Τι αναφέρει η Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης για τις παραιτήσεις των μελών της ΔΑΚΕ από το Δ.Σ και τις θέσεις του προέδρου και αντιπροέδρου

Αναλυτική ενημέρωση για τις παραιτήσεις των μελών της ΔΑΚΕ από το Δ.Σ της Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης και τις θέσεις του προέδρου και αντιπροέδρου πραγματοποιεί το σωματείο των εκπαιδευτικών.

«Οι παραιτήσεις γίνονται σε μια κρίσιμη για τον κλάδο συγκυρία, καθώς η μάχη ενάντια στην αξιολόγηση και γενικότερα ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική συνεχίζεται, τις επόμενες μέρες γίνονται Γενικές Συνελεύσεις που θα κρίνουν τη συνέχιση της απεργίας αποχής από τις ΕΛΜΕ και ακολουθεί και Γ.Σ. προέδρων το Σάββατο 27/11», σημειώνει η Ε' ΕΛΜΕ.

«Οι παραιτήσεις γίνονται μετά την καταγγελία που κατατέθηκε εγγράφως στο Δ.Σ για αντικαταστατική συμπεριφορά που έγινε απόφαση του Δ.Σ. και της Γ.Σ. Η διαδικασία της μομφής είναι σε εξέλιξη, όπως ορίζει το καταστατικό. Έγινε ειδική συνεδρίαση του ΔΣ που  έκανε αποδεκτή την καταγγελία και κάλεσε τα μέλη της ΔΑΚΕ να απαντήσουν εγγράφως σε αυτή, σχετικά με τη μη υλοποίηση των αποφάσεων του κλάδου, του Δ.Σ. και των Γ.Σ. κατά της αξιολόγησης. Αρνήθηκαν να το κάνουν και το Δ. Σ. παρέπεμψε την υπόθεση στην Ελεγκτική Επιτροπή η οποία τους καλεί επίσης να απαντήσουν εγγράφως», σημειώνεται ακόμα.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ Ε ΕΛΜΕ-Θ (23/11/2021) ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ Δ.Σ.

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 23/11, τα μέλη της ΔΑΚΕ κατέθεσαν τις παραιτήσεις τους, ο  Χ. Δανδίκας από πρόεδρος και μέλος του Δ.Σ. και ο Γ. Τσοκανάρας, από αντιπρόεδρος και ταμίας του Δ.Σ.

Οι παραιτήσεις γίνονται σε μια κρίσιμη για τον κλάδο συγκυρία, καθώς η μάχη ενάντια στην αξιολόγηση και γενικότερα ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική συνεχίζεται, τις επόμενες μέρες γίνονται Γενικές Συνελεύσεις που θα κρίνουν τη συνέχιση της απεργίας αποχής από τις ΕΛΜΕ και ακολουθεί και Γ.Σ. προέδρων το Σάββατο 27/11. Επίσης η ΕΛΜΕ έχει ήδη αποφασίσει στις 14/12 να γίνουν εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ.

Είναι γνωστό ότι ενώ ο κλάδος δίνει ένα σκληρό αγώνα κατά της αξιολόγησης, η ΔΑΚΕ και οι εκπρόσωποί της στο Δ.Σ. τον υπονόμευσαν εξαρχής, ούτε καν υπέγραψαν την απεργία αποχή,  αλλά και επιδίωξαν το σταμάτημα της απεργίας αποχής.

Οι παραιτήσεις γίνονται μετά την καταγγελία που κατατέθηκε εγγράφως στο Δ.Σ για αντικαταστατική συμπεριφορά που έγινε απόφαση του Δ.Σ. και της Γ.Σ. Η διαδικασία της μομφής είναι σε εξέλιξη, όπως ορίζει το καταστατικό. Έγινε ειδική συνεδρίαση του ΔΣ που  έκανε αποδεκτή την καταγγελία και κάλεσε τα μέλη της ΔΑΚΕ να απαντήσουν εγγράφως σε αυτή, σχετικά με τη μη υλοποίηση των αποφάσεων του κλάδου, του Δ.Σ. και των Γ.Σ. κατά της αξιολόγησης. Αρνήθηκαν να το κάνουν και το Δ. Σ. παρέπεμψε την υπόθεση στην Ελεγκτική Επιτροπή η οποία τους καλεί επίσης να απαντήσουν εγγράφως.

Τα μέλη της ΔΑΚΕ στο Δ.Σ. έχουν επανειλημμένα καταγγελθεί από το Δ.Σ. όλο το προηγούμενο διάστημα για τη στάση και συμπεριφορά τους, που δυσχεραίνει την λειτουργία του ΔΣ και εμποδίζει την εφαρμογή των αποφάσεων του. Αυτό συνεχίζουν να κάνουν και τώρα με τις παραιτήσεις τους. Όφειλαν να έχουν ήδη παραιτηθεί από τις θέσεις στο προεδρείο, κάτι που κάνουν τώρα παραμονές των εκλογών και με προφανή την αναγκαιότητα ο κλάδος να οργανώσει τους αγώνες του ενάντια στο σύνολο της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ θα συνεχίσει τη λειτουργία του με βάση τις αποφάσεις του κλάδου, του Δ.Σ. και των Γ.Σ. Σε επόμενη συνεδρίασή  του  θα συζητήσει και θα πάρει αποφάσεις που θα ενισχύσουν τη δράση του.

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4