golearn-engl_970-250
Τι απαντούν οι διευθυντές ΔΙΕΚ στις αιτιάσεις για αδιαφάνεια στις αναθέσεις εκπαιδευτών

Στις αιτιάσεις για αδιαφάνεια στις αναθέσεις εκπαιδευτών σε Δημόσια ΙΕΚ απαντά η Πανελλήνια Ένωση Διευθυντών ΔΙΕΚ, υποστηρίζοντας ότι υπήρχε προθεσμία δύο ημερών για την υποβολή ένστασης από την ανακοίνωση των αναθέσεων για τους εκπαιδευτικούς που κρίνουν ότι αδικήθηκαν.

«Όλοι οι διευθυντές είναι υποχρεωμένοι να απαντούν σε όλες τις ενστάσεις ή αιτήσεις θεραπείας» επισημαίνουν.

Στις καταγγελίες ότι κάποια ΔΙΕΚ δεν ανακοίνωσαν στις ιστοσελίδες τους ωρολόγιο πρόγραμμα με ονόματα και Αριθμούς Μητρώου των εκπαιδευτών, οι διευθυντές των ΔΙΕΚ υποστηρίζουν ότι κάποια ΙΕΚ δεν έχουν την δυνατότητα να διαθέτουν ιστοσελίδα.

«Επίσης είναι γνωστό (αλλά αποσιωπήθηκε…..) ότι πολλοί εκπαιδευτές υπέβαλλαν παραιτήσεις αφότου είχαν αποδεχθεί εγγράφως τις αναθέσεις, διότι προέκυψαν συμφερότερες αναθέσεις(!!!), ενώ τινές εξ΄αυτών αξίωναν αλλαγή του προγράμματος για να τις συνδυάσουν και αφού δεν γίνονταν αποδεκτό παραιτούνταν, με άμεση συνέπεια την μη συμπλήρωση του ωρολογίου προγράμματος» τονίζουν.

Τέλος, εκφράζουν τη λύπη και την απόγοήτευσή τους «από την στάση του ΔΣ του Σωματείου Εκπαιδευτών για την δημόσια καταγγελία – δυσφήμιση μας και να τονίσουμε, ότι οι εκπαιδευτές είναι μεν συνεργάτες μας, αλλά οι Διευθυντές είναι υπεύθυνοι για την εύρυθμη λειτουργία των Δ.ΙΕΚ».

Η ανακοίνωση

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Διευθυντών Δημοσίων ΙΕΚ:

(ΠΕΡΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΙΕΚ)

Αναφορικώς με την δημόσια καταγγελία – δυσφήμιση των  Διευθυντών Δημοσίων ΙΕΚ περί μη τήρησης οδηγιών αναφορικώς με τις αναθέσεις από το «Σωματείο Εκπαιδευτών Δημοσίων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης & Λοιπών Φορέων Διά Βίου Μάθησης του Δημοσίου», η  Πανελλήνια Ένωση Διευθυντών Δημοσίων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης, έχει να καταθέσει τα ακόλουθα:

Σύμφωνα με το Ν. 4763/2020 (Α’ 254) «Εθνικό Σύστημα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης, αλλά και σύμφωνα με την υπ. αρ. Κ1/104717/13-8-2020 (ΦΕΚ 3393 τ. Β΄) «Κανονισμός Διαχείρισης του Μητρώου Εκπαιδευτών Επαγγελματικής Κατάρτισης των Ι.Ε.Κ. αρ. 3 παρ. 7 «Τυχόν ενστάσεις, αιτήσεις θεραπείας ή ιεραρχικές προσφυγές υποβάλλονται μόνο μία φορά μέσα στην αποκλειστική προθεσμία δύο (02)  ημερών, από την ανακοίνωση των αναθέσεων διδακτικού έργου στους εκπαιδευτές και μόνο στα Δ.ΙΕΚ». Επομένως ο οιοσδήποτε εκπαιδευτής έκρινε, ότι αδικήθηκε κατά τις αναθέσεις είχε το ανωτέρω δικαίωμα. Όλοι οι διευθυντές είναι υποχρεωμένοι να απαντούν σε όλες τις ενστάσεις ή αιτήσεις θεραπείας όπως ορίζει άλλωστε και ο κώδικας διοικητικής διαδικασίας.

Όσον αφορά το πρόγραμμα μαθημάτων, όλα τα ΙΕΚ αναρτούν το πρόγραμμα στον πίνακα ανακοινώσεων τους. Δυστυχώς κάποια ΙΕΚ δεν έχουν την δυνατότητα να διαθέτουν ιστοσελίδα.

