Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
ΟΙΕΛΕ σε Αλ. Τσίπρα: Δεν έχουν ληφθεί μέτρα προστασίας από τη διασπορά και στην ιδιωτική εκπαίδευση

Την έντονη αντίδρασή του για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται η πανδημία στα σχολεία, εξέφρασε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξη Τσίπρα, ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ), Αλέκος Γούλας, στη συνάντηση που είχαν σήμερα στα γραφεία του κόμματος.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, «είχαμε να αντιμετωπίσουμε τα τελευταία αυτά χρόνια ουσιαστικά δύο ιούς, τον ιό της πανδημίας αλλά και τον ιό της εμπορευματοποίησης της εκπαίδευσης». «Από τη μία η πανδημία αντιμετωπίζεται, όπως ξέρετε, με ανοιχτά παράθυρα και με συμπτύξεις τμημάτων, κάτι που μας βρίσκει ριζικά αντίθετους», είπε, προσθέτοντας πώς είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται και στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Ο γενικός γραμματέας της ΟΙΕΛΕ, Γιώργος Χριστόπουλος, τόνισε ότι «μπορεί η ομοσπονδία να είναι μικρή, αλλά από εμάς ξεκίνησε ένα σημαντικό ξήλωμα, το ξήλωμα του σχολείου big brother, το ξήλωμα του σχολείου παρακολούθησης των εκπαιδευτικών και της εκπαιδευτικής πράξης με την προσφυγή μας στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων, η οποία έδωσε ένα ηχηρό ράπισμα στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και απέδειξε ότι δεν έχουμε μόνο τη μεγαλύτερη στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης διαρροή προσωπικών δεδομένων». «Αλλά ταυτόχρονα και μία προσπάθεια φρονηματισμού εκπαιδευτικών και μαθητών».

Ο κ. Χριστόπουλος, επισήμανε ότι δεν έχουν ληφθεί μέτρα προστασίας από τη διασπορά και στην ιδιωτική εκπαίδευση, καθώς όπως τόνισε, «είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις των ιδιωτικών σχολείων, ιδιαίτερα στα μεγάλα αστικά κέντρα, που έχουν λιγότερα από 28 παιδιά» και έκανε ειδική αναφορά και στο ζήτημα του συνωστισμού των μαθητών στα σχολικά λεωφορεία.

Τέλος, αναφέρθηκε και ένα ζήτημα που προέκυψε έμμεσα από την πανδημία, την υπερεντατικοποίηση της εργασίας και στα δημόσια αλλά κυρίως στα ιδιωτικά σχολεία, τα φροντιστήρια και τα κέντρα ξένων γλωσσών, χωρίς φυσικά να ακολουθηθεί από αντίστοιχη αύξηση στους μισθούς πληρωμές των υπερωριών κλπ.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΈΚΤΑΚΤΟ: Γενική αργία την Τρίτη σε δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα

Κακοκαιρία: Τραυματίστηκε εκπαιδευτικός στο Μαρούσι

Μαρουσάκης-χιόνια: «Την Τρίτη θα ξυπνήσουμε και θα τρίβουμε τα μάτια μας»

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

στυλιανίδης
Αλαλούμ με την Τηλεκπαίδευση: Τι θα ισχύσει αύριο για τα σχολεία
Τηλεκπαίδευση ή αργία; Τι θα συμβεί αύριο Τρίτη στα κλειστά σχολεία; Πότε θα μάθουν τι θα κάνουν εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς
Αλαλούμ με την Τηλεκπαίδευση: Τι θα ισχύσει αύριο για τα σχολεία