Μερίδα γονέων στοχοποιεί εκπαιδευτικό σε σχολείο της Αττικής
Όπως καταγγέλλει η ΑΣΕ της Ε' ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής, η πλειοψηφία του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων του 2ου Γυμνασίου Αρτέμιδας στοχοποιεί εκπαιδευτικό με ανυπόστατες κατηγορίες

Την καταγγελία της πλειοψηφίας του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων του 2ου Γυμνασίου Αρτέμιδας καταδικάζει η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών της Ε' ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής.

Όπως σημειώνεται στη σχετική καταγγελία, τόσο η ΟΛΜΕ όσο και ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου καταδικάζουν από την πλευρά τους την εν λόγω ενέργεια των γονέων.

Παράλληλα, η ΑΣΕ καταγγέλλει ανυπόστατους χαρακτηρισμούς και αναίτιες κατηγορίες για ύβρεις και προπηλακισμούς. 

«Είναι απορίας άξιον ότι σε ένα σχολείο που αποτελείται εδώ και χρόνια αποκλειστικά από κοντέϊνερ η Διοίκηση του Συλλόγου Γονέων στην καταγγελία της εκτός από ανυπόστατες κατηγορίες έσπευσε να προκαταβάλει αρνητικά και τις κινητοποιήσεις των μαθητών ακόμα και για το κτηριακό με τη γνωστή καραμέλα περί υποκίνησης», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η καταγγελία της ΑΣΕ Ε' ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής:

Μαζική καταδίκη της στοχοποίησης εκπαιδευτικού και των απαράδεκτων πρακτικών της πλειοψηφίας του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων του 2ου Γυμνασίου Αρτέμιδας!

Σε μια περίοδο που εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς μαζί βιώσαμε μια δύσκολη σχολική χρονιά με πολλά προβλήματα και ελλείψεις στα σχολεία, δυστυχώς παρατηρείται το φαινόμενο Σύλλογοι γονέων αντί να διεκδικούν λύσεις για τα προβλήματα, να επιδίδονται σε κυνήγι μαγισσών στοχοποιώντας ακόμα και συναδέλφους και στρέφοντας τα βέλη τους στους μαθητικούς αγώνες της περιόδου με δίκαια αιτήματα, όπως 15 μαθητές ανά τάξη, κτηριακό, μέτρα υγιεινής ασφάλειας κα.

Αυτό έπραξε η πλειοψηφία του ΔΣ του Συλλόγου Διδασκόντων του 2ου Γυμνασίου Αρτέμιδας, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της και η ΟΛΜΕ που «καταδικάζει την καταγγελία του Συλλόγου Γονέων του 2ου Γυμνασίου Αρτέμιδας προς το συνάδελφο Δάρδαλη Νίκο με ανυπόστατους χαρακτηρισμούς και αναίτιες κατηγορίες για ύβρεις και προπηλακισμούς. Μεταξύ άλλων η ΟΛΜΕ αναφέρει ότι ο ρόλος του Συλλόγου Γονέων δεν είναι να «αξιολογεί»  τις προσωπικότητες των εκπαιδευτικών και να «εγκρίνει» ποιους θέλει για το σχολείο στη βάση απαξιωτικών και αστήρικτων προσωπικών επιθέσεων.

Η Ένωση Γονέων Σπάτων Αρτέμιδας επισημαίνει επίσης σε σχετική ανακοίνωση της ότι οι Σύλλογοι Γονέων είναι επικίνδυνο να δραστηριοποιούνται με σκοπό την απομάκρυνση «μη επιθυμητών» εκπαιδευτικών, (εκτός φυσικά ελάχιστων εξαιρέσεων, στις οποίες τίθεται σε κίνδυνο η ακεραιότητα των μαθητών).

Και ο σύλλογος διδασκόντων του 2ου Γυμνασίου σε ανακοίνωση του απαιτεί να ανακληθεί από τον σύλλογο γονέων ο χαρακτηρισμός προς το συνάδελφο Δάρδαλη Νίκο «ότι δυστυχώς είναι εν ενεργεία εκπαιδευτικός του Συλλόγου Γονέων, επισημαίνοντας ότι «η σχέση του συλλόγου γονέων με τους εκπαιδευτικούς πρέπει να γίνεται στα πλαίσια του θεσμικού του ρόλου με κριτήριο την επίλυση των προβλημάτων του σχολείου σε ένα πνεύμα διαλόγου και όχι σε ένα κλίμα προσωπικών επιθέσεων και πιέσεων που δυναμιτίζουν το ομαλό παιδαγωγικό κλίμα που πρέπει να υπάρχει μέσα στην εκπαιδευτική κοινότητα».

