syrigos
«Σε καμία περίπτωση, η παροχή του διδακτικού έργου δεν δύναται να διεξαχθεί με μεθόδους εξ αποστάσεως εκπαίδευσης λόγω νόσησης του διδακτικού προσωπικού»

Ο υφυπουργός Παιδείας αρμόδιος για τα θέματα ανώτατης εκπαίδευσης Άγγελος Συρίγος, ενημερώνει τις Πρυτανικές Αρχές των ΑΕΙ ότι η εξ αποστάσεως διδασκαλία είναι παράνομη και ότι όπου υλοποιήθηκε δεν θα συνυπολογιστεί στις 13 απαιτούμενες εβδομάδες διδασκαλίας ενός μαθήματος για κάθε εξάμηνο, κάτι το οποίο σημαίνει ότι η τυχόν εξέταση στο μάθημα καθίσταται άκυρη και ο βαθμός δεν υπολογίζεται για την απονομή του τίτλου σπουδών.

Δείτε αναλυτικά την εγκύκλιο

Ο Άγγελος Συρίγος, ξεκαθαρίζει ότι οι διαδικασίες γίνονται αποκλειστικά με τη διά ζώσης εκπαίδευση με μοναδική εξαίρεση τα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών που έχουν οργανωθεί βάσει μεθόδων εξ αποστάσεως εκπαίδευσης «υπό την προϋπόθεση ότι η εν λόγω δυνατότητα προβλέπεται στην απόφαση ίδρυσης και τον εγκεκριμένο Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας του Π.Μ.Σ.».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μπουλινγκ
Σκηνές βίας στα σχολεία των Χανίων: «Είναι πολύ λυπηρό» - Εκπαιδευτικοί προειδοποιούν για σκληρότερα φαινόμενα
Ανησυχία μετά την επίθεση σε καθηγητή: «Παιδιά των πολλαπλών κρίσεων»
Σκηνές βίας στα σχολεία των Χανίων: «Είναι πολύ λυπηρό» - Εκπαιδευτικοί προειδοποιούν για σκληρότερα φαινόμενα
Τσικνοπέμπτη, σουβλάκια
Τσικνοπέμπτη 2026: Τι συμβαίνει σήμερα στα σχολεία – Το «θρίλερ» με ψησταριές και άτυπη ημιαργία
Πώς γιορτάζουν την Τσικνοπέμπτη 2026 τα σχολεία -Τι επιτρέπεται και τι όχι σε Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα
Τσικνοπέμπτη 2026: Τι συμβαίνει σήμερα στα σχολεία – Το «θρίλερ» με ψησταριές και άτυπη ημιαργία