Εκπαιδευτικοί Αθήνας: Αποφασίστηκε η κήρυξη απεργίας-αποχής από την αξιολόγηση
Η Β' ΕΛΜΕ Αθήνας αποφάσισε την κήρυξη απεργίας-αποχής από την αξιολόγηση - «Η δύναμή μας είναι η συλλογικότητα και ο αγώνας μας»

Την απόφαση για κήρυξη απεργίας - αποχής από τις διαδικασίες της αξιολόγησης αποφάσισε η Β' ΕΛΜΕ Αθήνας, στη συνεδρίαση του ΔΣ την Τρίτη 11 Ιανουαρίου, ενώ παράλληλα την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου θα καταθέσει εξώδικο στο υπουργείο Παιδείας και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α' Αθήνας. 

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν πως άμεσα θα σταλούν στις σχολικές μονάδες τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν οι εκπαιδευτικοί για τη συμμετοχή τους στην απεργία-αποχή.

«Συνεχίζουμε να παλεύουμε για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου, των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας, για τα εργασιακά μας δικαιώματα», υπογραμμίζει.

Μέχρι σήμερα 20 πρωτοβάθμια σωματεία ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ έχουν προκηρύξει απεργία-αποχή από την αξιολόγηση και η Β' ΕΛΜΕ Αθήνας, ζητά από την ΟΛΜΕ να καλέσει νέες Γενικές Συνελεύσεις και ΓΣ προέδρων και να κηρύξει απεργία-αποχή.

Αναλυτικά:

Η Β΄ΕΛΜΕ Αθήνας κηρύσσει Απεργία Αποχή από τις διαδικασίες της αξιολόγησης

Το ΔΣ της Β΄ΕΛΜΕ Αθήνας στη συνεδρίαση του, την Τρίτη 11/1/2022 αποφάσισε να κηρύξει Απεργία/Αποχή από τις διαδικασίες της αξιολόγησης. Η Απεργία/Αποχή του σωματείου μας κηρύσσεται με τη τήρηση όλων των νομίμων μέτρων και καλύπτει συνδικαλιστικά όλους τους συναδέλφους. Αύριο 12/1, καταθέτουμε εξώδικο προς το Υπουργείο Παιδείας και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας. 

Στέλνουμε σαφές μήνυμα ότι στον αυταρχικό κατήφορο του Υπουργείου Παιδείας η μόνη απάντηση είναι η συνέχιση του αγώνα ενάντια στην κατηγοριοποίηση των σχολικών μονάδων και την ιδιωτικοποίηση - διάλυση του δημόσιου σχολείου, ενάντια στην αξιολόγηση. Συνεχίζουμε τον αγώνα για την προώθηση των διεκδικήσεων των σωματείων μας. 

Άμεσα θα σταλούν στις σχολικές μονάδες τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε για τη συμμετοχή μας στην Απεργία/Αποχή του σωματείου μας, η δήλωση που χρειάζεται να καταθέσουμε στη σχολική μονάδα, το εξώδικο, το Γνωμοδοτικό υπόμνημα από τον δικηγόρο.

Η ισχύς της Α/Α θα αρχίσει μετά τον απαιτούμενο αριθμό ημερών που πρέπει να περάσουν βάσει του νόμου από την κατάθεση των εξωδίκων σε ΥΠΑΙΘ και ΔΔΕ Α΄ Αθήνας. Θα σας ενημερώσουμε για την ακριβή ημερομηνία. 

Καλούμε όλους/ες τους συναδέλφους/ισσες να συμμετάσχουν στην Α/Α του σωματείου μας, άσχετα με την ανάρτηση των σχεδίων δράσης που προβλέπεται μέχρι την Τετάρτη 12/1. Όλοι και όλες μπορούμε και χρειάζεται να συμμετάσχουμε στην Α/Α, αφού το επόμενο διάστημα προβλέπονται η υλοποίηση των σχεδίων δράσης, οι συνεδριάσεις των ομάδων εργασίας και των συλλόγων διδασκόντων, η αποτίμηση στο τέλος της σχολικής χρονιάς. Ο αγώνας μας είναι μακρύς και πολύ ουσιαστικός. 

Μέχρι σήμερα 20 πρωτοβάθμια σωματεία ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ έχουν προκηρύξει Α/Α από την αξιολόγηση. Ζητάμε από την ΟΛΜΕ να καλέσει νέες Γενικές Συνελεύσεις και ΓΣ προέδρων και να κηρύξει Απεργία/Αποχή.
Συνεχίζουμε να παλεύουμε συλλογικά για να πάρει το Υπουργείο επιτέλους τα απαραίτητα μέτρα για να λειτουργήσουν με υγειονομική ασφάλεια τα σχολεία. Συνεχίζουμε να παλεύουμε για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου, των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας, για τα εργασιακά μας δικαιώματα.

Η δύναμή μας είναι η συλλογικότητα και ο αγώνας μας!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σκηνές έντασης στη Βουλή μπροστά σε μαθητές: «Μάσα», «γυμνοσάλιαγκας», «τσαμπατζού»

Έκτακτο επίδομα 200 ευρώ για το Πάσχα – Μέχρι πότε οι αιτήσεις

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Συμπεριφορά παιδιών
Περί συμπεριφορών
Θα ήταν προτιμότερο αυτή η συζήτηση να γινόταν σε ένα λιγότερο φορτισμένο συναισθηματικά πλαίσιο.
Περί συμπεριφορών
καθηγητής.jpg
Κατάταξη 150.000 υποψηφίων εκπαιδευτικών: Το Α΄ 10ήμερο του Απριλίου η έκδοση των δύο μεγάλων προκηρύξεων
Τι δηλώνει ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ στο alfavita.gr • Γιατί οι πίνακες του 2026 είναι καθοριστικοί - ΟΠΣΥΔ: Το κρίσιμο στάδιο που «κρίνει» την ένταξη
Κατάταξη 150.000 υποψηφίων εκπαιδευτικών: Το Α΄ 10ήμερο του Απριλίου η έκδοση των δύο μεγάλων προκηρύξεων