ειδική αγωγή σεμινάριο
Thumbnail
Ύστερα από επικοινωνία του alfavita.gr με τον γ.γ. του Υπουργείου Παιδείας Αλέξανδρο Κόπτση ανακοινοποιήθηκε στο ορθό η εγκύκλιος για το ωράριο των εκπαιδευτικών

Στην ανακοινοποίηση της εγκυκλίου για το ωράριο και τις υπερωρίες των εκπαιδευτικών προχώρησε το υπουργείο Παιδείας.

Σε επικοινωνία του alfavita.gr με τον Αλέξανδρο Κόπτση, νωρίτερα διευκρινίστηκε ότι θα πραγματοποιηθεί άμεσα ανακοινοποίηση της εγκυκλίου , καθώς o γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας αναγνώρισε την παράλειψη της υπηρεσίας, με αποτέλεσμα να προκληθεί αναστάτωση σχετικά με το τι προβλέπεται για το ωράριο.

Στην ανακοινοποιημένη εγκύκλιο που υπογράφεται από την Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης του ΥΠΑΙΘ Μαρία Δόκου προστίθεται συγκεκριμένα:

β. Η διάταξη της παραγράφου 3 του άρθρου 48 του ν. 2413/1996 (Α΄ 124) διατηρείται σε ισχύ». 

Η παρ. 3 του άρθρου 48 του ν. 2413/1996 (Α΄ 124) ορίζει ότι «3. Οι προβλεπόμενες από το άρθρο 14 παρ. 13 του ν. 1566/85 (ΦΕΚ-167 Α'), ώρες εβδομαδιαίας διδασκαλίας και διεξαγωγής πρακτικών ασκήσεων για το εκπαιδευτικό προσωπικό της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μειώνονται για όσους έχουν ή συμπληρώνουν εικοσαετή υπηρεσία κατά μία εβδομαδιαίως από 1.9.96 και κατά μία ακόμα από 20.1.97.» 

Ως εκ τούτου, εξακολουθεί να ισχύει η μείωση διδακτικού ωραρίου κατά δύο (2) ώρες των εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που έχουν ή συμπληρώνουν εικοσαετή υπηρεσία.

Η ανακοινοποιημένη εγκύκλιος εδώ

Το επίμαχο απόσπασμα στην εγκύκλιο που είχε εκδοθεί στην αρχή ήταν αυτό:

«Εκπαιδευτικό προσωπικό όλων των κλάδων της κατηγορίας ΠΕ ώρες 23 αν έχουν έως έξι έτη υπηρεσίας, ώρες 21 αν έχουν από έξι μέχρι δώδεκα έτη υπηρεσίας και ώρες 20 αν έχουν πάνω από δώδεκα έτη υπηρεσίας.» Απ’ ότι φαίνεται λοιπόν αρκεί μια εγκύκλιος του ΥΠΑΙΘ για να αυξήσει το υποχρεωτικό ωράριο αυτής της κατηγορίας των εκπαιδευτικών κατά 2 ώρες!

Αμέσως το alfavita.gr ήρθε σε επαφή με τον γ.γ του ΥΠΑΙΘ κ. Αλέξανδρο Κόπτση ο οποίος αναγνώρισε την παράλειψη της υπηρεσίας και προχώρησε άμεσα στην ανακοινοποίηση της εγκυκλίου στο ορθό που υπογράφεται από την Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης του ΥΠΑΙΘ Μαρία Δόκου.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΓΡΑΠΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ: Αιτήσεις, ΎΛΗ και εξ αποστάσεως προετοιμασία

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

εστια ζωγραφου εμπ
Φοιτητές: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο για τους πυροβολισμούς στην Εστία Ζωγράφου
Καταγγέλλουν ότι οι αστυνομικες δυνάμεις εσπασαν τις πόρτες όλων των οικότροφων, που δεν είχαν σχέση με την αστυνομική επιχείρηση, με αποτέλεσμα αυτή...
Φοιτητές: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο για τους πυροβολισμούς στην Εστία Ζωγράφου
Φορολοταρία 1.000€: Οι νικητές της κλήρωσης του Απριλίου
Φορολοταρία Σεπτεμβρίου: Έγινε η κλήρωση - Δείτε αν κερδίσατε 50.000€
Έγινε η κλήρωση του Σεπτεμβρίου για τη Φορολοταρία Αυγούστου που χαρίζει χρήματα σε 556 τυχερούς και έως 50.000 ευρώ σε έναν υπερτυχερό
Φορολοταρία Σεπτεμβρίου: Έγινε η κλήρωση - Δείτε αν κερδίσατε 50.000€