Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Aνακοίνωση του Συλλόγου Διδασκόντων για την καταγγελία εις βάρος της Διευθύντριας από την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών

Την αμέριστη στήριξή του, στην Διευθύντρια του 2ου Γυμνασίου Αρτέμιδος, εκφράζει ο Σύλλογος Διδασκόντων, μετά από καταγγελία που έγινε σε βάρος της, από την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών.

Σε ανακοίνωση που έλαβε και δημοσίευσε το alfavita.gr, από την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών, καταγγέλθηκε για «σαμποτάζ» την Διευθύντρια του 2ου Γυμνασίου Αρτέμιδας, η οποία, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΑΣΕ, έβαλε «φρένο» στην προσπάθεια των εκπαιδευτικών να εξοπλίσουν τις αίθουσες του σχολείου με λάπτοπ και προτζέκτορες.

Μεταξύ άλλων η ΑΣΕ, ανέφερε πως «προς έκπληξη των εκπαιδευτικών και των μαθητών, ο ίδιος αντιδήμαρχος δήλωσε ότι σταματά κάθε διαδικασία, αφού ενημερώθηκε από την Διευθύντρια του σχολείου ότι δεν υπάρχει τέτοιο αίτημα από τους εκπαιδευτικούς και το σχολείο».

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Σύλλογος Διδασκόντων στην ανακοίνωσή του, η Διευθύντρια όχι μόνο δεν αρνήθηκε την προμήθεια ηλεκτρονικού εξοπλισμού από τον Δήμο, αλλά υπέδειξε στους εκπαιδευτικούς την διαδικασία που ακολουθείται σε ανάλογες περιπτώσεις διεκδίκησης υλικοτεχνικής υποδομής.

Μάλιστα, αναφέρει πως το αίτημα για προμήθεια ηλεκτρονικού εξοπλισμού διατυπώθηκε από την ίδια την Διευθύντρια στις 12 Οκτωβρίου.

Επιπλέον, παίρνει θέση και για άλλες κατηγορίες που προσάπτουν στην Διευθύντρια.

«Οι Διευθυντές των σχολείων δεν είναι εχθροί των εκπαιδευτικών. Είναι συνάδελφοι που εργάζονται σκληρά, για να  υπηρετήσουν με ευσυνειδησία, εντιμότητα και εργατικότητα το δημόσιο σχολείο μέσα σε συνθήκες πανδημίας», τονίζει στην ανακοίνωσή του.

Aναλυτικά η ανακοίνωση:

Ο Σύλλογος διδασκόντων του 2ου Γυμνασίου Αρτέμιδος, σε έκτακτη  συνεδρίαση την Παρασκευή 5/11/21, με αφορμή τη συκοφαντική δυσφήμιση της Διευθύντριας του σχολείου για «σαμποτάρισμα στην προμήθεια ηλεκτρονικού εξοπλισμού από τον Δήμο Σπάτων Αρτέμιδος»

στηρίζει παμψηφεί τηΔιευθύντρια  και καταδικάζει ρητά  την «κατασκευασμένη καταγγελία» από την ΑΣΕ εκπαιδευτικών που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του  ΑΛΦΑΒΗΤΑ και εστάλη στα σχολεία της Ανατολικής Αττικής.

Η Διευθύντρια ουδέποτε αρνήθηκε την προμήθεια ηλεκτρονικού εξοπλισμού από τον Δήμο. Στη συνεδρίαση του Συλλόγου 3/11/21 υπέδειξε στους εκπαιδευτικούς την διαδικασία που ακολουθείται σε ανάλογες περιπτώσεις διεκδίκησης υλικοτεχνικής υποδομής: Ήτοι ότι πρώτα διατυπώνεται το αίτημα στην πλατφόρμα του ΚΤΥΠ,ακολουθεί γραπτό αίτημα στη Σχολική επιτροπή του Δήμου,η οποία το επεξεργάζεται και στη συνέχεια αποφαίνεται.

Ήδη το αίτημα για προμήθεια ηλεκτρονικού εξοπλισμού είχε διατυπωθεί από τη Διευθύντρια στις  12/10/21στο με αριθμό πρωτ.342 έγγραφο προς την δημοτική αρχή.Η διαφωνία ήταν επί της διαδικασίας που ακολουθήθηκε.Εκπρόσωποι της σχολικής επιτροπής θα προσέλθουν στις 8/11/21 στο σχολείο για την  υλοποίηση του ανωτέρω αιτήματος.
Ως προς τις άλλες κατηγορίες που της προσάπτουν:

• Ουδέποτε συγκάλεσε σύλλογο εν μέσω διακοπών. Επρόκειτο για άτυπη συνάντηση μέσω webex, για να ακουστούν όλες οι απόψεις για την επαναλειτουργία του σχολείου  μετά την πανδημία,η οποία όμως  ακυρώθηκε  με δική της πρωτοβουλία και κατόπιν συνεννοήσεως με τους εκπαιδευτικούς.

• Δεν προσπάθησε να   νομιμοποιήσει τις ομάδες εργασίας όπως αναφέρεται στην καταγγελία, αλλά να υλοποιήσει το “εντέλλεσθε” βάσει του άρθρου 97 όπως προβλέπεται από την εγκύκλιο.Λειτουργώντας πάντα με δημοκρατικές διαδικασίες ζήτησε από τους εκπαιδευτικούς να πουν τις προτιμήσεις τους.

• Τέλος ως προς  το ότι είναι απέναντι σε κάθε διαμαρτυρία και κινητοποίηση των μαθητών  και τα αιτήματα τους για ένα καλύτερο σχολείο οι προσπάθειες της, οι αγώνες της, το έργο της για  την αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου και τη μεταστέγαση του 2ου Γυμνασίου

Το 2ο Γυμνάσιο Αρτέμιδος αν και στεγάζεται σε προκατακατασκευασμένες αίθουσες υλοποιεί δράσεις και προγράμματα,ευρωπαϊκά,πολιτιστικά,περιβαλλοντικά,συμμετέχει σε συνέδρια σε διαγωνισμούς  ελληνικούς και διεθνείς και διακρίνεται. Η ιστοσελίδα του σχολείου μας αποδεικνύει ότι ένα σχολείο και μια εκπαιδευτική κοινότητα που εργάζεται  συνεχώς για την ποιοτική αναβάθμιση του εκπαιδευτικού έργου,είναι άδικο να διασύρεται  από μια κατασκευασμένη καταγγελία που υπηρετεί μικροπολιτικές. Οι Διευθυντές των σχολείων δεν είναι εχθροί των εκπαιδευτικών.Είναι συνάδελφοι που εργάζονται σκληρά, για να  υπηρετήσουν με ευσυνειδησία, εντιμότητα και εργατικότητα το δημόσιο σχολείο μέσα σε συνθήκες πανδημίας.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 2ου Γυμνασίου Αρτέμιδος.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Τα αφόρητα SMS πίεσης του μετρ του Αχίλλειον στη Γεωργία Μπίτα

Νέες Προσλήψεις στο Ίδρυμα Ωνάση και στην στέγη Γραμμάτων και τεχνών

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα