Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Thumbnail
Τι αναφέρει η Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης για τις παραιτήσεις των μελών της ΔΑΚΕ από το Δ.Σ και τις θέσεις του προέδρου και αντιπροέδρου

Αναλυτική ενημέρωση για τις παραιτήσεις των μελών της ΔΑΚΕ από το Δ.Σ της Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης και τις θέσεις του προέδρου και αντιπροέδρου πραγματοποιεί το σωματείο των εκπαιδευτικών.

«Οι παραιτήσεις γίνονται σε μια κρίσιμη για τον κλάδο συγκυρία, καθώς η μάχη ενάντια στην αξιολόγηση και γενικότερα ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική συνεχίζεται, τις επόμενες μέρες γίνονται Γενικές Συνελεύσεις που θα κρίνουν τη συνέχιση της απεργίας αποχής από τις ΕΛΜΕ και ακολουθεί και Γ.Σ. προέδρων το Σάββατο 27/11», σημειώνει η Ε' ΕΛΜΕ.

«Οι παραιτήσεις γίνονται μετά την καταγγελία που κατατέθηκε εγγράφως στο Δ.Σ για αντικαταστατική συμπεριφορά που έγινε απόφαση του Δ.Σ. και της Γ.Σ. Η διαδικασία της μομφής είναι σε εξέλιξη, όπως ορίζει το καταστατικό. Έγινε ειδική συνεδρίαση του ΔΣ που  έκανε αποδεκτή την καταγγελία και κάλεσε τα μέλη της ΔΑΚΕ να απαντήσουν εγγράφως σε αυτή, σχετικά με τη μη υλοποίηση των αποφάσεων του κλάδου, του Δ.Σ. και των Γ.Σ. κατά της αξιολόγησης. Αρνήθηκαν να το κάνουν και το Δ. Σ. παρέπεμψε την υπόθεση στην Ελεγκτική Επιτροπή η οποία τους καλεί επίσης να απαντήσουν εγγράφως», σημειώνεται ακόμα.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ Ε ΕΛΜΕ-Θ (23/11/2021) ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ Δ.Σ.

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 23/11, τα μέλη της ΔΑΚΕ κατέθεσαν τις παραιτήσεις τους, ο  Χ. Δανδίκας από πρόεδρος και μέλος του Δ.Σ. και ο Γ. Τσοκανάρας, από αντιπρόεδρος και ταμίας του Δ.Σ.

Οι παραιτήσεις γίνονται σε μια κρίσιμη για τον κλάδο συγκυρία, καθώς η μάχη ενάντια στην αξιολόγηση και γενικότερα ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική συνεχίζεται, τις επόμενες μέρες γίνονται Γενικές Συνελεύσεις που θα κρίνουν τη συνέχιση της απεργίας αποχής από τις ΕΛΜΕ και ακολουθεί και Γ.Σ. προέδρων το Σάββατο 27/11. Επίσης η ΕΛΜΕ έχει ήδη αποφασίσει στις 14/12 να γίνουν εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ.

Είναι γνωστό ότι ενώ ο κλάδος δίνει ένα σκληρό αγώνα κατά της αξιολόγησης, η ΔΑΚΕ και οι εκπρόσωποί της στο Δ.Σ. τον υπονόμευσαν εξαρχής, ούτε καν υπέγραψαν την απεργία αποχή,  αλλά και επιδίωξαν το σταμάτημα της απεργίας αποχής.

Οι παραιτήσεις γίνονται μετά την καταγγελία που κατατέθηκε εγγράφως στο Δ.Σ για αντικαταστατική συμπεριφορά που έγινε απόφαση του Δ.Σ. και της Γ.Σ. Η διαδικασία της μομφής είναι σε εξέλιξη, όπως ορίζει το καταστατικό. Έγινε ειδική συνεδρίαση του ΔΣ που  έκανε αποδεκτή την καταγγελία και κάλεσε τα μέλη της ΔΑΚΕ να απαντήσουν εγγράφως σε αυτή, σχετικά με τη μη υλοποίηση των αποφάσεων του κλάδου, του Δ.Σ. και των Γ.Σ. κατά της αξιολόγησης. Αρνήθηκαν να το κάνουν και το Δ. Σ. παρέπεμψε την υπόθεση στην Ελεγκτική Επιτροπή η οποία τους καλεί επίσης να απαντήσουν εγγράφως. 

Τα μέλη της ΔΑΚΕ στο Δ.Σ. έχουν επανειλημμένα καταγγελθεί από το Δ.Σ. όλο το προηγούμενο διάστημα για τη στάση και συμπεριφορά τους, που δυσχεραίνει την λειτουργία του ΔΣ και εμποδίζει την εφαρμογή των αποφάσεων του. Αυτό συνεχίζουν να κάνουν και τώρα με τις παραιτήσεις τους. Όφειλαν να έχουν ήδη παραιτηθεί από τις θέσεις στο προεδρείο, κάτι που κάνουν τώρα παραμονές των εκλογών και με προφανή την αναγκαιότητα ο κλάδος να οργανώσει τους αγώνες του ενάντια στο σύνολο της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης.   

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ θα συνεχίσει τη λειτουργία του με βάση τις αποφάσεις του κλάδου, του Δ.Σ. και των Γ.Σ. Σε επόμενη συνεδρίασή  του  θα συζητήσει και θα πάρει αποφάσεις που θα ενισχύσουν τη δράση του.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μητσοτάκης: Υποχρεωτικός εμβολιασμός και πρόστιμο 100 ευρώ για όποιον δεν τον κάνει

«Βόμβα» για Μετάλλαξη Όμικρον από τον επικεφαλής της Moderna: Λιγότερο αποτελεσματικά τα εμβόλια

Νέες προσλήψεις στο Υπουργείο Πολιτισμού - Πότε γίνονται οι αιτήσεις

ΑΣΕΠ: Βγαίνει η μεγάλη προκήρυξη για 1.477 προσλήψεις σε δήμους - Ποιες προκηρύξεις άνοιξαν αυτές τις μέρες

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιωτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Αυτά είναι τα 9μηνα σεμινάρια που Μοριοδοτούν Εκπαιδευτικούς και ξεκινούν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ με μόνο 25 ευρώ τον μήνα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Πανελλήνιες 2022: Ξεκινούν από 1 Δεκεμβρίου οι αιτήσεις συμμετοχής των υποψηφίων
Αναλυτικά η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων δηλώσεων για τις πανελλαδικές εξετάσεις 2022 - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι
Πανελλήνιες 2022: Ξεκινούν από 1 Δεκεμβρίου οι αιτήσεις συμμετοχής των υποψηφίων
Αξιολόγηση: Κι έρχεται η στιγμή να αποφασίσεις με ποιους θα πας και ποιους θα αφήσεις
"Στις μεγάλες ιστορικές στιγμές, όταν οι άνθρωποι καλούνται να πάρουν τη δύσκολη απόφαση αν θα σταθούν ή όχι από την σωστή πλευρά της ιστορίας, η...
Αξιολόγηση: Κι έρχεται η στιγμή να αποφασίσεις με ποιους θα πας και ποιους θα αφήσεις