Επίσης είναι γνωστό (αλλά αποσιωπήθηκε…..) ότι πολλοί εκπαιδευτές υπέβαλλαν παραιτήσεις αφότου είχαν αποδεχθεί εγγράφως τις αναθέσεις, διότι προέκυψαν συμφερότερες αναθέσεις(!!!), ενώ τινές εξ΄αυτών αξίωναν αλλαγή του προγράμματος για να τις συνδυάσουν και αφού δεν γίνονταν αποδεκτό παραιτούνταν, με άμεση συνέπεια την μη συμπλήρωση του ωρολογίου προγράμματος. Μέχρι σήμερα, η εικόνα που έχει το ΔΣ της ΠΑΝΕΔΔΙΕΚ από τα ΔΙΕΚ της χώρας, είναι ότι συνεχίζονται οι παραιτήσεις εκπαιδευτών με αποτέλεσμα να γίνεται προβληματική η κατάρτιση των σπουδαστών μας, όταν μάλιστα πολλοί εξ αυτών είναι εργαζόμενοι και θα αναγκαστούν να χάσουν τη δουλειά τους για να αναπληρώσουν πάμπολλες χαμένες ώρες του κανονικού προγράμματος.

Περαίνοντας θέλουμε να εκφράσουμε την βαθύτατη λύπη μας και απογοήτευση μας από την στάση του ΔΣ του Σωματείου Εκπαιδευτών για την δημόσια καταγγελία – δυσφήμιση μας και να τονίσουμε, ότι οι εκπαιδευτές είναι μεν συνεργάτες μας, αλλά οι Διευθυντές είναι υπεύθυνοι για την εύρυθμη λειτουργία των Δ.ΙΕΚ, λειτουργούν σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και φυσικά μεταξύ των άλλων είναι υπεύθυνοι για την όποια διαμόρφωση του προγράμματος, το οποίο πρωτίστως οφείλει να υπηρετεί τον καταρτιζόμενο και όχι να εξυπηρετεί συμφέροντα. Η κεντρική ιδέα στην Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση είναι η διδακτική ώρα της κατάρτισης και πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι τα ΙΕΚ, οι διευθυντές, το προσωπικό, οι εκπαιδευτές, το ανθρώπινο δυναμικό του Υπουργείου Παιδείας, γενικοί, γραμματείς μέχρι και οι υπουργοί, όλοι υπηρετούμε αυτή την ιερή ώρα της κατάρτισης των σπουδαστών μας.

Για το Δ.Σ.

Η  Γ. Γραμματέας                                                                   Ο Πρόεδρος

Ιωάννα Ζαχαριά                                                                      Γιώργος Διαμαντόπουλος

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο πρωτόκολλο στα σχολεία: Πώς θα επιστρέψουν οι μαθητές

Αιτήσεις για το ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ 1000 ευρώ σε 80000 ανέργους ΕΔΩ

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Νέες οδηγίες CDC: Δεν συνίσταται καραντίνα για μαθητές που έχουν εκτεθεί στον κορονοϊό
Νέες οδηγίες από το Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών στις ΗΠΑ (CDC) - Όσοι έχουν εκτεθεί στην COVID-19 πρέπει να φορούν μάσκα υψηλής...
Σχολεία: Δεν συνίσταται καραντίνα για μαθητές που έχουν εκτεθεί στον κορονοϊό
υπερπανσεληνος
Ελεύθερη είσοδο σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία για την αποψινή αυγουστιάτικη Πανσέληνο
Περισσότεροι από 100 αρχαιολογικοί χώροι, ιστορικοί τόποι, μουσεία και μνημεία σε ολόκληρη τη χώρα υποδέχονται απόψε το κοινό κάτω από το φως του...
Ελεύθερη είσοδο σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία για την αποψινή αυγουστιάτικη Πανσέληνο
Παρακολουθήσεις τηλεφώνων: «Δεν τη σώζει τίποτα την κυβέρνηση της Ν.Δ»
Δεν έχουμε ακόμα ενημερωθεί ποιος χρησιμοποιεί το παράνομο λογισμικό το Predator στη χώρα μας και δεν είναι δυνατόν η ίδια η ΕΥΠ να μην γνωρίζει...
Παρακολουθήσεις τηλεφώνων: «Δεν τη σώζει τίποτα την κυβέρνηση της Ν.Δ»