Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
tsipras oiele
«Ανεξέλεγκτοι οι χώροι ιδιωτικής εκπαίδευσης με την ανοχή της κυβέρνησης», τόνισαν εκπρόσωποι της ΟΙΕΛΕ κατά τη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα - «Τέθηκε το ζήτημα της υπερεντατικοποίησης της εργασίας με την αφορμή της τηλεκπαίδευσης»

«Ανεξέλεγκτοι οι χώροι ιδιωτικής εκπαίδευσης με την ανοχή της κυβέρνησης, σαρώνουν οι επιπτώσεις της πανδημίας και της εργοδοτικής αυθαιρεσίας». Αυτό σημείωσαν εκπρόσωποι της ΟΙΕΛΕ κατά τη συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα.

Οι εκπρόσωποι των ιδιωτικών εκπαιδευτικών «περιέγραψαν μεταξύ άλλων τις μεγάλες δυσκολίες και προκλήσεις που δημιούργησε η πανδημία αλλά και η κυβερνητική ολιγωρία και οι σκοπιμότητες στο χώρο της εκπαίδευσης, παρατηρώντας πως η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου νομοθετούσε κατ’ εντολήν επιχειρηματικών κύκλων»

Ακόμα, «τέθηκε το ζήτημα της υπερεντατικοποίησης της εργασίας με την αφορμή της τηλεκπαίδευσης, τα φαινόμενα εργασιακού burn out των ιδιωτικών εκπαιδευτικών και της στασιμότητας των αμοιβών τους την ώρα που στα ιδιωτικά σχολεία παρατηρείται έκρηξη εγγραφών και κερδών. Περιεγράφη ακόμη η κατάσταση πλήρους ανομίας, την περίοδο του lockdown, σε Φροντιστήρια και σε Κέντρα Ξένων Γλωσσών όπου κυριάρχησαν οι εικονικές αναστολές σύμβασης, ώστε οι ιδιοκτήτες να μην πληρώνουν εκπαιδευτικούς, να μην καταβάλλουν εισφορές και ταυτόχρονα να εισπράττουν δίδακτρα και κρατικές επιδοτήσεις».

Στη σχετική ενημέρωση, η ΟΙΕΛΕ αναφέρει:

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, μετά από πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η συνάντηση αντιπροσωπείας του ΔΣ της ΟΙΕΛΕ με τον Πρόεδρο του κόμματος Αλέξη Τσίπρα. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι πρώην Υπουργοί Παιδείας κ.κ. Φίλης και Γαβρόγλου, η πρώην Υφυπουργός κ. Τζούφη και ο συντονιστής του Τομέα Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Παπασταμόπουλος.

Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας αναφέρθηκαν εισαγωγικά στους αγώνες όλων των εκπαιδευτικών συλλογικοτήτων απέναντι στην νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης που αποσκοπεί στην εμπορευματοποίηση της Παιδείας και στην διόγκωση των ανισοτήτων. Περιέγραψαν τις μεγάλες δυσκολίες και προκλήσεις που δημιούργησε η πανδημία αλλά και η κυβερνητική ολιγωρία και οι σκοπιμότητες στο χώρο της εκπαίδευσης, παρατηρώντας πως η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου νομοθετούσε κατ’ εντολήν επιχειρηματικών κύκλων. 

Αναφέρθηκαν στη συστηματική εργασία που η ΟΙΕΛΕ κάνει στο κομμάτι της συνδικαλιστικής και επιστημονικής τεκμηρίωσης των θέσεών της με την αρωγή του ΚΑΝΕΠ της ΓΣΕΕ και στη δικαίωση της Ομοσπονδίας για την προσφυγή της στην Αρχή Προστασίας  Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα που αποτέλεσε ράπισμα για το Υπουργείο Παιδείας. Παρουσίασαν τις προτάσεις της ΟΙΕΛΕ για το υγειονομικό πρωτόκολλο που θα έπρεπε να εφαρμοστεί λαμβάνοντας υπόψη τις ειδικές συνθήκες στα ιδιωτικά σχολεία (μεγάλος αριθμός μαθητών ανά τάξη, σχολικά λεωφορεία), τις δραματικές συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στα Φροντιστήρια και στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών και το μεγάλο πρόβλημα με τα Κέντρα Μελέτης που είναι ένας εντελώς αρρύθμιστος χώρος, έξω από κάθε κρατική εποπτεία. 

