Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
sxoleia-mathites
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME NEWS
H ΑΣΓΜΕ ζητά την άμεση πρόσληψη σχολικών νοσηλευτών στα σχολεία - «Τα σχολεία στερούνται τους απαιτούμενους σχολικούς νοσηλευτές», δηλώνουν

Τα σχολεία στερούνται τους απαιτούμενους σχολικούς νοσηλευτές, όπως καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ) και συμπληρώνουν πως η πρόθεση της κυβέρνησης να μην ανταποκριθεί επαρκώς στα αιτήματα για σχολικούς νοσηλευτές είχε φανεί πριν από την έναρξη της νέας χρονιάς.

Οι γονείς δηλώνουν πως διεκδικούν την άμεση κάλυψη όλων των αναγκών σε σχολικούς νοσηλευτές που είναι ακόμη περισσότερο απαραίτητοι μεσούσης της πανδημίας. 

«Οι χειρισμοί του υπουργείου Παιδείας αμφισβητούν την απρόσκοπτη και ισότιμη συμμετοχή των μαθητών στην εκπαιδευτική διαδικασία, ενώ οι γονείς οδηγούνται στα όρια της απόγνωσης και ωθούνται, όσοι βέβαια  έχουν τη δυνατότητα, να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες με ιδιωτική δαπάνη», όπως τονίζει χαρακτηριστικά. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

για  την άμεση  πρόσληψη για σχολικούς  νοσηλευτές  στα  σχολεία

Περισσότερο από δύο μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς και μεσούσης της εκρηκτικής κατάστασης που διαμορφώνει η εξέλιξη της πανδημίας,  οι γονείς παιδιών που χρειάζονται σχολικούς νοσηλευτές εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους , καθώς  τα σχολεία στερούνται τους απαιτούμενους σχολικούς νοσηλευτές .

Η πρόθεση της κυβέρνησης να μην ανταποκριθεί επαρκώς στα αιτήματα για σχολικούς νοσηλευτές είχε διαφανεί από τον Αύγουστο, όταν με προφορική οδηγία που διέρρευσε, το ΥΠΑΙΘ κάλεσε τις διευθύνσεις να μην δημοσιεύσουν τα κενά των παράλληλων στηρίξεων, ΕΒΠ και σχολικών νοσηλευτών , βάζοντας κόφτη και ορίζοντας ότι σε κάθε σχολείο θα υπάρχουν μόνο 2 εργαζόμενοι παράλληλων στηρίξεων, ομαδοποιώντας επιπλέον τις ανάγκες σε σχολικούς νοσηλευτές και ΕΒΠ.  Επιβεβαιώθηκε δε , η παραπάνω πρόθεση -  δια στόματος υφυπουργού στη Βουλή , όταν ρωτήθηκε για την κάλυψη των αναγκών σε σχολικούς νοσηλευτές, καθώς ανέφερε ‘ότι  « υπάρχουν διοικητικοί, οικονομικοί περιορισμοί, για παράδειγμα περιορισμένες οικονομικές πιστώσεις ανά Περιφέρεια, οι οποίες είναι και αυτές ένα πρόσθετο εμπόδιο »...  Επιβεβαιώνοντας δηλαδή ότι ακόμα και ανάγκες ζωτικής σημασίας μπαίνουν στο ζύγι του κόστους!

 Οι χειρισμοί του υπουργείου Παιδείας αμφισβητούν την απρόσκοπτη και ισότιμη συμμετοχή των μαθητών στην εκπαιδευτική διαδικασία, ενώ οι γονείς οδηγούνται στα όρια της απόγνωσης και ωθούνται, όσοι βέβαια  έχουν τη δυνατότητα, να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες με ιδιωτική δαπάνη. 

Ακόμη περισσότερο οι γονείς έχουν να αντιμετωπίσουν μια εξαιρετικά χρονοβόρα διαδικασία έγκρισης των αιτήσεων για τους σχολικούς νοσηλευτές . Παραλόγως ζητούνται γνωματεύσεις σε κάθε αίτηση που υποβάλλεται κάθε χρόνο και σε κάθε βαθμίδα , ακόμη κι όταν αφορά ασθένειες που δεν είναι ιάσιμες , αλλά εφ όρου ζωής. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να καθυστερούν δραματικά οι εγκρίσεις που προσδιορίζονται από τον αριθμό των προσλήψεων και όχι τον πραγματικό αριθμό των παιδιών που χρήζουν τέτοιου είδους στήριξη. 

Η παρουσία του σχολικού νοσηλευτή είναι αναγκαία και επιτακτική, καθώς η παρακολούθηση των παιδιών αυτών μπορεί να γίνει μόνο από εκπαιδευμένο ενήλικα, ενώ από το ίδιο το θεσμικό πλαίσιο που αφορά στα καθήκοντα του απορρέει ότι η ύπαρξη σχολικού νοσηλευτή είναι μια ανάγκη για όλο το σχολείο, πόσο μάλλον και σε περιόδους πανδημίας όπως αυτή που διανύουμε.

Διεκδικούμε την άμεση κάλυψη ΟΛΩΝ των αναγκών σε σχολικούς νοσηλευτές. 

Η πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες που της αντιστοιχούν. Κάθε παιδί να έχει την υποστήριξη που απαιτείται.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τα αφόρητα SMS πίεσης του μετρ του Αχίλλειον στη Γεωργία Μπίτα

Νέες Προσλήψεις στο Ίδρυμα Ωνάση και στην στέγη Γραμμάτων και τεχνών

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

Diane Ravitch
ΔΟΕ: Εκδήλωση για την αξιολόγηση με την καθηγήτρια Diane Ravitch
Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: Η αντίσταση στην αξιολόγηση - εμπορευματοποίηση των σχολείων και ο αγώνας για την υπεράσπιση της δημόσιας εκπαίδευσης
ΔΟΕ: Εκδήλωση για την αξιολόγηση με την καθηγήτρια Diane Ravitch
υππεθε
ΚΕΔΑΣΥ: Συγκρότηση τριμελών επιτροπών για προμήθεια ψυχομετρικών εργαλείων και και επιμόρφωση των ψυχολόγων
Αναλυτικά η απόφαση για τη σύσταση – συγκρότηση τριμελών Επιτροπών Παραλαβής των Ψυχομετρικών Εργαλείων και της επιμόρφωσης των ψυχολόγων σε τοπικό...
ΚΕΔΑΣΥ: Συγκρότηση τριμελών επιτροπών για προμήθεια ψυχομετρικών εργαλείων και και επιμόρφωση των ψυχολόγων
kakokairia xioni kryo
Η κακοκαιρία «Ελπίδα» επελαύνει στη χώρα - Πώς θα εξελιχθεί (Χάρτης)
Πτώση της θερμοκρασίας στα βόρεια της χώρας αυτή την ώρα και χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινά τμήματα της Θράκης - Η κακοκαιρία «Ελπίδα» επελαύνει...
Η κακοκαιρία «Ελπίδα» επελαύνει στη χώρα - Πώς θα εξελιχθεί (Χάρτης)
tsanta
Εκπαιδευτικοί διώκονται πειθαρχικά γιατί ζήτησαν ενημέρωση για κενό σε σχολείο
Τι καταγγέλλουν εκπαιδευτικοί για τα κενά στα σχολεία και τις πειθαρχικές διώξεις εκπαιδευτικών από Διεύθυνση Εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικοί διώκονται πειθαρχικά γιατί ζήτησαν ενημέρωση για κενό σε σχολείο