Διευθυντές ΔΙΕΚ: Λύπη και απογοήτευση για τη δημόσια καταγγελία - δυσφήμιση
Τι απαντούν οι διευθυντές ΔΙΕΚ στις αιτιάσεις για αδιαφάνεια στις αναθέσεις εκπαιδευτών

Στις αιτιάσεις για αδιαφάνεια στις αναθέσεις εκπαιδευτών σε Δημόσια ΙΕΚ απαντά η Πανελλήνια Ένωση Διευθυντών ΔΙΕΚ, υποστηρίζοντας ότι υπήρχε προθεσμία δύο ημερών για την υποβολή ένστασης από την ανακοίνωση των αναθέσεων για τους εκπαιδευτικούς που κρίνουν ότι αδικήθηκαν.

«Όλοι οι διευθυντές είναι υποχρεωμένοι να απαντούν σε όλες τις ενστάσεις ή αιτήσεις θεραπείας» επισημαίνουν.

Στις καταγγελίες ότι κάποια ΔΙΕΚ δεν ανακοίνωσαν στις ιστοσελίδες τους ωρολόγιο πρόγραμμα με ονόματα και Αριθμούς Μητρώου των εκπαιδευτών, οι διευθυντές των ΔΙΕΚ υποστηρίζουν ότι κάποια ΙΕΚ δεν έχουν την δυνατότητα να διαθέτουν ιστοσελίδα.

«Επίσης είναι γνωστό (αλλά αποσιωπήθηκε…..) ότι πολλοί εκπαιδευτές υπέβαλλαν παραιτήσεις αφότου είχαν αποδεχθεί εγγράφως τις αναθέσεις, διότι προέκυψαν συμφερότερες αναθέσεις(!!!), ενώ τινές εξ΄αυτών αξίωναν αλλαγή του προγράμματος για να τις συνδυάσουν και αφού δεν γίνονταν αποδεκτό παραιτούνταν, με άμεση συνέπεια την μη συμπλήρωση του ωρολογίου προγράμματος» τονίζουν.

Τέλος, εκφράζουν τη λύπη και την απόγοήτευσή τους «από την στάση του ΔΣ του Σωματείου Εκπαιδευτών για την δημόσια καταγγελία – δυσφήμιση μας και να τονίσουμε, ότι οι εκπαιδευτές είναι μεν συνεργάτες μας, αλλά οι Διευθυντές είναι υπεύθυνοι για την εύρυθμη λειτουργία των Δ.ΙΕΚ».

Η ανακοίνωση

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Διευθυντών Δημοσίων ΙΕΚ:

(ΠΕΡΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΙΕΚ)

Αναφορικώς με την δημόσια καταγγελία – δυσφήμιση των  Διευθυντών Δημοσίων ΙΕΚ περί μη τήρησης οδηγιών αναφορικώς με τις αναθέσεις από το «Σωματείο Εκπαιδευτών Δημοσίων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης & Λοιπών Φορέων Διά Βίου Μάθησης του Δημοσίου», η  Πανελλήνια Ένωση Διευθυντών Δημοσίων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης, έχει να καταθέσει τα ακόλουθα:

Σύμφωνα με το Ν. 4763/2020 (Α’ 254) «Εθνικό Σύστημα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης, αλλά και σύμφωνα με την υπ. αρ. Κ1/104717/13-8-2020 (ΦΕΚ 3393 τ. Β΄) «Κανονισμός Διαχείρισης του Μητρώου Εκπαιδευτών Επαγγελματικής Κατάρτισης των Ι.Ε.Κ. αρ. 3 παρ. 7 «Τυχόν ενστάσεις, αιτήσεις θεραπείας ή ιεραρχικές προσφυγές υποβάλλονται μόνο μία φορά μέσα στην αποκλειστική προθεσμία δύο (02)  ημερών, από την ανακοίνωση των αναθέσεων διδακτικού έργου στους εκπαιδευτές και μόνο στα Δ.ΙΕΚ». Επομένως ο οιοσδήποτε εκπαιδευτής έκρινε, ότι αδικήθηκε κατά τις αναθέσεις είχε το ανωτέρω δικαίωμα. Όλοι οι διευθυντές είναι υποχρεωμένοι να απαντούν σε όλες τις ενστάσεις ή αιτήσεις θεραπείας όπως ορίζει άλλωστε και ο κώδικας διοικητικής διαδικασίας.

