Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
apergia ekpaideutikoi
Nick Paleologos / SOOC
Τη στάση του υπουργείου Παιδείας στο ζήτημα της αξιολόγησης καταγγέλλει ο ΣΕΠΕ «Ηρώ Κωνσταντοπούλου» - «Συλλογικά-μαχητικά συνεχίζουμε τον αγώνα μας!»

«Η απεργία-αποχή είναι νόμιμη! Παράνομο είναι το υπουργείο», σημειώνει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε «Ηρώ Κωνσταντοπούλου», αναφορικά με την εγκύκλιο Κόπτση για την αξιολόγηση.

«Είναι πλέον φανερό ότι η νίκη που παρουσιάζει η Κεραμέως και ο Κόπτσης είναι μέγιστη ΑΠΑΤΗ. Αποδεικνύεται ότι δεν έχουν κατορθώσει ακόμα να συνθλίψουν τις αγωνιστικές διαθέσεις των εκπαιδευτικών», σημειώνει χαρακτηριστικά το σωματείο των δασκάλων.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

Οι απειλές τους δε μας τρομοκρατούν!

Συλλογικά-μαχητικά συνεχίζουμε τον αγώνα μας!

Παρά τις προσπάθειες του ΥΠΑΙΘ να επιβάλλουν με τρομοκρατία το «καλό» μας, συνεχίζουν να προστίθενται σχολεία στην απεργία-αποχή του συλλόγου!
11/15 δημοτικά και 12/16 νηπιαγωγεία!

Παράταση στην παράταση και φιρμάνι στο φιρμάνι!

Το Υπουργείο Παιδείας σε κάθε ευκαιρία ομολογεί εμμέσως ότι το τιτάνιο (και μοναδικό) έργο που καταβάλλει ως προς την εφαρμογή της αξιολόγησης δεν έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα! Είναι πλέον φανερό ότι η νίκη που παρουσιάζει η Κεραμέως και ο Κόπτσης είναι μέγιστη ΑΠΑΤΗ. Αποδεικνύεται ότι δεν έχουν κατορθώσει ακόμα να συνθλίψουν τις αγωνιστικές διαθέσεις των εκπαιδευτικών.

Το ΥΠΑΙΘ δεν πέτυχε τους στόχους του, δεν κατόρθωσε να συναινέσουν οι εκπαιδευτικοί, η αξιολόγηση της σχολικής μονάδας δεν προχωρά απρόσκοπτα όπως θα ήθελε, παρ’ όλο τον πρωτόγνωρο ολοκληρωτισμό που βιώνουν οι εκπαιδευτικοί.

Έτσι και πάλι λοιπόν καταφεύγουν στην γνωστή τακτική τους: εκβιασμοί, ολοκληρωτισμός, απολυταρχία, αυταρχισμός! Συγκεκριμένα, με νέο έγγραφό του ο γενικός γραμματέας, Αλέξανδρος Κόπτσης, αφού αρχικά φρόντισε να υπερθεματίσει για τη συνεισφορά της αξιολόγησης στην «αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης», σύντομα κατέληξε σε απειλές έναντι προϊσταμένων νηπιαγωγείων και διευθυντών/διευθυντριών σχολικών μονάδων που δεν έχουν καταθέσει τον απολογισμό του προηγούμενου σχολικού έτους, λόγω συμμετοχής των ίδιων και του συλλόγου διδασκόντων στην απεργία-αποχή!

Θυμίζουμε την αποτίμηση που ζητά ο κ. Κόπτσης δεν την έχουν αναρτήσει γιατί συμμετέχουν στην προκηρυγμένη απεργία αποχή που κήρυξε το σωματείο μας με όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Θυμίζουμε ότι εγκαλούνται συνάδελφοι/ισσες που λειτουργούν σεβόμενοι/ες τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων τους τόσο του σχολείου, όσο και του σωματείου τους.
Θυμίζουμε ότι την απίστευτα προβληματική, λόγω lockdown και WEBEX, περυσινή χρονιά οι Σύλλογοι διδασκόντων συμμετείχαν σε ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ. Δεδομένου ότι την τρέχουσα σχολική χρονιά οι σύλλογοι διδασκόντων έχουν μεταβληθεί στις περισσότερες περιπτώσεις ακόμα και ριζικά ούτε οι Σύλλογοι Διδασκόντων ούτε ο Δ/ντης/ντρια, προϊστάμενος/η έχουν καμιά τυπική ή ηθική νομιμοποίηση να κάνουν αποτίμηση.

Θυμίζουμε στον κύριο Κόπτση ότι μια σειρά από πρωτοβάθμια σωματεία έχουν νόμιμα προκηρύξει απεργία-αποχή που καλύπτει συνδικαλιστικά τα μέλη μας για να μην προχωρήσουν σε καμία ενέργεια σχετιζόμενη με την αξιολόγηση. Σε περίπτωση που το αγνοεί, θα έπρεπε να είναι ενήμερος ότι το δικαίωμα στην απεργία δεν έχει καταργηθεί ακόμα. Δεν αφορά λοιπόν αμέλεια και ολιγωρία των διευθυντών/ντριών, προϊσταμένων η μη ανάρτηση αποτίμησης αλλά συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά τους!

Το μήνυμά μας είναι καθαρό: «Δεν τσιμπάμε» στις απειλές, οι εκπαιδευτικοί δεν εκβιαζόμαστε! Στηρίζουμε περήφανα την επιλογή μας να σταθούμε αταλάντευτα στην συλλογική μας απόφαση να υπερασπιστούμε το δημόσιο σχολείο και τα παιδιά!

Καλούμε όλους/όλες να μην προχωρήσουν σε αλλαγή της στάσης τους. Ο σύλλογος επικοινώνησε με τον νομικό σύμβουλο, θα προχωρήσει σε όσες/όποιες ενέργειες απαιτηθούν, συλλογικά και σε συντονισμό με τα άλλα σωματεία θα κρίνουμε τα επόμενα βήματά μας. Συνεχίζουμε μέχρι τη νίκη!

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Κακοκαιρία: Τραυματίστηκε εκπαιδευτικός στο Μαρούσι

Μαρουσάκης-χιόνια: «Την Τρίτη θα ξυπνήσουμε και θα τρίβουμε τα μάτια μας»

Καμία υποχρεωτικότητα για τη τηλεκπαίδευση