pistopoihsh agglikwn LTE golearn AEP
sxoleia-mathites
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME NEWS
H ΑΣΓΜΕ ζητά την άμεση πρόσληψη σχολικών νοσηλευτών στα σχολεία - «Τα σχολεία στερούνται τους απαιτούμενους σχολικούς νοσηλευτές», δηλώνουν

Τα σχολεία στερούνται τους απαιτούμενους σχολικούς νοσηλευτές, όπως καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ) και συμπληρώνουν πως η πρόθεση της κυβέρνησης να μην ανταποκριθεί επαρκώς στα αιτήματα για σχολικούς νοσηλευτές είχε φανεί πριν από την έναρξη της νέας χρονιάς.

Οι γονείς δηλώνουν πως διεκδικούν την άμεση κάλυψη όλων των αναγκών σε σχολικούς νοσηλευτές που είναι ακόμη περισσότερο απαραίτητοι μεσούσης της πανδημίας. 

«Οι χειρισμοί του υπουργείου Παιδείας αμφισβητούν την απρόσκοπτη και ισότιμη συμμετοχή των μαθητών στην εκπαιδευτική διαδικασία, ενώ οι γονείς οδηγούνται στα όρια της απόγνωσης και ωθούνται, όσοι βέβαια  έχουν τη δυνατότητα, να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες με ιδιωτική δαπάνη», όπως τονίζει χαρακτηριστικά. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

για  την άμεση  πρόσληψη για σχολικούς  νοσηλευτές  στα  σχολεία

Περισσότερο από δύο μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς και μεσούσης της εκρηκτικής κατάστασης που διαμορφώνει η εξέλιξη της πανδημίας,  οι γονείς παιδιών που χρειάζονται σχολικούς νοσηλευτές εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους , καθώς  τα σχολεία στερούνται τους απαιτούμενους σχολικούς νοσηλευτές .

Η πρόθεση της κυβέρνησης να μην ανταποκριθεί επαρκώς στα αιτήματα για σχολικούς νοσηλευτές είχε διαφανεί από τον Αύγουστο, όταν με προφορική οδηγία που διέρρευσε, το ΥΠΑΙΘ κάλεσε τις διευθύνσεις να μην δημοσιεύσουν τα κενά των παράλληλων στηρίξεων, ΕΒΠ και σχολικών νοσηλευτών , βάζοντας κόφτη και ορίζοντας ότι σε κάθε σχολείο θα υπάρχουν μόνο 2 εργαζόμενοι παράλληλων στηρίξεων, ομαδοποιώντας επιπλέον τις ανάγκες σε σχολικούς νοσηλευτές και ΕΒΠ.  Επιβεβαιώθηκε δε , η παραπάνω πρόθεση -  δια στόματος υφυπουργού στη Βουλή , όταν ρωτήθηκε για την κάλυψη των αναγκών σε σχολικούς νοσηλευτές, καθώς ανέφερε ‘ότι  « υπάρχουν διοικητικοί, οικονομικοί περιορισμοί, για παράδειγμα περιορισμένες οικονομικές πιστώσεις ανά Περιφέρεια, οι οποίες είναι και αυτές ένα πρόσθετο εμπόδιο »...  Επιβεβαιώνοντας δηλαδή ότι ακόμα και ανάγκες ζωτικής σημασίας μπαίνουν στο ζύγι του κόστους!

 Οι χειρισμοί του υπουργείου Παιδείας αμφισβητούν την απρόσκοπτη και ισότιμη συμμετοχή των μαθητών στην εκπαιδευτική διαδικασία, ενώ οι γονείς οδηγούνται στα όρια της απόγνωσης και ωθούνται, όσοι βέβαια  έχουν τη δυνατότητα, να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες με ιδιωτική δαπάνη. 

Ακόμη περισσότερο οι γονείς έχουν να αντιμετωπίσουν μια εξαιρετικά χρονοβόρα διαδικασία έγκρισης των αιτήσεων για τους σχολικούς νοσηλευτές . Παραλόγως ζητούνται γνωματεύσεις σε κάθε αίτηση που υποβάλλεται κάθε χρόνο και σε κάθε βαθμίδα , ακόμη κι όταν αφορά ασθένειες που δεν είναι ιάσιμες , αλλά εφ όρου ζωής. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να καθυστερούν δραματικά οι εγκρίσεις που προσδιορίζονται από τον αριθμό των προσλήψεων και όχι τον πραγματικό αριθμό των παιδιών που χρήζουν τέτοιου είδους στήριξη. 

Η παρουσία του σχολικού νοσηλευτή είναι αναγκαία και επιτακτική, καθώς η παρακολούθηση των παιδιών αυτών μπορεί να γίνει μόνο από εκπαιδευμένο ενήλικα, ενώ από το ίδιο το θεσμικό πλαίσιο που αφορά στα καθήκοντα του απορρέει ότι η ύπαρξη σχολικού νοσηλευτή είναι μια ανάγκη για όλο το σχολείο, πόσο μάλλον και σε περιόδους πανδημίας όπως αυτή που διανύουμε.

Διεκδικούμε την άμεση κάλυψη ΟΛΩΝ των αναγκών σε σχολικούς νοσηλευτές. 

Η πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες που της αντιστοιχούν. Κάθε παιδί να έχει την υποστήριξη που απαιτείται.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσλήψεις σε ΔΕΗ - ΔΕΔΔΗΕ: Ανοικτές 410 μόνιμες θέσεις εργασίας- Πώς θα κάνετε αίτηση

1000 ΕΥΡΩ ΈΚΤΑΚΤΟ επίδομα σε ανέργους - Πώς θα τα πάρετε και πότε μέσω του GoLearn

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους δύο ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Που το πάει το Υπουργείο Παιδείας; Επιχειρεί να αμφισβητήσει το νόμιμο δικαίωμα της άδειας;
Το ΥΠΑΙΘ, επιλέγει για μία ακόμα φορά (βλέπε διανομή βιβλίων), να προγραμματίζει την υλοποίηση κρίσιμων εργασιών για την ομαλή λειτουργία του...
Που το πάει το Υπουργείο Παιδείας; Επιχειρεί να αμφισβητήσει το νόμιμο δικαίωμα της άδειας;
Προσλήψεις στο υπ. Πολιτισμού: Αυτά τα πτυχία γίνονται δεκτά για τις 122 μόνιμες θέσεις
Αυτά τα πτυχία εξασφαλίζουν μόνιμο διορισμό σε υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού
Προσλήψεις στο υπ. Πολιτισμού: Αυτά τα πτυχία γίνονται δεκτά για τις 122 μόνιμες θέσεις
Δωρεάν Διακοπές: Έρχεται νέο πρόγραμμα για 25.000 συνταξιούχους
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα νέα voucher για φθηνές διακοπές θα αφορούν συνταξιούχους του ΕΦΚΑ – πρώην ΟΑΕΕ, ενώ ωφελούμενοι θα είναι και τα τέκνα των...
Δωρεάν Διακοπές: Έρχεται νέο πρόγραμμα για 25.000 συνταξιούχους