pistopoihsh agglikwn LTE golearn AEP
«Φτάσαμε στο 2022! Καλή χρονιά! Και η αξιολόγηση είναι ακόμη στα χαρτιά! - Μέχρι 12/1 όλα τα σχολεία αναρτούμε τα ενιαία κείμενα της ΔΟΕ για την Β2 φάση», σημειώνει ο Α' Σύλλογος Αθηνών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Σε συνέχιση του αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών καλεί ο Α' Σύλλογος Αθηνών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Φτάσαμε στο 2022! Καλή χρονιά! Και η αξιολόγηση είναι ακόμη στα χαρτιά!».

«Μέχρι 12/1 όλα τα σχολεία αναρτούμε τα ενιαία κείμενα της ΔΟΕ για την Β2 φάση», υπογραμμίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Α' Συλλόγου Αθηνών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης:

Φτάσαμε στο 2022! Καλή χρονιά! Και η αξιολόγηση είναι ακόμη στα χαρτιά!

Συνεχίζουμε από εκεί που μείναμε. Μέχρι 12/1 όλα τα σχολεία αναρτούμε τα ενιαία κείμενα της ΔΟΕ για την Β2 φάση.

Προσοχή!

Σε όσες σχολικές μονάδες του συλλόγου μας δεν αποφάσισαν την ανάρτηση των ενιαίων κειμένων ή παραχαράχτηκε η απόφασή τους από αυθαιρεσίες των διευθυντών τους, προχωρούμε σε απεργία-αποχή, όπως ακριβώς κάναμε και τον Σεπτέμβρη. Μπλοκάρουμε με κάθε τρόπο τη διάλυση του σχολείου!

Από πέρσι τον Φλεβάρη, οι εκπαιδευτικοί, συντεταγμένα, μαζικά και αποφασιστικά, με τις συλλογικές μας αποφάσεις, με την απεργία-αποχή από τις διαδικασίες της αξιολόγησης, με τις μαζικές μας κινητοποιήσεις, με την συγκλονιστική απεργία και τα μαζικά συλλαλητήρια στις 11/10, με τις συλλογικές αποφάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων που υιοθέτησαν τα ενιαία κείμενα της ΔΟΕ σε πάνω από 3.500 σχολικές μονάδες, έχουμε κάνει σαφές ότι η αξιολόγηση θα μείνει στα χαρτιά. Αυτές τις συλλογικές μας αποφάσεις υπερασπιζόμαστε και κάθε απόπειρα τρομοκράτησης και επιβολής ποινών είναι, πέρα από όλα τα άλλα και παράνομη.

Απέναντι στη δηλωμένη, με κάθε μέσο και τρόπο, θέληση του κλάδου να ακυρώσει την αξιολόγηση στην πράξη, το ΥΠΑΙΘ και η κυβέρνηση επιστράτευσαν κάθε μέσο: Την παραπληροφόρηση και την κατασυκοφάντηση μέσα και από τα αργυρώνητα ΜΜΕ, την καταστολή, τα ΜΑΤ, τα χημικά και τις αύρες, τις δίκες-παρωδία για να βγει παράνομη η απεργία-αποχή, τον αυταρχισμό και τις αυθαιρεσίες μιας μερίδας διευθυντών, τον βομβαρδισμό του εκπαιδευτικού σώματος με αλλεπάλληλες αυθαίρετες και τρομοκρατικές εγκυκλίους του Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘ. Όμως, το αγωνιστικό φρόνημα των εκπαιδευτικών δεν κάμπτεται. Σήμερα, χιλιάδες σχολεία και δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικοί συντάσσονται σε αυτή τη μάχη με κύριο όπλο τα ενιαία κείμενα της ΔΟΕ. Ήδη, έχουν αποφασιστεί από τη ΔΟΕ τα επόμενα βήματα σε αυτή την κατεύθυνση.

Ο Σύλλογός μας:

-    Καλεί τους συναδέλφους και τους Συλλόγους Διδασκόντων να υιοθετήσουν και να αναρτήσουν τα νέα ενιαία κείμενα της ΔΟΕ στην επόμενη φάση προγραμματισμού.
-    Έχει ήδη κηρύξει απεργία-αποχή από τις αξιολογικές διαδικασίες, ώστε, σε συνδυασμό με τα ενιαία κείμενα, να καλύψει όλες και όλους τους συναδέλφους στις σχολικές μονάδες όπου δεν αποφασίστηκαν τα ενιαία κείμενα να συμμετέχουν στον αγώνα για την ακύρωση στην πράξη της αξιολόγησης. Το εξώδικο (που επιδόθηκε στο Υπουργείο Παιδείας και στο Ελληνικό Δημόσιο) και η σχετική δήλωση θα κυκλοφορήσουν από τη Δευτέρα 10/1 στα σχολεία. Οι εκπαιδευτικοί αυτών των σχολικών μονάδων υπογράφουν τη δήλωση συμμετοχής στην απεργία-αποχή όπως ακριβώς και τον Σεπτέμβριο.
-    Καλεί, στη βάση του κοινού κειμένου 20 Συλλόγων Π.Ε., το Δ.Σ. της ΔΟΕ να προκηρύξει απεργία-αποχή (χωρίς καμιά υποχώρηση στις αντιδραστικές προϋποθέσεις του ν. Χατζηδάκη), ώστε σε συνδυασμό με τα ενιαία κείμενα να συμβάλλουν στην ακύρωση της αξιολόγησης στην πράξη.
-    Συνεχίζει την καμπάνια ενημέρωσης των γονέων έξω από τα σχολεία, μαζί με τις Ενώσεις Γονέων, για την κοινή συσπείρωση υπεράσπισης του δημόσιου δωρεάν σχολείου και το μποϋκοτάζ στις εξετάσεις PISA  της Στ΄ Δημοτικού.
-    Καλεί το Δ.Σ. της ΔΟΕ, σε συντονισμό με την ΟΛΜΕ, το γονεϊκό, το μαθητικό και το φοιτητικό κίνημα να προχωρήσει σε μια καλά οργανωμένη και προετοιμασμένη πανεκπαιδευτική απεργία και πανελλαδικά συλλαλητήρια αμέσως μετά τις γιορτές, στο πλαίσιο ανασυγκρότησης του πανεκπαιδευτικού μετώπου και ανατροπής της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής.

Ούτε βήμα πίσω!

Υπερασπιζόμαστε το καθολικό δικαίωμα των μαθητών μας στη μόρφωση

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Το πιο γρήγορο τεστ ευφυΐας στον κόσμο: Δείτε με τρεις ερωτήσεις αν έχετε IQ πάνω απ’ το μέσο όρο