Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης - ΑΠΘ
Ζητούν την άμεση απόσυρση της εγκυκλίου του Υφυπουργού Παιδείας και πρόνοια για τη συμμετοχή στην εκπαιδευτική διαδικασία με υβριδικό τρόπο καθηγητών και φοιτητών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες

Αρχίζουν να αντιδρούν και οι πανεπιστημιακοί για την επιλογή του Υπουργείου Παιδείας να γίνονται μαθήματα σε αμφιθέατρα με μέγιστη πληρότητα. Ο ενιαίος σύλλογος διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού (ΕΣΔΕΠ) του ΑΠΘ, αποφάσισε 4ωρη στάση εργασίας την τετάρτη, ζητώντας την αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων αιθουσών διδασκαλίας εντός του ΑΠΘ και την επίταξη όλων των αποδεδειγμένα διαθέσιμων συνεδριακών αιθουσών και ειδικά διαμορφωμένων περιπτέρων της ΔΕΘ, προκειμένου να διεξαχθούν τα μαθήματα και οι εξετάσεις σε συνθήκες στοιχειώδους υγειονομικής ασφάλειας, τη λειτουργία μόνιμου κλιμακίου του ΕΟΔΥ εντός του πανεπιστημιακού campus, κα/

Η ανακοίνωση

Στη συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΣΔΕΠ στις 29/11/2021, το ΔΣ αποφάσισε 4-ωρη στάση εργασίας (9 π.μ. - 1 μ.μ.) την Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου, και μαζική παράσταση στην Πρυτανεία του ΑΠΘ στις 11 π.μ.  για επίδοση των σχετικών αποφάσεων του ΕΣΔΕΠ.

Η συμμετοχή όλων μας, καθώς και η ενεργή συμβολή μας στην κινητοποίηση όσο το δυνατόν περισσότερων συναδέλφων μας, εκτός από αναγκαία θα είναι καθοριστική για την ευόδωση των προσπαθειών για:

• την κατάργηση της ΚΥΑ σχετικά με την λειτουργία των ΑΕΙ σε συνθήκες μέγιστης δυνατής πληρότητας,

• την άμεση απόσυρση της εγκυκλίου του Υφυπουργού Παιδείας και πρόνοια για τη συμμετοχή στην εκπαιδευτική διαδικασία με υβριδικό τρόπο καθηγητών και φοιτητών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες,

• την αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων αιθουσών διδασκαλίας εντός του ΑΠΘ και την επίταξη όλων των αποδεδειγμένα διαθέσιμων συνεδριακών αιθουσών και ειδικά διαμορφωμένων περιπτέρων της ΔΕΘ, προκειμένου να διεξαχθούν τα μαθήματα και οι εξετάσεις σε συνθήκες στοιχειώδους υγειονομικής ασφάλειας,

• τη λειτουργία μόνιμου κλιμακίου του ΕΟΔΥ εντός του πανεπιστημιακού campus για τη διενέργεια δωρεάν διαγνωστικών ελέγχων και την ιχνηλάτηση στο σύνολο της πανεπιστημιακής (εμβολιασμένους και μη),

• τη λειτουργία κινητού εμβολιαστικού κέντρου εντός του πανεπιστημιακού campus για την επιτάχυνση και διευκόλυνση του εμβολιασμού (νέοι εμβολιασμοί και επαναληπτικές δόσεις) της πανεπιστημιακής κοινότητας,

• τη στελέχωση των ιατρείων του πανεπιστημίου για την παρακολούθηση των νοσούντων, την παροχή οδηγιών στις επαφές τους και τη στοχευμένη / προσωποποιημένη ενημέρωση των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας για τους εμβολιασμούς,

καλώντας το Υπουργείο Παιδείας και τις Πρυτανικές Αρχές να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την εκρηκτική επιδημιολογική κατάσταση στο ΑΠΘ, στα ΑΕΙ της χώρας, και ευρύτερα στην κοινότητα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Νέες Προσλήψεις στο Ίδρυμα Ωνάση και στην στέγη Γραμμάτων και τεχνών

Γεωργία - Βιασμός: Συγκλονίζουν οι φωτογραφίες με τις μελανιές στο σώμα της (εικόνες)

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα