Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Παραχωρούνται οι χώροι του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ζωγράφου για τη λειτουργία θερινών κατασκηνώσεων επί πληρωμή, σύμφωνα με καταγγελία του Α’ Συλλόγου Αθηνών Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Όχι στην ιδιωτικοποίηση των χώρων των σχολικών μονάδων, λένε οι εκπαιδευτικοί του Α’ Συλλόγου Αθηνών Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν το γεγονός ότι στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ζωγράφου υπερψηφίστηκε η παραχώρηση σε Πολιτιστικούς Συλλόγους χώρων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ζωγράφου για τη λειτουργία θερινών κατασκηνώσεων επί πληρωμή.

Όπως αναφέρουν, οι εκπρόσωποι των Πολιτιστικών Συλλόγων ανακοίνωσαν ότι τα camp θα διοργανώσουν συγκεκριμένες ιδιωτικές εταιρίες με χρηματικό αντίτιμο.

«Το πρόγραμμα θα αφορά πάνω από 200 παιδιά ανά σχολείο, ενώ οι λίγοι γονείς των οποίων τα παιδιά θα επιλεγούν (άγνωστο πώς…) φέτος καλούνται να πληρώσουν 100 € ανά παιδί ανά μήνα» τονίζει ο Σύλλογος των εκπαιδευτικών και προσθέτει ότι η δημοτική αρχή προτείνει την επέκταση των camp και στο 5ο και 6οΔ.Σχ. Ζωγράφου με τους ίδιους όρους.

«Αποτελεί τουλάχιστον ντροπή, η δημοτική αρχή να μην αναλαμβάνει την ευθύνη δωρεάν κάλυψης όλων των μαθητών αλλά να κρύβεται πίσω από άλλους φορείς για να προωθήσει την εμπορευματοποίηση των σχολικών χώρων» επισημάνουν οι εκπαιδευτικοί.

Τέλος, καλούν τον Δήμο Ζωγράφου να αναλάβει την ευθύνη της οργάνωσης δραστηριοτήτων για την καλοκαιρινή περίοδο, για τα παιδιά στους σχολικούς χώρους, εξασφαλίζοντας τη δωρεάν συμμετοχή τους.

Επίσης, καλούν τους φορείς του γονεϊκού κινήματος και τους δημότες Ζωγράφου να σταθούν στο πλευρό τους ώστε μαζί να αντιπαλέψουν την εμπορευματοποίηση των δημόσιων κοινωνικών υπηρεσιών και να υπερασπιστούν το δικαίωμα δωρεάν πρόσβασης όλων των παιδιών στη μόρφωση, την άθληση, τον πολιτισμό, τις δημιουργικές δραστηριότητες, μέσα από δημόσιες δομές.

Η καταγγελία των εκπαιδευτικών

Αναλυτικά, η καταγγελία του Α’ Συλλόγου Αθηνών Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης:

Ο Δήμος Ζωγράφου να εξασφαλίσει τη δωρεάν συμμετοχή όλων των παιδιών που το επιθυμούν σε θερινά προγράμματα δραστηριοτήτων

Καταγγέλλουμε το γεγονός ότι στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ζωγράφου υπερψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία (υπερψήφισαν, μεταξύ άλλων, η παράταξη που διοικεί σήμερα τον Δήμο και η παράταξη που διοικούσε τον Δήμο την προηγούμενη τετραετία και καταψήφισαν μόνο δύο δημοτικές παρατάξεις - διαφοροποιήθηκαν επίσης δύο ακόμη δημοτικοί σύμβουλοι) η παραχώρηση σε Πολιτιστικούς Συλλόγους χώρων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ζωγράφου για τη λειτουργία θερινών camp επί πληρωμή! Συγκεκριμένα, παρ’ ότι η δημοτική αρχή προσπάθησε να το αποκρύψει, οι εκπρόσωποι των Πολιτιστικών Συλλόγων ανακοίνωσαν ότι τα camp θα διοργανώσουν συγκεκριμένες ιδιωτικές εταιρίες με χρηματικό αντίτιμο!

 Το πρόγραμμα θα αφορά πάνω από 200 παιδιά ανά σχολείο, ενώ οι λίγοι γονείς των οποίων τα παιδιά θα επιλεγούν (άγνωστο πώς…) φέτος καλούνται να πληρώσουν 100 € ανά παιδί ανά μήνα. Επαναλαμβάνουμε ότι αυτό δεν αναφερόταν ΠΟΥΘΕΝΑ στις σχετικές εισηγήσεις στη Σχολική Επιτροπή και το Δημοτικό Συμβούλιο. Το ανακοίνωσε προφορικά εκπρόσωπος των συλλόγων στη συζήτηση και οι ίδιοι οι Σύλλογοι το έχουν αναρτήσει δημόσια σε σελίδες τους στο facebook. Με αυτό τον τρόπο  ένα μεγάλο τμήμα γονιών, στους εξαιρετικά δύσκολους καιρούς που ζούμε, ουσιαστικά αποκλείεται! Μιλάμε στην πραγματικότητα για κοινωνικό αποκλεισμό με οικονομικούς όρους και κριτήρια.

