Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
5ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου
Στο πρόγραμμα ERASMUS+ συμμετείχαν 15 μαθητές της τρίτης τάξης του 5ου Επαγγελματικού Λυκείου Ηρακλείου από τον τομέα της Γεωπονίας

Το 5ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου υλοποίησε το πέμπτο κατά σειρά Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS+ στο Μάριμπορ της Σλοβενίας, ένα πρόγραμμα που έφθασε στο τέλος του ύστερα από καθυστέρηση δύο χρόνων λόγω Covid-19. Το πρόγραμμα έληξε με μεγάλη επιτυχία λόγω του συνολικού εμβολιασμού όλων των συμμετεχόντων.

Το πρόγραμμα στο οποίο συμμετείχαν 15 μαθητές της τρίτης τάξης του 5ου Επαγγελματικού Λυκείου, οι οποίοι ανήκουν στον τομέα  Γεωπονίας, έχει τίτλο: «Ψηφιακές δεξιότητες και διαδραστικά ηλεκτρονικά μέσα ως εργαλεία ανάπτυξης της σύγχρονης , βιώσιμης νεανικής επιχειρηματικότητας, με σκοπό την μείωση του κινδύνου του κοινωνικού και οικονομικού αποκλεισμού των νέων από την αγορά εργασίας».

Επειδή η ανεργία των νέων αποτελεί σοβαρό πρόβλημα τόσο στις ανεπτυγμένες όσο και στις αναπτυσσόμενες χώρες και αποτελεί τον κυρίαρχο λόγο κοινωνικού αποκλεισμού και φτώχειας, από αυτή την άποψη, ο γενικός στόχος της δράσης είναι να ανακουφίσει την ανεργία των νέων και την περιθωριοποίηση της νεολαίας με λιγότερες ευκαιρίες στην Ευρώπη ενισχύοντας τη συνεργασία και την ανταλλαγή ορθών πρακτικών για την προώθηση της επιχειρηματικότητας των νέων από οικονομική και περιβαλλοντική άποψη.

5ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου

Η "SiMO Experience" ανέλαβε την κατάρτιση ως εταίρος υποδοχής, ενώ η διάρκεια κινητικότητας ήταν δεκαπέντε 15 ημέρες. Η κατάρτιση έλαβε χώρα στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο του Μάριμπορ και σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα με αντικείμενο τον πρωτογενή τομέα της γεωργίας, με ψηφιακές λειτουργίες.

Οι καθηγήτριες οι οποίες προετοίμασαν και υλοποίησαν το πρόγραμμα ήταν η κα. Κουφοπούλου Ανδριανή και η κα. Δερμιτζάκη Καλλίοπη. Η υλοποίηση αυτού του προγράμματος, πιστεύεται ότι θα ωφελήσει τους καταρτιζόμενους ,την τοπική, την ευρύτερη κοινωνία και όλους τους εμπλεκόμενους.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέες Προσλήψεις στο Ίδρυμα Ωνάση και στην στέγη Γραμμάτων και τεχνών

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

ΑΣΕΠ
ΑΣΕΠ: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για 1.500 μόνιμες θέσεις σε Δημόσιο, ΕΣΥ και ΑΑΔΕ
Πότε θα γίνει ο γραπτός διαγωνισμός για τις προσλήψεις σε Δημόσιο, ΕΣΥ και ΑΑΔΕ- Όσα δήλωσε ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ
ΑΣΕΠ: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για 1.500 μόνιμες θέσεις σε Δημόσιο, ΕΣΥ και ΑΑΔΕ
koronoios-emvolio
Κορονοϊός: Όσοι νόσησαν μπορεί να ξανακολλήσουν σε τρεις μήνες
Τα εμβόλια συνεχίζουν να είναι αποτελεσματικά ως προς τον κίνδυνο για νοσηλεία ή θάνατο, ακόμα και απέναντι στην μετάλλαξη Όμικρον, δήλωσε ο Γκίκας...
Κορονοϊός: Όσοι νόσησαν μπορεί να ξανακολλήσουν σε τρεις μήνες