Είναι απορίας άξιον ότι σε ένα σχολείο που αποτελείται εδώ και χρόνια αποκλειστικά από κοντέϊνερ η Διοίκηση του Συλλόγου Γονέων στην καταγγελία της εκτός από ανυπόστατες κατηγορίες έσπευσε να προκαταβάλει αρνητικά και τις κινητοποιήσεις των μαθητών ακόμα και για το κτηριακό με τη γνωστή καραμέλα περί υποκίνησης. Αδιαφορώντας για το γεγονός ότι εδώ και μήνες δεκάδες μαθητές έκαναν μάθημα εξ΄ αποστάσεως χωρίς καν τα στοιχειώδη μέσα ή μια αξιοπρεπή σύνδεση αναλώθηκε όλο το διάστημα στην προσπάθεια να εμποδίσει κάθε αγωνιστική διαμαρτυρία, να παρεμποδίσει ακόμα και την διακίνηση των ιδεών στο δημόσιο χώρο, με κύριο στόχο κάθε φωνή που μιλά για ολόπλευρη μόρφωση, για ζωή με σύγχρονα δικαιώματα.

Καλούμε τους συναδέλφους και τους γονείς να απομονώσουν τέτοιες φωνές, να μην επιτρέψουμε τέτοιες καταστάσεις που στρέφονται εναντίον των δικαιωμάτων αυτών για τους οποίους όλοι μαζί καθημερινά δίνουμε το είναι μας, τους μαθητές μας. Να πορευτούμε, να αγωνιστούμε μαζί για τη μόρφωση και την ζωή που αξίζει στα παιδιά μας.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Σε διαθεσιμότητα ο Τάσος Ποτσέπης - Το βίντεο του «Αγάπη μόνο» που βρίζει Μητσοτάκη

Προσλήψεις και διορισμοί εκπαιδευτικών: Χρονοδιάγραμμα και αιτήσεις

Αλλάζει ο νόμος ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ Εκπαιδευτικών: 2 σεμινάρια αντί για ένα

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το 9ΜΗΝΟ σεμινάριο που μοριοδοτεί Διορισμούς - προσλήψεις εκπαιδευτικών

Πιστοποίηση Αγγλικών  ΕΥΚΟΛΑ και Ευέλικτα με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listenin (ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ) - ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΑΣΕΠ

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ (ΜΟΝΟ 25 ΕΥΡΩ το μήνα) κ.α. - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για ΑΣΕΠ, ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

kausonas
Kαιρός: Ακραίες και δυσμενείς συνθήκες καύσωνα 42-44 βαθμούς Κελσίου
Στους 44 βαθμούς θα "σκαρφαλώσει" και σήμερα 1η Αυγούστου ο υδράργυρος - Υψηλές θερμοκρασίες και κατά τη διάρκεια της νύχτας
Kαιρός: Ακραίες και δυσμενείς συνθήκες καύσωνα 42-44 βαθμούς Κελσίου
Καταγγελία:70 λεπτά αναμονή στον καύσωνα, ο ΟΣΕ δεν μας προσέφερε ούτε νερό
Μια ώρα και δέκα λεπτά καθυστέρηση υπό συνθήκες καύσωνα, καταγγέλλει επιβάτης του ΟΣΕ στο δρομολόγιο Αθήνα - Θεσσαλονίκη
Καταγγελία:70 λεπτά καθυστέρηση, ο ΟΣΕ δεν μας προσέφερε ούτε νερό
Ρόδος: Συνελήφθη 47χρονος που κυνηγούσε με μαχαίρι την 36χρονη σύζυγό του
Νέο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στη Ρόδο - Ο 47χρονος απειλούσε και κυνηγούσε με μαχαίρι την 36χρονη σύζυγο
Ρόδος: Συνελήφθη 47χρονος που κυνηγούσε με μαχαίρι την 36χρονη σύζυγό του