erasmus
Το εσπερινό Γενικό Λύκειο Αιγάλεω στην Πορτογαλία για το Erasmus+

Το εσπερινό Γενικό Λύκειο Αιγάλεω, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού εκπαιδευτικού προγράμματος Erasmus+ /Δράση ΚΑ229 / School Exchange Partnerships, με τίτλο  “Respect environment and cherish thyself”  (R.E.A.C.T), στο οποίο συμμετέχει ως εταίρος, πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στην πόλη Povoa de Varzim της Πορτογαλίας.

Το «R.E.A.C.T» είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχουν σχολεία από Πορτογαλία, Ελλάδα, Ρουμανία, Πολωνία και Τουρκία και συντονίζεται από το σχολείο της Πολωνίας

Το Εσπερινό Γενικό Λύκειο Αιγάλεω,  ευχαριστεί θερμά όλους όσοι βοήθησαν στην υλοποίηση αυτού του δύσκολου εγχειρήματος και είναι έτοιμο να συνεχίσει το Ευρωπαϊκό του ταξίδι, στα πλαίσια του προγράμματος «Respect environment and cherish thyself», με επόμενο σταθμό την πόλη Tokat της Τουρκίας στις 14 Μαρτίου 2022.

erasmus
erasmus

Αναλυτικά:

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕ : ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ - ERASMUS+

Το Εσπερινό Γενικό Λύκειο Αιγάλεω στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού εκπαιδευτικού προγράμματος Erasmus+ /Δράση ΚΑ229 / School Exchange Partnerships, με τίτλο  “Respect environment and cherish thyself”  (R.E.A.C.T), στο οποίο συμμετέχει ως εταίρος, πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στην πόλη Povoa de Varzim της Πορτογαλίας  από 28 Νοεμβρίου  έως 4 Δεκεμβρίου 2021. 

Το «R.E.A.C.T» είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχουν σχολεία από 5 ευρωπαϊκές χώρες (Πορτογαλία, Ελλάδα, Ρουμανία, Πολωνία και Τουρκία) και συντονίζεται από το σχολείο της Πολωνίας. Στους στόχους του προγράμματος περιλαμβάνονται:

 -η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και κλιματικής αλλαγής
- η προώθηση ενός πιο υγιεινού τρόπου διαβίωσης αλλά και η διακοπή επιβλαβών για την υγειά συνηθειών όπως το κάπνισμα και
-η ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων στους τομείς της ομαδικής εργασίας, της πρωτοβουλίας και της ενεργού συμμετοχής του πολίτη αλλά και η βελτίωση των γλωσσικών δεξιοτήτων των μαθητών 
Στη συνάντηση, με θέμα «Energy Saving and Reducing Water Pollution», που διοργάνωσε με επιτυχία το σχολείο Escola Secondaria de Rocha Peixoto της Πορτογαλίας, συμμετείχαν πέντε μαθητές και δύο εκπαιδευτικοί του σχολείου μας ( Κουνδουράκη Ευτυχία και Ευαγγέλου Χαρίλαος )και κατά τη διάρκεια της είχαν την ευκαιρία να: 
-συμμετέχουν σε παρουσιάσεις και ομιλίες σχετικές με το θέμα
-επισκεφτούν εικαστικές εκθέσεις αλλά και το ενυδρείο Sea Life στο Πόρτο
-ξεναγηθούν σε εργοστάσιο παραγωγής αιολικής ενέργειας
-πάρουν μέρος σε workshops και σε δραστηριότητες καταιγισμού ιδεών πάνω σε θέματα εξοικονόμησης ενέργειας
-παρακολουθήσουν σεμινάριο σχετικό με την εκπαιδευτική πλατφόρμα etwinning
-να επισκεφτούν τις πόλεις Porto, Vianna do Castello και Braga.

Η διοργάνωση στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία και οι στόχοι της δραστηριότητας εκπληρώθηκαν στο ακέραιο. Το κλίμα μεταξύ των συμμετεχόντων ήταν θερμό και φιλικό. Οι μαθητές μας δήλωσαν ενθουσιασμένοι  από τις δραστηριότητες, τις επισκέψεις και τις ξεναγήσεις αλλά και από το γεγονός ότι τους δόθηκε η ευκαιρία να πάρουν μέρος σε ένα διαδραστικό, συνεργατικό και πολυπολιτισμικό περιβάλλον μάθησης με πολλαπλά οφέλη.
Η εμπειρία για τους μαθητές όλων των συμμετεχόντων σχολείων ήταν ιδιαίτερα σημαντική, αφού γνώρισαν την κουλτούρα και τον πολιτισμό της φιλοξενούμενης χώρας και περιοχής, αντάλλαξαν εμπειρίες, απόψεις, ιδέες και προβληματισμούς σχετικά με το θέμα του project.

Το Εσπερινό Γενικό Λύκειο Αιγάλεω  ευχαριστεί θερμά όλους όσοι βοήθησαν στην υλοποίηση αυτού του δύσκολου εγχειρήματος και είναι έτοιμο να συνεχίσει το Ευρωπαϊκό του ταξίδι, στα πλαίσια του προγράμματος «Respect environment and cherish thyself», με επόμενο σταθμό την πόλη Tokat της Τουρκίας στις 14 Μαρτίου 2022.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ερωτήσεις και απαντήσεις για το Γραπτό Διαγωνισμό ΑΣΕΠ

ΌΛΑ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΔΕΚΤΑ στο Πανελλήνιο Γραπτό Διαγωνισμό ΑΣΕΠ - Αιτήσεις Εδώ

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Τραγωδία στην Πρέβεζα: 87χρονη βρέθηκε νεκρή σε δεξαμενή του σπιτιού της
Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις που υπάρχουν η ηλικιωμένη γυναίκα που αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, φαίνεται ότι έβαλε η ίδια τέλος στη ζωής
Τραγωδία στην Πρέβεζα: 87χρονη βρέθηκε νεκρή σε δεξαμενή του σπιτιού της
Υπουργείο Παιδείας
Προσφυγή Κεραμέως: Παράνομη έβγαλε σήμερα την απεργία της ΑΔΕΔΥ το δικαστήριο
Με αποφάσεις δικαστηρίων το υπουργείο Παιδείας επιχειρεί να σφραγίσει το στόμα των εκπαιδευτικών - Αντιδράσεις των εκπαιδευτικών
Προσφυγή Κεραμέως: Παράνομη έβγαλε σήμερα την απεργία της ΑΔΕΔΥ το δικαστήριο