Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Thumbnail
Πέντε προτάσεις για τη διευκόλυνση της καθημερινότητας των εκπαιδευτικών από την Ομάδα Έρευνας Τεκμηρίωσης Διδασκαλίας της Φυσικής της ΕΕΦ

Πέντε προτάσεις για τη διευκόλυνση της καθημερινότητας των εκπαιδευτικών καταθέτει η Ομάδα Έρευνας Τεκμηρίωσης Διδασκαλίας της Φυσικής της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών.

Πιο αναλυτικά:

Μετά τη δικαιολογημένη χαρά όλων όσων διορίζονται, έρχεται η σκληρή πραγματικότητα να τους/τις προσγειώσει. Δεν αιφνιδιάζονται και ιδιαίτερα, μιας και οι περισσότεροι μετά από μια δεκαετία και πλέον περιφοράς ως αναπληρωτές σε όλη την Επικράτεια, έχουν νιώσει στο πετσί τους τις δυσκολίες της καθημερινότητας.

Όλοι όσοι διορίζονται εκτός του τόπου μονίμου κατοικίας τους, κυρίως, όμως, στη νησιωτική Ελλάδα και τα νησιά με υψηλή τουριστική κίνηση, αναζητούν διέξοδο στα προβλήματα.

Έχουν να αντιμετωπίσουν το κόστος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, το οποίο δεν είναι ευκαταφρόνητο. Για τις μετακινήσεις των διακοπών (Χριστούγεννα, Πάσχα) και των αναπληρωτών προβλεπόταν έκπτωση στα κόμιστρα. Θα διατηρηθεί κα θα επεκταθεί σε όλους τους εκπαιδευτικούς; Το μεταφορικό ισοδύναμο, που είναι μια στοιχειώδης ελάφρυνση δεν ισχύει για όλους.

Η εξασφάλιση στέγης εν μέσω τουριστικής περιόδου εξαιρετικά δύσκολη. Τα λίγα διαθέσιμα καταλύματα έχουν απαγορευτικά ενοίκια (από 280 μέχρι 500 ευρώ ανάλογα το νησί), ενώ πολλά εξ αυτών διατίθενται προς ενοικίαση από αρχές Οκτωβρίου μέχρι και τέλος Μαΐου! Όμως, οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να βρίσκονται στις θέσεις τους από 1η Σεπτεμβρίου έως και τέλος Ιουνίου…

Το κόστος της αγοράς πόσιμου νερού με την μορφή εμφιαλωμένου είναι ένας ακόμη επιβαρυντικός παράγων, ενώ το κόστος αγοράς τροφίμων δεν έχει σχέση με τα ποσά που δαπανώνται σε μια μεγάλη πόλη.

Το κόστος της διαβίωσης. Η πραγματικότητα είναι πολύ δύσκολη και για τους μισθούς των εκπαιδευτικών είναι πολύ ακριβή. Υπενθυμίζουμε ότι οι Έλληνες εκπαιδευτικοί είναι από τους χαμηλότερα αμειβόμενους στην Ευρώπη.

Ως μια πρώτη διευκόλυνση των υπό τοποθέτηση εκπαιδευτικών προτείνουμε:

  1. Να υπάρχει έκπτωση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια
  2. Να υπάρχει εξασφάλιση από τις κατά τόπους δημοτικές αρχές ικανού αριθμού καταλυμάτων και επιδότηση του ενοικίου.
  3. Ανάπτυξη ενός δικτύου, όπου θα καταγράφονται οι προσφερόμενες κατοικίες, με προσιτές τιμές.
  4. Φτηνά πακέτα τηλεφωνίας και ειδικά internet (διάρκειας ενός ή δύο ετών). Το διαδίκτυο αποτελεί ουσιαστικό εργαλείο επικοινωνίας αλλά και μαθημάτων στην εποχή μας! (το έχει ήδη εδώ και αρκετά χρόνια επιτύχει ο κλάδος των στρατιωτικών, με πολύ φτηνά πακέτα τηλεφώνων, απεριόριστα μεταξύ τους και με μέλη της οικογένειας!).
  5. Έκδοση καρτών μέλους (ΔΟΕ ή ΟΛΜΕ) με τις οποίες θα έχουμε εκπτώσεις σε αγορές (super market, εστιατόρια, καταστήματα ένδυσης, καφέ, εισιτήρια, βενζινάδικα, φαρμακεία …). Απλά, όσοι επιχειρηματίες επιθυμούν, θα καταχωρούνται σε σχετική λίστα που θα ανανεώνεται και θα γνωστοποιείται στα μέλη.

Η υποστήριξη της καθημερινότητας των εκπαιδευτικών θα αποβεί προς όφελος του Δημόσιου Σχολείου, δηλαδή, προς όφελος όλων! Ας μην ξεχνάμε ότι αναφερόμαστε σε 160.000 περίπου ανθρώπους και τις οικογένειές τους!

Για το Δ.Σ. της Ε.Ε.Φ.

Η Ομάδα Έρευνας Τεκμηρίωσης Διδασκαλίας της Φυσικής
Δρακόπουλος Γρ.
Εμμανουηλίδης Αρ.
Πετρόπουλος Μιχ.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Τι απαντά ο Θάνος Πλεύρης για το ενδεχόμενο «λουκέτου»

ΟΠΕΚΑ - ΟΑΕΔ - ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ: Πότε πληρώνουν 1.000.000 πολίτες

Σοκάρει η εικόνα αθλήτριας μετά από άγριο ξυλοδαρμό από το σύντροφό της

ΑΣΕΠ - ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Οι Προκηρύξεις για 4.416 νέες προσλήψεις - Που κάνετε αίτηση

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιωτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Αυτά είναι τα 9μηνα σεμινάρια που Μοριοδοτούν Εκπαιδευτικούς και ξεκινούν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ με μόνο 25 ευρώ τον μήνα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Συμβούλιο της Επικρατείας - ΣΤΕ
ΣτΕ: Συνταγματικό το νέο εργασιακό καθεστώτος εργασίας των ιδιωτικών εκπαιδευτικών
Η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε συνταγματική την αναμόρφωση του εργασιακού καθεστώτος των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, που έγινε με τον νόμο 4713/2020 - Είχε...
ΣτΕ: Συνταγματικό το νέο εργασιακό καθεστώτος εργασίας των ιδιωτικών εκπαιδευτικών
¨κατάργηση¨ του Πανεπιστημιακού ασύλου
Μεθοδεύουν «επιχειρηματικά» Πανεπιστήμια, φοιτητικά δάνεια και δίδακτρα
Ο σχεδιασμός είναι ένα Πανεπιστήμιο που θα βγάζει μόνο του το ψωμί του από φοιτητές που θα χρεώνονται φοιτητικά δάνεια και δίδακτρα
Μεθοδεύουν «επιχειρηματικά» Πανεπιστήμια, φοιτητικά δάνεια και δίδακτρα