ΟΙΕΛΕ για τηλεκπαίδευση: Eίχαμε τη μεγαλύτερη διαρροή προσωπικών δεδομένων στην ιστορία της ΕΕ
ΟΙΕΛΕ σε Αλ. Τσίπρα: Δεν έχουν ληφθεί μέτρα προστασίας από τη διασπορά και στην ιδιωτική εκπαίδευση

Την έντονη αντίδρασή του για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται η πανδημία στα σχολεία, εξέφρασε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξη Τσίπρα, ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ), Αλέκος Γούλας, στη συνάντηση που είχαν σήμερα στα γραφεία του κόμματος.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, «είχαμε να αντιμετωπίσουμε τα τελευταία αυτά χρόνια ουσιαστικά δύο ιούς, τον ιό της πανδημίας αλλά και τον ιό της εμπορευματοποίησης της εκπαίδευσης». «Από τη μία η πανδημία αντιμετωπίζεται, όπως ξέρετε, με ανοιχτά παράθυρα και με συμπτύξεις τμημάτων, κάτι που μας βρίσκει ριζικά αντίθετους», είπε, προσθέτοντας πώς είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται και στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Ο γενικός γραμματέας της ΟΙΕΛΕ, Γιώργος Χριστόπουλος, τόνισε ότι «μπορεί η ομοσπονδία να είναι μικρή, αλλά από εμάς ξεκίνησε ένα σημαντικό ξήλωμα, το ξήλωμα του σχολείου big brother, το ξήλωμα του σχολείου παρακολούθησης των εκπαιδευτικών και της εκπαιδευτικής πράξης με την προσφυγή μας στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων, η οποία έδωσε ένα ηχηρό ράπισμα στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και απέδειξε ότι δεν έχουμε μόνο τη μεγαλύτερη στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης διαρροή προσωπικών δεδομένων». «Αλλά ταυτόχρονα και μία προσπάθεια φρονηματισμού εκπαιδευτικών και μαθητών».

Ο κ. Χριστόπουλος, επισήμανε ότι δεν έχουν ληφθεί μέτρα προστασίας από τη διασπορά και στην ιδιωτική εκπαίδευση, καθώς όπως τόνισε, «είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις των ιδιωτικών σχολείων, ιδιαίτερα στα μεγάλα αστικά κέντρα, που έχουν λιγότερα από 28 παιδιά» και έκανε ειδική αναφορά και στο ζήτημα του συνωστισμού των μαθητών στα σχολικά λεωφορεία.

Τέλος, αναφέρθηκε και ένα ζήτημα που προέκυψε έμμεσα από την πανδημία, την υπερεντατικοποίηση της εργασίας και στα δημόσια αλλά κυρίως στα ιδιωτικά σχολεία, τα φροντιστήρια και τα κέντρα ξένων γλωσσών, χωρίς φυσικά να ακολουθηθεί από αντίστοιχη αύξηση στους μισθούς πληρωμές των υπερωριών κλπ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΣΟΚ στην Καλλιθέα: Καθηγήτρια Γυμνασίου συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών σε μαθητές

Πίνακες εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ: Το «στοίχημα» για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κηδεία του Βασίλη Ρόζου
Το τελευταίο αντίο στον Βασίλη Ρίζο: Συντετριμμένη η Θεανώ Φωτίου στο Α' Νεκροταφείο
Συγγενείς, φίλοι και στελέχη του πολιτικού κόσμου αποχαιρέτησαν τον 48χρονο γιο της Θεανώς Φωτίου (Εικόνες)
Το τελευταίο αντίο στον Βασίλη Ρίζο: Συντετριμμένη η Θεανώ Φωτίου στο Α' Νεκροταφείο
dikastirio.jpg
Υπ. Παιδείας: Πληρώνει αποζημίωση για μη διορισμό εκπαιδευτικού μετά από 14 χρόνια
Εκτέλεση δικαστικής απόφασης από το υπουργείο Παιδείας για την καταβολή αποζημίωσης λόγω ηθικής βλάβης
Υπ. Παιδείας: Πληρώνει αποζημίωση για μη διορισμό εκπαιδευτικού μετά από 14 χρόνια
Στα κεντρικά του ΟΗΕ 25 Έλληνες μαθητές: Απέσπασαν 5 βραβεία στο διεθνές συνέδριο MUN
Νέα Υόρκη: Στα κεντρικά του ΟΗΕ 25 Έλληνες μαθητές - Απέσπασαν 5 βραβεία σε διεθνές συνέδριο
Στα κεντρικά του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη 25 Έλληνες μαθητές: Απέσπασαν 5 βραβεία στο διεθνές συνέδριο MUN
Νέα Υόρκη: Στα κεντρικά του ΟΗΕ 25 Έλληνες μαθητές - Απέσπασαν 5 βραβεία σε διεθνές συνέδριο
Κυριάκος Μητσοτάκης
Επιστολή Μητσοτάκη: Ζητά πανευρωπαϊκή απαγόρευση στα social media για τους κάτω των 15
Ο Πρωθυπουργός προτείνει 5 μέτρα στην Πρόεδρο της Κομισιόν – Στόχος η θέσπιση «ψηφιακού ορίου ενηλικίωσης» σε όλη την ΕΕ έως το τέλος του 2026
Επιστολή Μητσοτάκη: Ζητά πανευρωπαϊκή απαγόρευση στα social media για τους κάτω των 15