων εργασίας και των συλλόγων διδασκόντων, η αποτίμηση στο τέλος της σχολικής χρονιάς. Ο αγώνας μας είναι μακρύς και πολύ ουσιαστικός. 

Μέχρι σήμερα 20 πρωτοβάθμια σωματεία ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ έχουν προκηρύξει Α/Α από την αξιολόγηση. Ζητάμε από την ΟΛΜΕ να καλέσει νέες Γενικές Συνελεύσεις και ΓΣ προέδρων και να κηρύξει Απεργία/Αποχή.
Συνεχίζουμε να παλεύουμε συλλογικά για να πάρει το Υπουργείο επιτέλους τα απαραίτητα μέτρα για να λειτουργήσουν με υγειονομική ασφάλεια τα σχολεία. Συνεχίζουμε να παλεύουμε για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου, των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας, για τα εργασιακά μας δικαιώματα.

Η δύναμή μας είναι η συλλογικότητα και ο αγώνας μας!

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το πιο γρήγορο τεστ ευφυΐας στον κόσμο: Δείτε με τρεις ερωτήσεις αν έχετε IQ πάνω απ’ το μέσο όρο

ΑΣΕΠ: Ποια σεμινάρια Πανεπιστημίων μοριοδοτούν στους Πίνακες ΕΙΔΙΚΗΣ αλλά και ΓΕΝΙΚΗΣ - ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Πίνακες αναπληρωτών ΕΑΕ: Προλαβαίνετε να πάρετε 11 μόρια έως τις 23 Μαϊου

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Τι απαντά η Αθήνα στο «δεν υπάρχει πια ο Μητσοτάκης» του Ερντογάν
Η απάντηση της Αθήνας στις δηλώσεις του Ερντογάν για τον Κυριάκο Μητσοτάκη - «Δεν θα μπούμε σε αντιπαράθεση δηλώσεων με την ηγεσία της Τουρκίας. Η...
Τι απαντά η Αθήνα στο «δεν υπάρχει πια ο Μητσοτάκης» του Ερντογάν
Από την Ανατολή στη Δύση

Συζητήσεις επί συζητήσεων με πολιτικό και ιδεολογικό περιεχόμενο γίνονται ως προς τα που είναι προσανατολισμένη η χώρα μας. Θεωρώ...

Από την Ανατολή στη Δύση
mitsotakis erntogan
Ερντογάν: Δεν υπάρχει για μένα Μητσοτάκης - Δεν θα δεχθώ να συναντηθώ μαζί του
«Από σήμερα, για εμένα δεν υπάρχει πια ο Μητσοτάκης. Δεν θα δεχθώ να συναντηθώ ποτέ μαζί του», διεμήνυσε ο Ερντογάν - «Η Ελλάδα έχει κτίσει 10...
Ερντογάν: Δεν υπάρχει για μένα Μητσοτάκης - Δεν θα δεχθώ να συναντηθώ μαζί του
Κυριάκος Μητσοτάκης
Φοιτητική στέγη όχι... «κατ' ανάγκη δωρεάν» προανήγγειλε ο Μητσοτάκης
ΣΔΙΤ για τις φοιτητικές εστίες των πανεπιστημίων της χώρας προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Κάνει λόγο για «φτηνή και ανταγωνιστική φοιτητική...
Φοιτητική στέγη όχι... «κατ' ανάγκη δωρεάν» προανήγγειλε ο Μητσοτάκης