Όσον αφορά το πρόγραμμα μαθημάτων, όλα τα ΙΕΚ αναρτούν το πρόγραμμα στον πίνακα ανακοινώσεων τους. Δυστυχώς κάποια ΙΕΚ δεν έχουν την δυνατότητα να διαθέτουν ιστοσελίδα.

Επίσης είναι γνωστό (αλλά αποσιωπήθηκε…..) ότι πολλοί εκπαιδευτές υπέβαλλαν παραιτήσεις αφότου είχαν αποδεχθεί εγγράφως τις αναθέσεις, διότι προέκυψαν συμφερότερες αναθέσεις(!!!), ενώ τινές εξ΄αυτών αξίωναν αλλαγή του προγράμματος για να τις συνδυάσουν και αφού δεν γίνονταν αποδεκτό παραιτούνταν, με άμεση συνέπεια την μη συμπλήρωση του ωρολογίου προγράμματος. Μέχρι σήμερα, η εικόνα που έχει το ΔΣ της ΠΑΝΕΔΔΙΕΚ από τα ΔΙΕΚ της χώρας, είναι ότι συνεχίζονται οι παραιτήσεις εκπαιδευτών με αποτέλεσμα να γίνεται προβληματική η κατάρτιση των σπουδαστών μας, όταν μάλιστα πολλοί εξ αυτών είναι εργαζόμενοι και θα αναγκαστούν να χάσουν τη δουλειά τους για να αναπληρώσουν πάμπολλες χαμένες ώρες του κανονικού προγράμματος.

Περαίνοντας θέλουμε να εκφράσουμε την βαθύτατη λύπη μας και απογοήτευση μας από την στάση του ΔΣ του Σωματείου Εκπαιδευτών για την δημόσια καταγγελία – δυσφήμιση μας και να τονίσουμε, ότι οι εκπαιδευτές είναι μεν συνεργάτες μας, αλλά οι Διευθυντές είναι υπεύθυνοι για την εύρυθμη λειτουργία των Δ.ΙΕΚ, λειτουργούν σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και φυσικά μεταξύ των άλλων είναι υπεύθυνοι για την όποια διαμόρφωση του προγράμματος, το οποίο πρωτίστως οφείλει να υπηρετεί τον καταρτιζόμενο και όχι να εξυπηρετεί συμφέροντα. Η κεντρική ιδέα στην Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση είναι η διδακτική ώρα της κατάρτισης και πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι τα ΙΕΚ, οι διευθυντές, το προσωπικό, οι εκπαιδευτές, το ανθρώπινο δυναμικό του Υπουργείου Παιδείας, γενικοί, γραμματείς μέχρι και οι υπουργοί, όλοι υπηρετούμε αυτή την ιερή ώρα της κατάρτισης των σπουδαστών μας.

Για το Δ.Σ.

Η  Γ. Γραμματέας                                                                   Ο Πρόεδρος

Ιωάννα Ζαχαριά                                                                      Γιώργος Διαμαντόπουλος

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Συναυλία αλληλεγγύης
Συναυλία αλληλεγγύης στον αγώνα των εκπαιδευτικών ενάντια στην αξιολόγηση και εμπορευματοποίηση της παιδείας
Συναυλία αλληλεγγύης προς τους εκπαιδευτικούς
Συναυλία αλληλεγγύης στον αγώνα των εκπαιδευτικών ενάντια στην αξιολόγηση και εμπορευματοποίηση της παιδείας