Αξιολόγηση-Εκπαιδευτικοί: Εγκύκλιοι από άλλες εποχές καταλύουν τη δημοκρατία
«Εγκύκλιοι από άλλες εποχές καταλύουν τη δημοκρατία», καταγγέλλει ο ΣΕΠΕ Σητείας - Κάλεσμα σε μαζική αποχή από την «αξιολόγηση-χειραγώγηση»

«Εγκύκλιοι από άλλες εποχές καταλύουν τη δημοκρατία», καταγγέλλει ο ΣΕΠΕ Σητείας, με αφορμή την εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας που απειλεί τους εκπαιδευτικούς ότι «σε περίπτωση μη συμμόρφωσης ενεργοποιούνται οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες»

Ο Σύλλογος καλεί σε μαζική αποχή από την αξιολόγηση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Νέα εκφοβιστική εγκύκλιο εξέδωσε στις 16/9 το ΥΠΑΙΘ, η οποία μας απειλεί ότι «σε περίπτωση μη συμμόρφωσης ενεργοποιούνται οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες». Δεν διευκρινίζει φυσικά τι θεωρείται «μη συμμόρφωση» ούτε σε ποιες διαδικασίες αναφέρεται.

Η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ μας έχει συνηθίσει σε πρακτικές και εκφράσεις που θυμίζουν άλλες σκοτεινές εποχές. Κάθε φορά που γνωρίζουν ότι βρίσκονται αντιμέτωποι με μία μεγάλη ήττα, αποτέλεσμα της οργής του λαού για την πολιτική τους καταφεύγουν σε καταστολή, τρομοκρατία και εκφοβισμούς.

Η απεργία αποτελεί συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα. Δεν υπάρχουν αποφάσεις δικαστηρίων που έχουν αποφανθεί τελεσίδικα ότι η απεργία δεν συνιστά παράλειψη καθήκοντος και άρα δεν συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα. Είναι προδήλως παράνομη η επιβολή των κυρώσεων που προβλέπονται στο άρθρο 56 του ν.4823/21 σε όσους/ες συμμετέχουν στην απεργία αποχή των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών.

Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ καταλύσει  την δημοκρατία με αντισυγματικές εγκυκλίους και νόμους.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν στην απεργία αποχή όπως έπραξε και στην αυτοαξιολόγηση σχολικής μονάδας όπου η περιοχή του Συλλόγους μας κατέγραψε 98% αποχή.

Κανένα συνάδελφος δεν είναι μόνος. Όλοι μαζί θα καταργήσουμε στην  πράξη τα αντισυνταγματικά μέτρα της κυβέρνησης.

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4