aithousa-mathites
«Αντί να καλύψουν τα χιλιάδες κενά σε εκπαιδευτικούς, προχωρούν σε συγχωνεύσεις τμημάτων δύο μήνες μετά το άνοιγμα των σχολείων,», αναφέρει σε ανακοίνωση η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων 2ης Κοινότητας του Δήμου Αθηναίων

Ενάντια στις συγχωνεύσεις τμημάτων είναι η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων 2ης Κοινότητας του Δήμου Αθηναίων, που μέσω ανακοίνωσής της ζητά να εγκριθούν τα τμήματα με βάση τις ανάγκες των μαθητών.

Καλούν στη συγκέντρωση στην πλατεία Πλυτά την Τετάρτη 03 Νοεμβρίου στις 18:30.

«H Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων 2ης Κοινότητας του Δήμου Αθηναίων καλεί όλους τους  γονείς και τους Συλλόγους Γονέων της περιοχής, άλλους μαζικούς φορείς να εκφράσουν με την συμμέτοχη τους έμπρακτα την αντίθεσή τους στην υλοποίηση του αντιεκπαιδευτικού νόμου που εφαρμόζει μεταξύ άλλων τις συγχωνεύσεις τμημάτων», αναφέρει στην ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες

H Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων 2ης Κοινότητας του Δήμου Αθηναίων καλεί όλους τους  γονείς και τους Συλλόγους Γονέων της περιοχής, άλλους μαζικούς φορείς να εκφράσουν με την συμμέτοχη τους έμπρακτα την αντίθεσή τους στην υλοποίηση του αντιεκπαιδευτικού νόμου που εφαρμόζει μεταξύ άλλων τις συγχωνεύσεις τμημάτων.
Θεωρούμε ότι η λύση στις εκατοντάδες ελλείψεις εκπαιδευτικών είναι να καλυφθούν οι ανάγκες με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και όχι στοιβάζοντας έως 25 και 27 μαθητές ανά αίθουσα.

Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι στο 91ο Δημοτικό Σχολείο τα τμήματα της Β’ Δημοτικού από 3 θα μειωθούν σε 2 από τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου. Αντίστοιχα, έχουν ανακοινωθεί προθέσεις για συγχωνεύσεις τμημάτων και σε Γυμνάσια και Λύκεια της περιοχής μας, που οδηγούν με 27άρια τμήματα.
Μέχρι σήμερα, το Υπουργείο Παιδείας προσπαθούσε να μας πείσει πως κανονικότητα είναι:

• Να μην λαμβάνεται κανένα μέτρο πέραν της μάσκας , ούτε για την προστασία των παιδιών μας μέσα στο σχολείο από την πανδημία, ούτε και για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων των σχεδόν δύο χρόνων τηλεκπαίδευσης.

• Να ξεκινά η χρονιά με τεράστιες ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς, χωρίς ολοήμερα σχολεία, χωρίς παράλληλη στήριξη σε όσα παιδιά την έχουν ανάγκη.

• Να έχουμε σχολεία με άθλιες υποδομές, που πλημμυρίζουν στην πρώτη κακοκαιρία.

Αντί να καλύψουν τα χιλιάδες κενά σε εκπαιδευτικούς, προχωρούν σε συγχωνεύσεις τμημάτων δύο μήνες μετά το άνοιγμα των σχολείων, χωρίς να τους απασχολεί ούτε η διάδοση του ιού σε πολυπληθή τμήματα, ούτε οι επιπτώσεις που αυτές θα φέρουν στην εκπαιδευτική διαδικασία!
Αυτό το μέτρο είναι η υλοποίηση ενός αντιεκπαιδευτικού νόμου της κυβέρνησης, που ψήφισε πέρυσι το καλοκαίρι εν μέσω πανδημίας εις βάρος της υγείας και των αναγκών των μαθητών.

Φτάνει πια! Καταλάβετε πως δεν μπορείτε να παίζετε ούτε με τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας, ούτε με την υγεία τους!

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

στην πλατεία Πλυτά την Τετάρτη 03/11 στις 18:30

Απαιτούμε:
    • Να μην συγχωνευτεί κανένα τμήμα και σε κανένα σχολείο. Έγκριση των τμημάτων με βάση τις ανάγκες των μαθητών, ολιγομελή τμήματα (15 μαθητές ανά τάξη).

• Προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τις πραγματικές ανάγκες, να καλυφθούν όλα τα κενά.

• Εδώ και τώρα να αξιοποιηθούν όλες οι υπάρχουσες κλειστές (!) αίθουσες του διαμερίσματος.

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3