Μάλιστα, η δημοτική αρχή προτείνει την επέκταση των camp και στο 5ο και 6οΔ.Σχ. Ζωγράφου με τους ίδιους όρους. Αποτελεί τουλάχιστον ντροπή, η δημοτική αρχή να μην αναλαμβάνει την ευθύνη δωρεάν κάλυψης όλων των μαθητών αλλά να κρύβεται πίσω από άλλους φορείς για να προωθήσει την εμπορευματοποίηση των σχολικών χώρων.

Υπενθυμίζουμε, ότι η δημοτική αρχή αρνήθηκε να παραχωρήσει για (2) ημέρες τον αύλειο χώρο ενός σχολείου για τη διεξαγωγή ΓΣ και δυο (2) αίθουσες σχολείων για τη διεξαγωγή εκλογών, που καμία επαφή δεν είχαν με τις συγκεκριμένες σχολικές μονάδεςκαι ενώ ο Σύλλογός μας είχε διασφαλίσει όλες τις απαιτούμενες υγειονομικές συνθήκες,  επικαλούμενος τα υγειονομικά πρωτόκολλα, μπλοκάροντας έτσι τις εκλογές του Συλλόγου μας και τώρα με μεγάλη ευκολία παραχωρεί σχολικούς χώρους σε πολιτιστικούς συλλόγους για ένα μήνα! Η πολιτική σκοπιμότητα είναι εξόφθαλμη πλέον!

Τονίζουμε με έμφαση ότιπαραχώρηση χρήσεως των χώρων του δημόσιου σχολείου δεν μπορεί να αφορά δραστηριότητες, που απευθύνονται σε μεμονωμένους μαθητές βάσει οικονομικών ανταλλαγμάτων. Σε καμία περίπτωση δεν παραχωρούνται χώροι για προγράμματα, τα οποία απευθύνονται επιλεκτικά σε μεμονωμένους μαθητές ή σε ομάδες μαθητών με κριτήρια οικονομικοκοινωνικά και αποκλείουν άλλους μαθητές, που δεν έχουν οικονομική δυνατότητα.

Με βάση αυτό το σκεπτικό, καλούμε τον Δήμο Ζωγράφου να αναλάβει την ευθύνη της οργάνωσης δραστηριοτήτων για την καλοκαιρινή περίοδο,για τα παιδιά στους σχολικούς χώρους, εξασφαλίζοντας τη δωρεάν συμμετοχή τους. Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση, ότι κάθε άλλη επιλογή θα μας βρει αντίθετους και επιφυλασσόμαστε να αξιοποιήσουμε κάθε πρόσφορο μέσο για να αντιμετωπίσουμε ένα μέτρο ιδιωτικοποίησης της χρήσης των χώρων των σχολείων.

Καλούμε τους φορείς του γονεϊκού κινήματος και τους δημότες Ζωγράφου να σταθούν στο πλευρό μας ώστε μαζί να αντιπαλέψουμε την εμπορευματοποίηση των δημόσιων κοινωνικών υπηρεσιών και να υπερασπίσουμε το δικαίωμα δωρεάν πρόσβασης όλων των παιδιών στη μόρφωση, την άθληση, τον πολιτισμό, τις δημιουργικές δραστηριότητες, μέσα από δημόσιες δομές.

4_5_6_d_sh_zografoy_2.jpg
Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κακοκαιρία ΕΛΠΙΣ: Η λίστα με τα κλειστά σχολεία σε όλη την Ελλάδα - Ανανεώνεται συνεχώς

Νέες Προκηρύξει ΑΣΕΠ για 5889 ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

κλειστοι παιδικοι σταθμοι
Κακοκαιρία ΕΛΠΙΣ: Κλείνουν βρεφικοί, βρεφονηπιακοί, παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ
Έκτακτα μέτρα λόγω της κακοκαιρίας "ΕΛΠΙΣ" - Κλειστοί όλοι οι βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, τα ΚΔΗΦ, τα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΑμεΑ, λόγω της...
Κακοκαιρία ΕΛΠΙΣ: Κλείνουν βρεφικοί, βρεφονηπιακοί, παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