ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩ
Εκπαιδευτικοί-Σχολεία: Ζητούν μέτρα για έκτακτα περιστατικά κορονοϊού
George Vitsaras / SOOC
Η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης ζητά μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των έκτακτων περιστατικών κορονοϊού

Μόνιμο προσωπικό καθαριότητας, μείωση του αριθμού μαθητών ανά αίθουσα και πρόσληψη επιπλέον εκπαιδευτικού προσωπικού ζητά, μεταξύ άλλων, η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης.

Τονίζει ακόμη τον σημαντικό ρόλο των μαζικών επαναλαμβανόμενων δωρεάν τεστ του ΕΟΔΥ στα σχολεία, σε μαθητές και  εκπαιδευτικούς, για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.

Ακόμη, η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης συμπληρώνει πως στην περίπτωση μετάδοσης του ιού σε μια σχολική αίθουσα, δεν μπορούν να καλυφθούν οι έλεγχοι καθώς με βάση το ισχύον θεσμικό πλαίσιο ο ΕΟΔΥ  πραγματοποιεί μόνο τακτικούς προγραμματισμένους ελέγχους και όχι έκτακτα περιστατικά. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

⦁    Πάρτε μέτρα για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών COVID-19 στα σχολεία,

⦁    Όχι στις υπεκφυγές και την αποποίηση ευθυνών

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΚΙ, ενόψει της εκδήλωσης κρουσμάτων COVID-19 σε σχολεία του νομού και μπροστά στο ενδεχόμενο  αυτά να γενικευτούν  το επόμενο διάστημα, καλεί όλους τους υπεύθυνους και κυρίως την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς Ιθάκης να πάρουν όλα τα απαραίτητα και ενδεδειγμένα μέτρα, προκειμένου άμεσα και αποτελεσματικά να αντιμετωπίζονται ολοκληρωμένα και χωρίς καμιά επιβάρυνση για τους μαθητές και τις οικογένειές τους όλα τα τακτικά και έκτακτα περιστατικά. 

Το γεγονός ότι δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμη ποιος φορέας δημόσιας υγείας θα διαχειρίζεται το έκτακτο περιστατικό που απαιτεί άμεσο εργαστηριακό διαγνωστικό έλεγχο (rapid test) για όλη την τάξη του μαθητή-φορέα ή και όλων των μαθητών του σχολείου με τους οποίους ήρθε σε επαφή, δημιουργεί μια απαράδεκτη και επικίνδυνη κατάσταση. Συγκεκριμένα, ένα έκτακτο περιστατικό με βάση το ισχύον θεσμικό πλαίσιο δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί άμεσα ούτε από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, που λόγω έλλειψης προσωπικού πραγματοποιεί μόνο τακτικούς προγραμματισμένους ελέγχους και όχι έκτακτα περιστατικά, αλλά ούτε και από τα Νοσοκομεία του νομού, επειδή, δεν το προβλέπει το θεσμικό πλαίσιο, αλλά και λόγω έλλειψης προσωπικού, ως δευτεροβάθμιες μονάδες υγείας δεν μπορούν να καλύψουν τέτοιας έκτασης ελέγχους.

 Με βάση όλα τα παραπάνω γίνεται σαφές ότι δημιουργούνται συνθήκες υπερμετάδοσης σε ολόκληρο το σχολείο αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, που όπως είναι φυσικό δεν μπορεί να την διαχειριστεί ούτε ο υπεύθυνος διαχείρισης COVID-19, ούτε η διεύθυνση ενός σχολείου. Επειδή το παραπάνω πρόβλημα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί ούτε με αποποίηση ευθυνών, ούτε με δημόσιες σχέσεις και κατά παρέκκλιση εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων, καλούμε όλους τους υπεύθυνους να πάρουν άμεσα μέτρα για την λύση του, χωρίς να υπάρξουν συνθήκες μαζικής διασποράς του ιού και χωρίς να μετακυλιστεί η ευθύνη στις τσέπες των μαθητών και των οικογενειών τους. 

Απαιτούμε για άλλη μια φορά συνολικότερα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων:

⦁    Μαζικά επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ του ΕΟΔΥ στα σχολεία σε μαθητές και  εκπαιδευτικούς. Πλήρη κάλυψη ελέγχων καθ όλη την διάρκεια  διαχείρισης τακτικών και έκτακτων περιστατικών COVID-19  σε όλα τα σχολεία του νομού 

⦁    Μέτρα για την ενίσχυση του δημόσιου και δωρεάν καθολικού εμβολιασμού, με εξαντλητική ενημέρωση, πλήρη προληπτικό έλεγχο και σταθερή παρακολούθηση των εμβολιασμένων, ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με όλο το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό

⦁    Μείωση του αριθμού μαθητών ανά αίθουσα 

⦁    Κάλυψη όλων των κενών και πρόσληψη επιπλέον εκπαιδευτικού προσωπικού, αναπλήρωση των πολλαπλών μαθησιακών και ψυχοκοινωνικών προβλημάτων στους μαθητές,  

⦁    Καθαρά σχολεία με μόνιμο προσωπικό
 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες  ειδήσεις σήμερα

Βόλος: Αρνητής γονιός μήνυσε δάσκαλο γιατί έκανε rapid test στην κόρη του

Μάθημα Σεξουαλικής Αγωγής: Αυτό το σεμινάριο μοριοδοτεί και η ζήτηση του εκτοξεύτηκε

Εύκολη Online ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ  ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ, προσλήψεις, ΠΜΣ,  ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙΤΕ σε προφορικά και έκθεση!

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια σε ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, Σχολική Ψυχολογία, Διαπολιτισμική, μόνο με 25 ευρώ το μήνα

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Απόγνωση δυο εργαζόμενων γυναικών: «Δουλεύουμε στα σκουπίδια, δεν είμαστε σκουπίδια!»
Από την Σοφία Μπεκατώρου και τη γενναία στάση της να καταγγείλει όσα υπέστη, ακολούθησε στην Ελλάδα μια πρωτόγνωρη περίοδος γυναικείας αφύπνισης.
Απόγνωση δυο εργαζόμενων γυναικών: «Δουλεύουμε στα σκουπίδια, δεν είμαστε σκουπίδια!»
Σχολεία: Τι ισχύει στην ανάθεση υπερωριών και εξωδιδακτικών εργασιών στους εκπαιδευτικούς
Αλλαγές από φέτος στην ανάθεση υπερωριακής διδασκαλίας αλλά και στις αναθέσεις εξωδιδακτικών εργασιών
Σχολεία: Τι ισχύει στην ανάθεση υπερωριών και εξωδιδακτικών εργασιών στους εκπαιδευτικούς