Αλέξανδρος Κόπτσης
INTIME NEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Παρατείνεται η προθεσμία ανάρτησης των σχεδίων δράσης που έληγε σήμερα 12 Ιανουαρίου

Με έγγραφο του υπουργείου Παιδείας (που υπογράφεται από το γ.γ. Ά Κόπτση) παρατείνεται η προθεσμία ανάρτησης των σχεδίων δράσης που αφορούν στην αξιολόγηση των σχολείων, η οποία έληγε σήμερα 12 Ιανουαρίου.

Πρόκειται για μια ακόμη παράταση με την οποία το υπουργείο Παιδείας και το ΙΕΠ, επιχειρούν μετά από τα δικαστήρια, τις απειλές για κυρώσεις και τις πιέσεις, να "σπάσουν" τη σθεναρή αντίσταση των εκπαιδευτικών που αρνούνται να πάρουν μέρος στην αξιολόγηση - θηλιά, όπως την ονομάζουν.

Να Θυμίσουμε ότι αρκετά Πρωτοβάθμια Σωματεία Εκπαιδευτικών, ΕΛΜΕ και Σύλλογοι Εκπαιδευτικών ΠΕ με εξώδικα και 3ωρες στάσεις εργασίας μπλοκάρουν την αξιολόγηση του ΥΠΑΙΘ ενώ δεν είναι λίγοι οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας που έχουν καταθέσει στην πλατφόρμα του ΙΕΠ κείμενο της ΔΟΕ.

"Απέναντι στη δηλωμένη, με κάθε μέσο και τρόπο, θέληση του κλάδου να ακυρώσει την αξιολόγηση στην πράξη, το ΥΠΑΙΘ και η κυβέρνηση επιστράτευσαν κάθε μέσο: Την παραπληροφόρηση και την κατασυκοφάντηση μέσα και από τα αργυρώνητα ΜΜΕ, την καταστολή, τα ΜΑΤ, τα χημικά και τις αύρες, τις δίκες-παρωδία για να βγει παράνομη η απεργία-αποχή, τον αυταρχισμό και τις αυθαιρεσίες μιας μερίδας διευθυντών, τον βομβαρδισμό του εκπαιδευτικού σώματος με αλλεπάλληλες αυθαίρετες και τρομοκρατικές εγκυκλίους του Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘ" τονίζουν τα εκπαιδευτικά σωματεία

Το Έγγραφο του ΥΠΑΙΘ

(Αθήνα, 11-01-2022 Αρ. Πρωτ. 2977/ΓΔ4)

"Σας ενημερώνουμε πως η πλατφόρμα του ΙΕΠ για την ανάρτηση της Φόρμας Αποτύπωσης Σχεδίων Δράσης των σχολικών μονάδων θα είναι διαθέσιμη έως Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022".

Ανακοινώσεις ΕΛΜΕ και Συλλόγων ΠΕ

 

"Μέχρι σήμερα 20 πρωτοβάθμια σωματεία ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ έχουν προκηρύξει Απεργία / Αποχή από την αξιολόγηση. Ζητάμε από την ΟΛΜΕ να καλέσει νέες Γενικές Συνελεύσεις και ΓΣ προέδρων και να κηρύξει Απεργία/Αποχή.

Στέλνουμε σαφές μήνυμα ότι στον αυταρχικό κατήφορο του Υπουργείου Παιδείας η μόνη απάντηση είναι η συνέχιση του αγώνα ενάντια στην κατηγοριοποίηση των σχολικών μονάδων και την ιδιωτικοποίηση - διάλυση του δημόσιου σχολείου, ενάντια στην αξιολόγηση. Συνεχίζουμε τον αγώνα για την προώθηση των διεκδικήσεων των σωματείων μας.

Συνεχίζουμε να παλεύουμε συλλογικά για να πάρει το Υπουργείο επιτέλους τα απαραίτητα μέτρα για να λειτουργήσουν με υγειονομική ασφάλεια τα σχολεία. Συνεχίζουμε να παλεύουμε για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου, των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας, για τα εργασιακά μας δικαιώματα".

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πόσες μέρες μαθημάτων απομένουν στα Γυμνάσια και τα Λύκεια - Ο προγραμματισμός

Προκηρύξεις Εκπαιδευτικών: Προλάβετε 11 μόρια ΠΡΙΝ τις ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ  ΑΙΤΗΣΕΙΣ στον ΟΠΣΥΔ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 12 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

σχετικά άρθρα