Εμβολιασμοί εκπαιδευτικών: Πόσοι έχουν κάνει το εμβόλιο
George Vitsaras / SOOC
«Το πρωτόκολλο στα σχολεία λειτουργεί. Ανοίγουμε κανονικά τη Δευτέρα. Οι αποφάσεις έχουν ληφθεί», σημείωσε η Νίκη Κεραμέως προς τους εκπροσώπους της ΟΛΜΕ, σύμφωνα με πληροφορίες του alfavita.gr - «Προσπαθούμε για μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών το 2022»

«Το πρωτόκολλο στα σχολεία λειτουργεί. Ανοίγουμε κανονικά και με ασφάλεια τη Δευτέρα. Οι αποφάσεις έχουν ληφθεί». Με αυτές τις φράσεις συνοψίζεται η τοποθέτηση της Νίκης Κεραμέως κατά τη συνάντησή της με τους εκπροσώπους της ΟΛΜΕ στο υπουργείο Παιδείας, το απόγευμα της Τετάρτης. Ανέφερε δε ότι γίνεται προσπάθεια για την πραγματοποίηση μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών το 2022.

Σύμφωνα με πληροφορίες του alfavita.gr, οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας έθεσαν σειρά ζητημάτων προς την υπουργό Παιδείας, ενώ κατέδειξαν το γεγονός ότι κλήθηκαν σε μια απλή ενημέρωση «κατόπιν εορτής», αφού ανακοινώθηκε η επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων τη Δευτέρα, χωρίς να προηγηθεί καμία συζήτηση.

«Το πρωτόκολλο λειτουργεί - Τα μέτρα τηρούνται»

Όπως δήλωσε η κ. Κεραμέως στους εκπροσώπους της ΟΛΜΕ, τα πρωτόκολλα στα σχολεία λειτουργούν πολύ καλά, ενώ οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές τηρούν τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό, όπως χρήση μάσκας κλπ. Παράλληλα, με το αυξημένο testing , κατά την υπουργό Παιδείας, αυξάνεται ακόμα περισσότερο η ασφάλεια.

Η Νίκη Κεραμέως ανέφερε ακόμα ότι δεν υπάρχει λόγος για παράταση του ανοίγματος των σχολείων κατά μία εβδομάδα ή και περισσότερο, παρόλο που το τελευταίο διάστημα τα κρούσματα κορονοϊού έχουν εκτοξευτεί, ακόμα και στην ηλικιακή ομάδα των 4-18 ετών. Άλλωστε, σύμφωνα με την υπουργό, τα σχολεία ανοίγουν κανονικά σε όλες τις χώρες της Ευρώπης.

Επισήμανε ότι υπάρχει ικανοποίηση από την έως τώρα λειτουργία των υγειονομικών πρωτοκόλλων, ενώ υπερθεμάτισε γύρω από το αυξημένο testing σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, αναφέροντας συγκεκριμένα ότι έως τώρα το 84% των κρουσμάτων κορονοϊού σε μαθητές αποκαλύφθηκε μέσω των self tests, κάτι που σημαίνει ότι το μέτρο λειτουργεί και ότι οι γονείς προβαίνουν σε αυτοδιαγνωστικό έλεγχο των παιδιών τους.

Στον αντίποδα, όπως υπογραμμίζουν εκπαιδευτικοί στο alfavita.gr, «το 50%+1 που ακολουθείται στα σχολεία είναι προβληματικό και χωρίς λογική». «Θα πιάσουμε γρήγορα αυτό το ποσοστό», σημειώνουν χαρακτηριστικά.

«Διχαστικό μέτρο να πληρώνουν οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί τα self tests»

Παράλληλα, οι εκπρόσωποι της ΟΛΜΕ κατήγγειλαν ως «διχαστικό» το μέτρο να πληρώνουν οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί τα self tests από την τσέπη τους.

Η υπουργός Παιδείας απάντησε ότι αυτή είναι η πολιτική της κυβέρνησης και ότι αποτελεί προσωπική επιλογή ο μη εμβολιασμός κατά του κορονοϊού.

Κεραμέως σε εκπαιδευτικούς: «Ακούω τα αιτήματά σας, αλλά οι αποφάσεις έχουν ληφθεί»

Μεταξύ άλλων οι εκπρόσωποι της ΟΛΜΕ κάλεσαν, σύμφωνα με πληροφορίες του alfavita.gr, τη Νίκη Κεραμέως να λάβει μια πολιτική απόφαση και να προχωρήσει σε αναστολή εφαρμογής σειράς μέτρων στο χώρο της εκπαίδευσης, όπως η αξιολόγηση και η τράπεζα θεμάτων.

Παρολαυτά η υπουργός Παιδείας απάντησε ότι ακούει μεν τα αιτήματα αυτά, όμως το υπουργείο δεν πρόκειται να προχωρήσει σε κάποια περαιτέρω ενέργεια, καθώς οι αποφάσεις της κυβέρνησης έχουν ληφθεί.

Τέλος, η κ. Κεραμέως ανέφερε ότι δεν μπορεί να μειωθεί ο χρόνος της δίχρονης υποχρεωτικής παραμονής των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών στον τόπο διορισμού τους, χωρίς να αιτιολογήσει τη θέση αυτή.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι σημαίνει «επιτερπής»

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekdromi.jpg
«Επικίνδυνη αποστολή» οι σχολικές εκδρομές για τους καθηγητές που συνοδεύουν
Οι καταστάσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι εκπαιδευτικοί είναι δύσκολες. Κανείς δεν τους καλύπτει, η ευθύνη είναι όλη δική τους.
«Επικίνδυνη αποστολή» οι σχολικές εκδρομές για τους καθηγητές που συνοδεύουν
panelladikes 2023
Πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία
Πανελλήνιες - πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία από τον Όμιλο Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ
Πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία
ypaith3.jpg
Υπουργείο Παιδείας: Eπανεξετάζουν τις εξαγγελίες περί μη εγγραφής μαθητών στα σχολεία αν οι γονείς δεν υπογράψουν τα καταστατικά...
Τώρα κατάλαβαν ότι η φοίτηση στην υποχρεωτική εκπαίδευση είναι...υποχρεωτική και δεν μπορεί να μην εγγραφεί σε σχολείο μαθητής μέχρι το Γυμνάσιο...
Υπουργείο Παιδείας: Eπανεξετάζουν τις εξαγγελίες περί μη εγγραφής μαθητών στα σχολεία αν οι γονείς δεν υπογράψουν τα καταστατικά...