Τέθηκε επίσης το ζήτημα της υπερεντατικοποίησης της εργασίας με την αφορμή της τηλεκπαίδευσης, τα φαινόμενα εργασιακού burn out των ιδιωτικών εκπαιδευτικών και της στασιμότητας των αμοιβών τους την ώρα που στα ιδιωτικά σχολεία παρατηρείται έκρηξη εγγραφών και κερδών. Περιεγράφη ακόμη η κατάσταση πλήρους ανομίας, την περίοδο του lockdown, σε Φροντιστήρια και σε Κέντρα Ξένων Γλωσσών όπου κυριάρχησαν οι εικονικές αναστολές σύμβασης, ώστε οι ιδιοκτήτες να μην πληρώνουν εκπαιδευτικούς, να μην καταβάλλουν εισφορές και ταυτόχρονα να εισπράττουν δίδακτρα και κρατικές επιδοτήσεις. 

Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας ζήτησαν από τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να επαναλάβει τη δέσμευσή του για την ψήφιση νόμου για το χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης μετά από πλατύ κοινωνικό διάλογο που θα διασφαλίσει συνθήκες νομιμότητας και διασφάλισης του δημόσιου συμφέροντος, εναρμονισμένου με τις σύγχρονες απαιτήσεις για την εκπαίδευση. Πρόσθεσαν ότι η ΟΙΕΛΕ δίδει ιδιαίτερη έμφαση στην επιστημονική επεξεργασία των θέσεών της, όπως έπραξε με το θέμα της πανδημία και με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής που έδωσε αφορμή για την Πρωτοβουλία για την Παιδεία με συμμάχους 45 Εργατικά Κέντρα από όλη την Ελλάδα. Προανήγγειλαν την διενέργεια πολλών εκδηλώσεων επιμορφωτικού χαρακτήρα, την εκπόνηση ερευνητικών εργασιών για κρίσιμα εκπαιδευτικά ζητήματα (όπως για παράδειγμα για το ζήτημα της αξιολόγησης όπου θα επιδιωχθεί η συνεργασία και με τις άλλες εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες) και ανέφεραν την πρόσφατη πρωτοβουλία ΟΙΕΛΕ-ΚΑΝΕΠ για την επιμόρφωση 25 ιδιωτικών εκπαιδευτικών στο CERN και την έναρξη λειτουργίας Επιτροπών στην Ομοσπονδία για την αξιολόγηση των Προγραμμάτων Σπουδών, που εξήγγειλε πρόσφατα η Κυβέρνηση.

O Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από τη μεριά του δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν πράττει τίποτε για να ανακόψει το κύμα της πανδημίας, αντιθέτως αφήνει απροστάτευτο το κοινωνικό σύνολο με ακατανόητα μέτρα, όπως το 50%+1 στις σχολικές τάξεις. Συνεχάρη την ΟΙΕΛΕ για την προσφυγή της στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων που δεν ανέδειξε απλώς την τεράστια διαρροή προσωπικών δεδομένων αλλά ταυτόχρονα αποκάλυψε το μέγα ζήτημα με τη σύμβαση της Cisco που επέτρεψε σε μια εταιρεία να κάνει χρήση δεδομένων εκατομμυρίων εκπαιδευτικών και μαθητών ενδεχομένως και για εμπορική χρήση. Τόνισε ότι σε καμιά χώρα της Ε.Ε. δεν θα μπορούσε Υπουργός Παιδείας να σταθεί μετά από ένα τέτοιου μεγέθους σκάνδαλο. Επίσης, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η πανδημία πράγματι έδωσε τη δυνατότητα για υπερκέρδη και εργασιακή εκμετάλλευση των εκπαιδευτικών και συμπλήρωσε ότι οι χώροι ιδιωτικής εκπαίδευσης είναι, ελέω κυβερνητικής πολιτικής, ανοχύρωτοι και εστίες ασυδοσίας.

Ολοκλήρωσε, λέγοντας ότι θα πρέπει η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ΟΙΕΛΕ να είναι στενή για την κατά το δυνατόν καλύτερη αντιμετώπιση των ζητημάτων που προκύπτουν για το χώρο της Παιδείας και ειδικότερα της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κακοκαιρία: Τραυματίστηκε εκπαιδευτικός στο Μαρούσι

Μαρουσάκης-χιόνια: «Την Τρίτη θα ξυπνήσουμε και θα τρίβουμε τα μάτια μας»

Καμία υποχρεωτικότητα για τη τηλεκπαίδευση

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

teacher 1280
Τοπική Πρόσκληση ΕΕΠ-ΕΒΠ: Απαντήσεις σε τρία βασικά ερωτήματα
Ποιους αφορά η Τοπική Πρόσκληση πρόσληψης αναπληρωτών ΕΕΠ–ΕΒΠ; Τι γίνεται με την προϋπηρεσία; Τι γίνεται με τη διαδικασία και τις θέσεις
Τοπική Πρόσκληση ΕΕΠ-ΕΒΠ: Απαντήσεις σε τρία βασικά ερωτήματα