Εμβολιασμοί εκπαιδευτικών: Πόσοι έχουν κάνει το εμβόλιο
George Vitsaras / SOOC
«Το πρωτόκολλο στα σχολεία λειτουργεί. Ανοίγουμε κανονικά τη Δευτέρα. Οι αποφάσεις έχουν ληφθεί», σημείωσε η Νίκη Κεραμέως προς τους εκπροσώπους της ΟΛΜΕ, σύμφωνα με πληροφορίες του alfavita.gr - «Προσπαθούμε για μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών το 2022»

«Το πρωτόκολλο στα σχολεία λειτουργεί. Ανοίγουμε κανονικά και με ασφάλεια τη Δευτέρα. Οι αποφάσεις έχουν ληφθεί». Με αυτές τις φράσεις συνοψίζεται η τοποθέτηση της Νίκης Κεραμέως κατά τη συνάντησή της με τους εκπροσώπους της ΟΛΜΕ στο υπουργείο Παιδείας, το απόγευμα της Τετάρτης. Ανέφερε δε ότι γίνεται προσπάθεια για την πραγματοποίηση μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών το 2022.

Σύμφωνα με πληροφορίες του alfavita.gr, οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας έθεσαν σειρά ζητημάτων προς την υπουργό Παιδείας, ενώ κατέδειξαν το γεγονός ότι κλήθηκαν σε μια απλή ενημέρωση «κατόπιν εορτής», αφού ανακοινώθηκε η επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων τη Δευτέρα, χωρίς να προηγηθεί καμία συζήτηση.

«Το πρωτόκολλο λειτουργεί - Τα μέτρα τηρούνται»

Όπως δήλωσε η κ. Κεραμέως στους εκπροσώπους της ΟΛΜΕ, τα πρωτόκολλα στα σχολεία λειτουργούν πολύ καλά, ενώ οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές τηρούν τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό, όπως χρήση μάσκας κλπ. Παράλληλα, με το αυξημένο testing , κατά την υπουργό Παιδείας, αυξάνεται ακόμα περισσότερο η ασφάλεια.

Η Νίκη Κεραμέως ανέφερε ακόμα ότι δεν υπάρχει λόγος για παράταση του ανοίγματος των σχολείων κατά μία εβδομάδα ή και περισσότερο, παρόλο που το τελευταίο διάστημα τα κρούσματα κορονοϊού έχουν εκτοξευτεί, ακόμα και στην ηλικιακή ομάδα των 4-18 ετών. Άλλωστε, σύμφωνα με την υπουργό, τα σχολεία ανοίγουν κανονικά σε όλες τις χώρες της Ευρώπης.

Επισήμανε ότι υπάρχει ικανοποίηση από την έως τώρα λειτουργία των υγειονομικών πρωτοκόλλων, ενώ υπερθεμάτισε γύρω από το αυξημένο testing σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, αναφέροντας συγκεκριμένα ότι έως τώρα το 84% των κρουσμάτων κορονοϊού σε μαθητές αποκαλύφθηκε μέσω των self tests, κάτι που σημαίνει ότι το μέτρο λειτουργεί και ότι οι γονείς προβαίνουν σε αυτοδιαγνωστικό έλεγχο των παιδιών τους.

Στον αντίποδα, όπως υπογραμμίζουν εκπαιδευτικοί στο alfavita.gr, «το 50%+1 που ακολουθείται στα σχολεία είναι προβληματικό και χωρίς λογική». «Θα πιάσουμε γρήγορα αυτό το ποσοστό», σημειώνουν χαρακτηριστικά.

«Διχαστικό μέτρο να πληρώνουν οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί τα self tests»

Παράλληλα, οι εκπρόσωποι της ΟΛΜΕ κατήγγειλαν ως «διχαστικό» το μέτρο να πληρώνουν οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί τα self tests από την τσέπη τους.

Η υπουργός Παιδείας απάντησε ότι αυτή είναι η πολιτική της κυβέρνησης και ότι αποτελεί προσωπική επιλογή ο μη εμβολιασμός κατά του κορονοϊού.

Κεραμέως σε εκπαιδευτικούς: «Ακούω τα αιτήματά σας, αλλά οι αποφάσεις έχουν ληφθεί»

Μεταξύ άλλων οι εκπρόσωποι της ΟΛΜΕ κάλεσαν, σύμφωνα με πληροφορίες του alfavita.gr, τη Νίκη Κεραμέως να λάβει μια πολιτική απόφαση και να προχωρήσει σε αναστολή εφαρμογής σειράς μέτρων στο χώρο της εκπαίδευσης, όπως η αξιολόγηση και η τράπεζα θεμάτων.

Παρολαυτά η υπουργός Παιδείας απάντησε ότι ακούει μεν τα αιτήματα αυτά, όμως το υπουργείο δεν πρόκειται να προχωρήσει σε κάποια περαιτέρω ενέργεια, καθώς οι αποφάσεις της κυβέρνησης έχουν ληφθεί.

Τέλος, η κ. Κεραμέως ανέφερε ότι δεν μπορεί να μειωθεί ο χρόνος της δίχρονης υποχρεωτικής παραμονής των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών στον τόπο διορισμού τους, χωρίς να αιτιολογήσει τη θέση αυτή.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το σεμινάριο Ειδικής Αγωγής με το χαμηλότερο κόστος από ΑΕΙ - 50 ευρώ εγγραφή έως 29-9

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: Ύλη, Προετοιμασία, Ειδικότητες, παλιά θέματα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ για ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ - με μόνο 65 ευρώ εγγραφή

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

amfitheatro-aei-foitites2
Να επανεξεταστεί η ένταξη των Τμημάτων ΔΕΤ και στο 2ο επιστημονικό πεδίο
Η έλλειψη σε επιστήμονες Τεχνολογίας και Πληροφορικής στην Ελλάδα και οι κενές θέσεις στα Τμήματα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας
Να επανεξεταστεί η ένταξη των Τμημάτων ΔΕΤ και στο 2ο επιστημονικό πεδίο